خبرگزاری رویترز گزارش داده است که ایران و روسیه برای تبادل نفت در برابر کالا مذاکره می کنند.

این اقدام می تواند برای ایران این امکان را به وجود آورد که صادرات نفت خود را با نادیده گرفتن تحریم های غرب، به طور قابل توجهی افزایش دهد، اما به جای پول نفت، کالا دریافت می کند.

بر اساس گزارش رویترز، سه منبع روس و یک منبع ایرانی نزدیک به مذاکرات گفته اند جزئیات نهایی این توافق کالا به کالا، در حال بحث است.

طبق این توافق، قرار است روسیه روزانه ۵۰۰ هزار بشکه نفت از ایران تحویل بگیرد و در ازای آن کالا و تجهیزات روسی به ایران بدهد.

یک منبع روس تاکید کر که مذاکره «پیشرفت خوبی» دارد و به «احتمال قوی موفق خواهد بود.»

او همچنین گفت جزئیات توافق اکنون مورد بحث است و زمان امضای توافق به این جزئیات بستگی دارد.

هنوز مشخص نیست که آیا توافق نفتی ایران و روسیه، پیش از توافق اتمی ایران با قدرت های جهانی در مورد مسائل فنی اجرا خواهد شد یا خیر.

مذاکرات فنی میان ایران و گروه ۱+۵ برای اجرای توافقنامه اتمی ژنو میان دو طرف که دو ماه پیش برقرار شد. در جریان است.

به گزارش العربیه ؛ بر پایه توافقنامه اولیه، ایران بخشی از فعالیت های اتمی خود را تعلیق می کند. در مقابله تحریم های بین المللی که علیه ایران اعمال شده، کاهش می یابد.

آمریکا، بریتانیا، فرانسه، روسیه و چین، پنج کشور عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد، به علاوه آلمان، گروه ۱+۵ را تشکیل می دهند.

خرید نفت ایران از سوی روسیه به میزان نیم میلیون بشکه در روز، باعث می شود صادرات نفت ایران۵۰ درصد افزایش یابد. با در نظر گرفتن قیمت فعلی۱۰۰ دلار در هر بشکه، صادرات نفت ایران۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار نصیب ایران می کند.

هنوز جزئیات کالاهایی که ایران می خواهد از روسیه وارد کند در دسترس نیست.

خبرگزاری رویترز می گوید از آنجایی که روسیه خود صادر کننده نفت و گاز است، نفت خام ایران از طریق روسیه صادر خواهد شد و کالاهای روسی تحویل ایران داده می شود.

اقتصاد ایران با تحریم های نفتی به شدت آسیب دید و باعث افزایش نرخ تورم در ایران شد. اما آیت الله خامنه ای روز پنجشنبه گفت تحریم ها علت شرکت ایران در مذاکرات اتمی نبوده است.

مقاله قبلیجانی دپ مرد اول سینمای آمریکا شد
مقاله بعدیصدور حکم اعدام برای ۲ زندانی سیاسی در زندان مرکزی زاهدان
مسعود نوری جاوید
مسعود نوری جاوید، نامی آشنا برای آن دسته از مخاطبان خبر که در میان هیاهوی پروپاگاندای رسمی، به دنبال رگه‌هایی از واقعیت می‌گردند. او از معدود روزنامه‌نگارانی است که کار خود را نه در ستایش قدرت، بلکه در به چالش کشیدن آن تعریف کرده است. کارنامه او، روایتی است از تلاش برای شکستن سکوت و تاباندن نور بر تاریک‌خانه‌هایی که صاحبان قدرت و ثروت، پنهان ماندنشان را حیاتی می‌دانند. افشای فساد سیستماتیک: نوری جاوید با شجاعت به سراغ پرونده‌هایی رفت که خط قرمز بسیاری محسوب می‌شد؛ از اختلاس‌های صورت‌گرفته در نهادهای شبه‌دولتی و بنیادها تا رانت‌خواری‌های گسترده در پروژه‌های عمرانی و واگذاری‌های غیرشفاف. گزارش‌های مستند او، که اغلب با تکیه بر اسناد درزکرده و منابع داخلی تهیه شده، بارها لایه‌هایی از فساد سازمان‌یافته در بدنه حاکمیت را آشکار کرده است. در حالی که رسانه‌های حکومتی مشغول تولید روایت‌های رسمی از "پیشرفت" و "ثبات" هستند، دوربین و قلم مسعود نوری جاوید به سراغ قربانیان واقعی این سیاست‌ها رفته است. گزارش‌های میدانی او از اعتراضات کارگری، تجمعات مال‌باختگان، بحران آب در خوزستان و سیستان، و وضعیت کولبران در کردستان، صدای کسانی شد که دستگاه تبلیغاتی نظام همواره در تلاش برای خاموش کردنشان بوده است. او با فاصله گرفتن از خبرهای رسمی و جهت‌دار، به ثبت و ضبط روایت‌های شهروندانی پرداخت که قربانی سرکوب سیستماتیک شده‌اند. تهیه گزارش از وضعیت خانواده‌های زندانیان سیاسی، فشارهای امنیتی بر فعالان مدنی و دانشجویان، و محدودیت‌های اعمال‌شده بر اقلیت‌های دینی و قومی، بخش مهمی از کارنامه او را تشکیل می‌دهد. این مسیر، اما، بدون هزینه نبوده است. مسعود نوری جاوید بارها طعم تهدید را چشیده است. او نماد روزنامه‌نگاری است که امنیت و آسایش شخصی را فدای رسالت آگاهی‌بخشی کرده است. کارنامه مسعود نوری جاوید، تنها یک رزومه کاری نیست؛ بلکه سندی است از مقاومت روزنامه‌نگاری مستقل در یکی از بسته‌ترین فضاهای رسانه‌ای جهان. او به ما یادآوری می‌کند که حتی در دل تاریکی، همیشه هستند کسانی که با شجاعت، مسئولیت روشنگری را بر دوش می‌کشند و اجازه نمی‌دهند روایت حقیقت، در انحصار ماشین پروپاگاندای حکومتی باقی بماند.