پلیس مالزی: مسافر ایرانی هواپیمای ناپدید شده تروریست نبوده است، هویت یک ایرانی شناسائی شد

0
253

سرنوشت مرموز پرواز ام اچ 370 کوالالامپور به مقصد پکن ابعاد تازه ای پیدا کرده است. این بار حضور دو یرانی با پاسپورت دزدی در این پرواز باعث شده است گمانه های تازه ای درباره سرنوشت این پرواز مطرح شود. پلیس مالزی امروز اعلام کرد هویت یکی از ایرانیان را شناسایی کرده است و او تروریست نبوده است.

 به گزارش خبرنامه، روز گذشته دولت مالزی اعلام کرد افرادی را که با “گذرنامه دزدی” سوار این هواپیما بودند، شناسایی کرده که ظاهرا شهروند شرق آسیا نیستند.

 پیش از آن گفته شده بود که دو تن از مسافران هواپیما دارای پاسپورت دزدی بوده اند. پلیس بین الملل (اینترپل) اعلام کرده بود هویت تمام مسافران هواپیما در دست بررسی است تا روشن شود کدام دو مسافر با دو گذرنامه دزدی سوار هواپیما شده‌اند.

 در همین حال رسانه های غربی اعلام کردند که این دو فرد ایرانی بوده اند.

بنا به گزارش سایت های درون مرزی؛  یک ایرانی مقیم مالزی با معرفی خود به عنوان دوست یکی از این دو مسافر به بی بی سی گفت که آنها می‌خواسته‌اند با استفاده از پاسپورت هایی که متعلق به آنان نبوده خود را به اروپا برسانند.

 براساس گزارش رسانه ها این دو نفر با پاسپورت های اتریشی و ایتالیایی که پیشتر اینترپل از دزدیده شدن آن ها خبر داده بود قصد داشته اند خود را به اروپا برسانند. گفته می شود یکی از این افراد قصد داشته به مادرش در فرانکفورت آلمان بپیوندد و مقصد نهایی دیگری دانمارک بوده است.

 در عین حال، روزنامه فایننشال تایمز دوشنبه ۱۰ مارس (۱۹ اسفند) به نقل از مالک یک آژانس مسافرتی‌ در تایلند نوشته که بلیط های دو مسافر ایرانی هواپیما، از طریق یک رابط ایرانی سفارش داده شده است.

 مالک آژانس مسافرتی “گرند هرایزن” گفته از مدت ها پیش با این رابط ایرانی کار می کند که “علی” نام دارد. فایننشال تایمز افزوده که مالک آژانس تایلندی شماره تماس “علی” در تهران را در اختیار این روزنامه قرار داده اما تاکنون تماس با این شماره بی حاصل بوده است.

 پلیس مالزی هویت یکی از ایرانیان را شناسایی کرد

با این وجود پلیس مالزی امروز اعلام کرد که هویت یکی از مسافران ایرانی را شناسایی کرده است. تان سری خالد ابو باکار، رئیس پلیس مالزی دقایقی پیش در یک کنفرانس خبری اعلام کرد که یکی از مسافران پرواز شماره MH370 خطوط هوایی مالزی که با پاسپورت اتریشی سوار بر این هواپیما شده بود، فردی با نام پوریا نورمحمدی 19 ساله است که قصد سفر به آلمان را داشته است.

 او گفت: «بررسی‌های ما نشان داده است که پوریا به هیچ گروه تروریستی وابسته نبوده است.»

 تصویر پوریا نورمحمدی
تصویر پوریا نورمحمدی

 براساس این گزارش پوریا در روز 28 فوریه سال جاری وارد مالزی شده و در روز 9 مارس همراه با دوست ایرانی اش سوار بر هواپیمای بوئینگ 777 خطوط هوایی مالزی شده است.

 این مقام پلیس مالزی اظهار کرد: «پوریا قصد داشته است تا به آلمان مهاجرت کند.»

 همچنین برخی رسانه ها اعلام کرده اند که محمد رضا دلاور دیگر ایرانی است که پوریا نورمحمدی را در این سفر همراهی کرده است. گفته می شود دلاور متولد سال 1363 است.

 پلیس اینترپل پس از مشخص شدن هویت دو ایرانی که با پاسپورت جعلی در این پرواز حضور داشتند اعلام کرد ” آگاهی از موقعیت این دو نفر باعث کاهش احتمال سقوط هواپیما در اثر عملیات تروریستی شده اما نگرانی در مورد نواقص امنیتی در فرودگاه‌ها را مرتفع نکرده است.”

 پوریا نورمحمدی (چپ) همراه با محمد رضا دلاور (راست) عازم پکن بودند
پوریا نورمحمدی (چپ) همراه با محمد رضا دلاور (راست) عازم پکن بودند

 هواپیمای ناپدید شده شرکت هواپیمایی مالزی، که سه روز پیش از کوالالامپور پایتخت این کشور عازم پکن بود، یک دقیقه بعد از ورود به آسمان ویتنام ناپدید شد.

 روز گذشته اظهرالدین عبدالرحمان، رییس سازمان هواپیمایی مالزی در کنفرانسی خبری در کوالالامپور گفت: “خانم‌ها، آقایان، متاسفانه هنوز چیزی پیدا نکرده‌ایم که به نظر برسد قطعه‌ای از هواپیمای گمشده است، چه برسد به اینکه خود هواپیما را پیدا کنیم.”

 پیش از این گفته شده بود احتمال دارد هواپیما در آسمان متلاشی شده باشد. به خانواده‌های ۲۳۹ مسافر هوپیما هم گفته شده خود را برای “بدترین” اتفاق آماده کنند.

 در مورد ناپدید شدن این هواپیما احتمال هواپیماربایی و عملیات تروریستی هم مطرح است و آف‌بی‌آی هم در این زمینه به کمک آمده است.

 رونالد نوبل رییس اینترپل در بیانیه‌ای اعلام کرد هنوز برای اینکه بین گذرنامه‌های دزدی و ناپدید شدن هواپیما رابطه مستقیمی در نظر گرفته شود زود است اما از اینکه هنوز مسافران می‌توانند با گذرنامه‌های دزدی که در پایگاه داده‌های اینترپل ثبت شده سوار پروازهای بین‌المللی شوند اظهار نگرانی کرد.

 اینترپل با انتقاد از کوتاهی کشورها در کنترل گذرنامه های اتباع خود گفت با اینکه اطلاعات گذرنامه اتریشی دزدیده شده در سال ۲۰۱۲ و گذرنامه ایتالیایی ربوده شده در سال گذشته یک ساعت پس از سرقت در پایگاه اطلاعاتی اینترپل درج شده شده، اما هیچ کشوری برای استفاده از این اطلاعات به پایگاه داده های اینترپل رجوع نکرده بود.

 به گفته کارشناسان تشخیص هویت واقعی دو نفری که با این گذرنامه‌های جعلی سوار هواپیما شده‌اند ممکن است اهمیت زیادی در روشن شدن سرنوشت هواپیما داشته باشد.