جوایز سال سینمای اسپانیا که به یاد «گویا» اهدا میشود، تریلر آلبرتو رودریگز با عنوان«زمین باتلاقی» را با اهدای چندین جایزه ستود.
در بیست و نهمین مراسم اهدای جوایز گویا که به بهترین آثار سال سینمای اسپانیا تعلق میگیرد، ۱۰ جایزه از جمله بهترین فیلم، بهترین کارگردان، بهترین بازیگر و بهترین فیلمنامه غیراقتباسی به فیلم «زمین باتلاقی» رسید.
این فیلم که در ۱۷ بخش نامزد دریافت جایزه بود تریلر اکشن دانیل مونزون با عنوان «ال نینو» را پشت سر گذاشت که با وجود ۱۶ نامزدی تنها موفق به بردن ۴ جایزه شد.
«زمین باتلاقی» ماجرای دو کارآگاه را روایت میکند که در زمینهای باتلاقی خارج سویل به دنبال یافتن یک قاتل سریالی هستند. این فیلم در اسپانیا به فیلمی پرفروش بدل شد و ۷٫۲ میلیون دلار فروش کرد. این فیلم در سپتامبر گذشته از جشنواره سن سباستین موفق به دریافت جایزه بهترین بازیگر مرد برای بازی خاویر گوتیرس و جایزه فیلمبرداری برای آلکس کاتالان شده بود.
جایزه بهترین بازیگر زن این رقابتها به باربارا لنی برای ایفای نقشش در فیلم «دختر جادویی» کارلوس ورموت رسید که در رقابت با النا آیانا برای فیلم «همه اینجا مردهاند»، ماکارنا گومز در فیلم «آشیانه زن غرغرو» و ماریا لئون در فیلم «مارسلا» این جایزه را از آن خود کرد.
کارا الیجاده به عنوان بازیگر مرد مکمل و کارمن ماچی به عنوان بازیگر زن مکمل در این مراسم جایزه بردند. جایزه بهترین فیلم اروپایی نیز به «آیدا» ساخته پاول پاولیکوفسکی رسید. جایزه فیلم بلند انیمیشن نیز به فیلم طنز جاسوسی سه بعدی ساخته خاویر فسر با نام «مارتادلو و فیلمون: ماموریت غیرقابل قبول» اهدا شد. این فیلم جایزه فیلمنامه اقتباسی را نیز دریافت کرد. این فیلم که با بودجه ۱۷ میلیون دلاری ساخته شده یکی از پرهزینهترین فیلمهای داخلی در سالهای اخیر است.
همانطور که پیش یبنی میشد جایزه فیلم ایبرو-آمریکایی نیز به فیلم آرژانتینی «قصههای وحشی» ساخته دامیان زافرون رسید که با همکاری پدرو آلمادوار ساخته شده و نامزد اسکار خارجی هم بوده است. در این مراسم آنتونیو باندراس جایزه افتخاری «گویا» را از دست پدرو آلمادوار فیلمسازی که او را در دهه ۱۹۸۰ در مادرید کشف و به عنوان بازیگر وارد دنیای سینما کرد، گرفت.
به گزارش مهر به نقل از ورایتی، سینمای اسپانیا سال ۲۰۱۴ با فروش ۱۳۹٫۸ میلیون دلار در بخش سینمای داخلی رکوردی ۲۵٫۵ درصدی در بازار به جای گذاشته که بهترین دستاورد آن از سال ۱۹۷۷ تاکنون بوده است.