تاریخ تهران تغییر کرد!

0
564

باستان‌شناسان با بررسی میدانی تپه قمی‌آباد در شهرستان ری در جنوب تهران، از یافته‌های جدیدی خبر دادند که تاریخ سکونت انسان در دشت تهران را ده‌ها هزار سال عقب برده است و احتمالا به بیش از ۴۰ هزار سال قبل و شاید تا حدود ۸۰ هزار سال قبل می‌رساند.

فریدون بیگلری، باستان‌شناس و رئیس بخش پارینه‌سنگی موزه ملی ایران , رئیس بخش پارینه‌سنگی موزه ملی ایران نیز که از روستای قمی‌آباد و تپه باستانی بازمانده در آن بازدید داشته است، در این باره گفت: ما پیش از این، درباره دوران پارینه‌سنگی در استان تهران اطلاعات خیلی کمی داشتیم که به تعدادی تک‌یافته از این دوره محدود بود، اما در تپه‌های طبیعی قمی‌آباد با یک پراکنش بسیار وسیع از دست‌ساخته‌های سنگی مواجه هستیم.

رئیس بخش پارینه‌سنگی موزه ملی ایران در گفتگو با رسانه های درون مرزی بیان داشت: در بازدید اخیر نمونه‌هایی از سنگ مادر، تولیدات سنگ مادر و دیگر قطعات مرتبط با تراش و تولید ابزار سنگی را در سطح تپه‌های قمی‌آباد مشاهده کردیم.

او اضافه کرد: سطح این تپه‌ها، رسوبیِ پوشیده از قطعات سنگ چخماق، آذرین و دیگر سنگ‌های قابل تراش است که در دوران پارینه‌سنگی میانه محل تراش سنگ و ساخت ابزار سنگی بوده است.

بیگلری اظهار کرد: با توجه به این یافته‌های جدید، تاریخ سکونت انسان در تهران ده‌ها هزار سال عقب رفته و به بیش از ۴۰ هزار سال قبل و حتی شاید تا حدود ۸۰ هزار سال قبل می‌رسد. بقایای استخوانی انسان‌های این دوره که در چند غار یافت شده‌اند نشان می‌دهند که انسان‌های نئاندرتال در دوره پارینه‌سنگی میانه در بخش‌هایی از ایران می‌زیستند. البته برای کسب اطلاعات بیشتر نیازمند انجام پژوهش بیشتر در این مکان هستیم.