بازدید دو بازرس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از تأسیسات اراک

0
161

 بازدید امروز بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی از کارخانه آب سنگین اراک، واقع در 240 کیلومتری جنوب غرب تهران، در حالی انجام شده که این تأسیسات اتمی به مدت دو سال یعنی از سال 2011 بر روی بازرسان آژانس بسته بود.

بهروز کمالوندی- سخنگوی سازمان انرژی اتمی، گفته است: «دو تن از بازرسان به نام آپارو- مسئول حوزه ایران در پادمان آژانس و ماکسیموآ،- بازرس دیگر آژانس که اهل لیتوانی است برای بازدید از تأسیسات تولید آب سنگین در اراک روز شنبه وارد تهران شدند و پس از گفت‌وگو با کارشناسان سازمان انژری اتمی شب گذشته وارد اراک شدند.»

به گزارش خبرگزاری فرانسه، وی اضافه کرد که بازرسی این بازرسان عصر امروزبه اتمام می‌رسد و آنها امشب به وین، مقر آژانس بین المللی انرژی اتمی بازمی‌گردند.

رآکتور اراک به ایران این امکان را می دهد که پولوتونیوم استخراج کند، امری که بالقوه راه ایران را به دستیابی بمب اتمی کوتاه تر می کند. با این حال، ایران می گوید که محصول به دست آمده از این رآکتور مصارف پزشکی دارد.

بر اساس زمان بندی ایران، قرار بود این رآکتور در پایان سال 2014 به بهره برداری برسد، اما ساخت این رآکتور یکی از موضوعات اصلی مورد بحث در مذاکرات هسته‌ای ایران با قدرت‌های جهانی در ژنو بود.

در این مذاکرات توافق شد که عملیات احداث رآکتور آب سنگین اراک متوقف شود و همچنین اطلاعات مورد نظر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مورد این تأسیسات اتمی در اختیار آژانس قرار گیرد.

قرار است که روز چهارشنبه آینده، مقامات ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی در وین درباره بازدید بازرسان این آژانس معدن اورانیوم گچین در نزدیکی بندرعباس مذاکره کنند.

بازدید از این معدن نیز یکی دیگر از موارد توافق شده در سفر مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تهران است.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی، امروز درباره زمان بازرسی از معدن گچین گفت: «هنوز در این باره وارد جزییات نشده‌ایم اما در مذاکرات وین به احتمال قوی در این باره صحبت خواهد شد و سازوکار و زمان بازدید از معدن گچین تعیین می‌شود.»

 

مقاله قبلینامه سیدمصطفی تاجزاده به خامنه ای؛ بیش از شش ماه محرومیت از ملاقات با پدر و مادر
مقاله بعدی50 نماینده مجلس جمهوری اسلامی به ظریف تذکر دادند
پوریا نژادویسی
فارغ التحصیل مقطع کارشناسی ارشد برنامه برنامه سازی تلویزیون از دانشکده صدا و سیما. کارمند سابق معاونت سیاسی سازمان صدا و سیما ( اداره کلّ اخبار و اطلاعات ) تهیه کننده و کارگردان برنامه‌هایی‌ چون : دختران فراری پارک ملت- مجموعه عاشوراییان- ماجرای ورود گوشت‌های آلوده به کشور- هویت- رنگ و نقش- سیمای خانواده؛ قسمت خانواده و جوان- سازنده اولین فیلم آموزشی در خصوص نحوه چگونگی‌ رأی گیری برای ستاد انتخابات وزارت کشور- فیلم مستند دیدار سفیر کشور ژاپن در ایران از شهر همدان- مجری و خبرنگار مراکز ؛ تهران ؛ کیش ؛ همدان ؛ فارس- مسول پوشش خبری زلزله بم در سال۱۳۸۲- سر تیم خبری جلسات هیات دولت- سر تیم خبری جلسات بیت رهبری- سر تیم خبری سفرهای هیات دولت- عضو تیم خبری سفرهای رهبری- یکی‌ از عکاسان پروژه محرمانه قرار گاه سازندگی خاتم الانبیا در سایت ( قرب نوح )- همکار در برنامه‌های مختلف با عناوین دیگر چون : مشاور ؛ یکی‌ از کارگردانان هنری ؛مشاور مجری طرح ؛ نماینده حراست ؛ ناظر کیفی و پخش و ... **- عضو شورای عالی‌ تحقیق و مبارزه با مواد مخدر در وزارت کشور - عضو هسته مرکزی گزینش کلّ کشور - دبیر کنگره وزرای شهید هیات دولت در ریاست جمهوری - نماینده بنیاد شهید در ستاد کلّ نیروهای مسلح ( سماجا ) ديگر مسئوليت های پوريا نژاد ويسی از اين قرار است: - همکاری با نشريه گل آقا - همکاری کوتاه مدت با روزنامه کيهان در سال ۱۳۷۸ - تهيه کننده ی برنامه پرسش و پاسخ با دختران فراری پارک ملت، که از بخش خبری شبکه دوم تلويزيون جمهوری اسلامی پخش شد - سازنده ی اولين فيلم آموزشی انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا - دبير کنگره ی وزراء شهيد هيئت دولت - عضويت در گروه تحقيق مبارزه با مواد مخدر استاندری همدان - نماينده ی فرماندار همدان در اولين دوره ی انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا در سال ۱۳۷۷ - سازنده ی فيلم مستند آشورا برای معاونت سياسی استانداری همدان - تهيه کننده و مجری برنامه ی خبری با عنوان "دانشجويان انقلاب چرا؟" برای بنياد حفظ آثار ارزشهای دفاع مقدس - مجری صدا و سيمای استان همدان، تهران و کيش در سال های ۱۳۸۱ تا ۱۳۸۲ - مسئول پيگيری جلسه ی سخنرانی حسين لقمانيان در همدان - يکی از همکاران مطبوعاتی در رابطه با سفر خامنه ای به همدان - مدير بازرگانی روزنامه ی اعتماد در همدان و ...