پیام جمعی از زندانیان اهل سنت زندان رجایی شهر کرج به مناسبت روزجهانی حقوق بشر

0
131

زندانیان اهل سنت زندان رجائی شهر کرج در روز جهانی حقوق بشر پیامی را منتشر کردند.

به گزارش سحام؛ متن نامه به شرح زیر است:

به نام پروردگار یکتا

۱۰ دسامبر که به‌عنوان روزجهانی حقوق بشر نام نهاده شده، نام‌گذاری چنین روزی برای جلب توجه جهانی به ضرورت بهبود حقوق بشر درجهان و دفاع ازهمه مظلومان و قربانیان حقوق بشر درسطح جهانی است. اما درعمل منافع باندی و گروهی و ناهماهنگی قربانیان حقوق از دست‌ رفته در دسترسی به تریبون‌های مختلف سبب شده ‌است که شاهد بی‌عدالتی مضاعفی دراین زمینه باشیم.

توجه نهادهای حقوق بشری معمولاً بیشتر به فعالین مرکزنشینی است که از شهرت و دسترسی زیادی به رسانه‌های خبری و لابی‌های پشت پرده بهره‌ مندند و یا اقلیت‌هایی که ازپشتیبانی نهادهای جهانی برخوردارند، درنتیجه برخی ازفعالین سیاسی و مدنی و اقلیت‌ها بسیار مورد توجه قرار می‌گیرند و هم‌زمان، نقض حقوق اولیه برخی دیگر از زندانیان مانند حق حیات توجه چندانی دربین این فعالین بر نمی‌انگیزد.
به عنوان نمونه ما ۸۱ نفراز زندانیان عقیدتی اهل سنت در زندان رجایی شهر درشعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به‌صورت غیرعلنی و نمایشی بدون بهره‌مندی ازحقوق ابتدایی حتی حق اختیار وکیل مدافع محاکمه شدیم که ۴۰ نفر به اعدام و بقیه هم به زندان‌های طولانی مدت محکوم شدیم. حکم اعدام ۱۴ نفر ما تاکنون تأیید شده‌ و هرلحظه خطراعدام وجود دارد. ما با تقبل خطرات فراوان و پذیرش آزار و اذیت‌های مکرر و با پرداخت بهای سنگین توانستیم صدای مظلومانه گمنام خود را به بیرون از زندان برسانیم تا شاید این صدا شنیده شود و مورد حمایت نهادهای حقوق بشری داخلی و بین‌المللی قرارگیریم اما متأسفانه چنین نشده و حتی درگزارش آقای احمد شهید گزارش‌گر ویژه حقوق بشر سازمان ملل فقط اشاره ای کوچک و گذرا به این موضوع شده‌است.

مقایسه توجه نهادهای حقوق بشری به موضوع تبعیض درایران نیز شایان توجه است. اهل سنت کشورحدود ۲۰ درصد جمعیت ایران را تشکیل می دهند که به لحاظ جمعیتی با سایراقلیت‌ها که گاهی کمتراز یک درصد جامعه ایران هستند؛ قابل مقایسه نیستند و از ابتدای انقلاب تاکنون نیز ظلم‌های فراوانی براین بزرگ‌ترین اقلیت کشور اعمال شده‌است اما این نقض مداوم و مستمر حقوق بشر درمورد آن‌ها مورد توجه کافی قرار نگرفته و ازاین نظر با سایراقلیت‌ها قابل قیاس نیست.
البته ما از توجه سازمان‌های حقوق بشری و ازجمله عفو بین الملل درمورد پرونده خود تشکر می‌کنیم اما انتظار داریم که همه نهادها به‌دورازتبعیض‌های رایج در پی احقاق حقوق تمام مظلومین درایران باشند.

متأسفانه دراستان‌های سنی نشین ایران جان انسان‌ها کمترین ارزش را دارد و نه تنها فعالین عقیدتی و سیاسی به راحتی بازداشت و شکنجه و با احکام اعدام روبرو می‌شوند؛ حتی کولبرانی که فقط به‌خاطر فقر و برای کسب لقمه‌ای نان برای فرزندان‌شان اقدام به جابجایی کالا می‌کنند نیز به‌راحتی هدف گلوله مستقیم مرزبانان قرار گرفته و زخمی، نقص عضو و حتی کشته می‌شوند و کسی هم درقبال آن‌ها احساس مسئولیت نمی‌کند و متأسفانه توجه لازم به مظلومیت دینی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی اهل سنت از سوی نهادهای حقوق بشری هم دیده نمی‌شود. و مواردی مانند اعتصاب غذای زندانیان زندان ارومیه برای بهره‌مندی ازحداقل حقوق انسانی نیز با کم توجهی رسانه‌ها و نهادهای حقوق بشری مواجه می‌شود.

به امید رخت بر بستن ظلم و جور ازجهان و با اعلام همراهی و هم‌دردی با مظلومان زندانی و آزاد، خواستار تحصیل حقوق مشروع هر فردی با رعایت عدالت هستیم.
ازطرف جمعی از زندانیان عقیدتی اهل سنت زندان رجایی شهر

مقاله قبلیسینمای ایران دست پر «آسیا پاسیفیک» را ترک کرد
مقاله بعدیدرباره ی « جامعه شناسى نخبه كشى »؛ نوشتاری از دکتر منوچهر تقوی بیات
پوریا نژادویسی
فارغ التحصیل مقطع کارشناسی ارشد برنامه برنامه سازی تلویزیون از دانشکده صدا و سیما. کارمند سابق معاونت سیاسی سازمان صدا و سیما ( اداره کلّ اخبار و اطلاعات ) تهیه کننده و کارگردان برنامه‌هایی‌ چون : دختران فراری پارک ملت- مجموعه عاشوراییان- ماجرای ورود گوشت‌های آلوده به کشور- هویت- رنگ و نقش- سیمای خانواده؛ قسمت خانواده و جوان- سازنده اولین فیلم آموزشی در خصوص نحوه چگونگی‌ رأی گیری برای ستاد انتخابات وزارت کشور- فیلم مستند دیدار سفیر کشور ژاپن در ایران از شهر همدان- مجری و خبرنگار مراکز ؛ تهران ؛ کیش ؛ همدان ؛ فارس- مسول پوشش خبری زلزله بم در سال۱۳۸۲- سر تیم خبری جلسات هیات دولت- سر تیم خبری جلسات بیت رهبری- سر تیم خبری سفرهای هیات دولت- عضو تیم خبری سفرهای رهبری- یکی‌ از عکاسان پروژه محرمانه قرار گاه سازندگی خاتم الانبیا در سایت ( قرب نوح )- همکار در برنامه‌های مختلف با عناوین دیگر چون : مشاور ؛ یکی‌ از کارگردانان هنری ؛مشاور مجری طرح ؛ نماینده حراست ؛ ناظر کیفی و پخش و ... **- عضو شورای عالی‌ تحقیق و مبارزه با مواد مخدر در وزارت کشور - عضو هسته مرکزی گزینش کلّ کشور - دبیر کنگره وزرای شهید هیات دولت در ریاست جمهوری - نماینده بنیاد شهید در ستاد کلّ نیروهای مسلح ( سماجا ) ديگر مسئوليت های پوريا نژاد ويسی از اين قرار است: - همکاری با نشريه گل آقا - همکاری کوتاه مدت با روزنامه کيهان در سال ۱۳۷۸ - تهيه کننده ی برنامه پرسش و پاسخ با دختران فراری پارک ملت، که از بخش خبری شبکه دوم تلويزيون جمهوری اسلامی پخش شد - سازنده ی اولين فيلم آموزشی انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا - دبير کنگره ی وزراء شهيد هيئت دولت - عضويت در گروه تحقيق مبارزه با مواد مخدر استاندری همدان - نماينده ی فرماندار همدان در اولين دوره ی انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا در سال ۱۳۷۷ - سازنده ی فيلم مستند آشورا برای معاونت سياسی استانداری همدان - تهيه کننده و مجری برنامه ی خبری با عنوان "دانشجويان انقلاب چرا؟" برای بنياد حفظ آثار ارزشهای دفاع مقدس - مجری صدا و سيمای استان همدان، تهران و کيش در سال های ۱۳۸۱ تا ۱۳۸۲ - مسئول پيگيری جلسه ی سخنرانی حسين لقمانيان در همدان - يکی از همکاران مطبوعاتی در رابطه با سفر خامنه ای به همدان - مدير بازرگانی روزنامه ی اعتماد در همدان و ...