اجرای فرمان مهاجرتی دونالد ترامپ به مدت نامعلوم متوقف شد

0
199

قاضی یک دادگاه فدرال فرمان رئیس جمهوری آمریکا برای ممنوعیت ورود شهروندان چند کشور مسلمان به این کشور را به مدت نامعلوم به حالت تعلیق درآورده است.

دریک واتسون، قاضی شعبه دادگاه فدرال در ایالت هاوایی، با درخواست دادستان ایالتی برای تبدیل تعلیق موقت اجرای فرمان رئیس جمهوری به تعلیق نامحدود تا تکمیل روند رسیدگی قضایی به این فرمان موافقت کرده است. حکم دادگاه به متن تجدیدنظر شده فرمان دونالد ترامپ در مورد ممنوعیت سفر شهروندان شش کشور عمدتا مسلمان مربوط می شود و حکم اخیر دادگاه به منزله ضربه دیگری به برنامه محدودیت مهاجرتی رئیس جمهوری دانسته شده است.

این دومین فرمان آقای ترامپ در مورد محدودیت ورود شهروندان چند کشور مسلمان به آمریکاست. فرمان قبلی او نیز با حکم دادگاه در توقف اجرای آن مواجه شده بود.

در جلسه اخیر دادگاه، نماینده دولت از قاضی خواست که دست‌کم حکم خود را به تعلیق صدور ویزا برای شهروندان این شش کشور محدود کند و بخش دیگر فرمان ریاست جمهوری در مورد ممنوعیت موقت پذیرش پناهجویان سوری به مدت یکصد و بیست روز را از شمول حکم خود خارج سازد اما قاضی با این درخواست هم مخالفت کرد.

پیشتر، دادگاه فدرال شعبه مریلند اجرای فرمان رئیس جمهوری در مورد ممنوعیت صدور ویزا را مسدود کرده اما در مورد منع پذیرش پناهجو حکمی نداده بود. آقای ترامپ این حکم را “تجاوز بی سابقه از مرز قضایی” توصیف کرده و مورد انتقاد قرار داده بود.رئیس جمهوری آمریکا با رد این اتهام که فرمان او به معنی “ممنوعیت ورود مسلمانان” است گفته بود که این اقدام برای جلوگیری از نفوذ تروریست‌ها به آمریکا ضرورت دارد و هدف از آن این است که ورود شهروندان این کشورها به ایالات متحده پس از بررسی دقیق سوابق آنان و حصول اطمینان از اینکه ارتباطی با تروریسم ندارند صورت گیرد. دادستان ایالت هاوایی در جلسه دادگاه این نظر رئیس جمهوری را مردود دانست و گفت که “ما از او به خاطر اینکه نزاکت سیاسی ندارد ایراد نمی گیریم، ایراد ما این است که اقدامش از نظر قانون اساسی اشتباه است.” اصطلاح “صحیح نبودن از نظر نزاکت سیاسی” به معنی آن است که فرد معیارهای اجتماعی مثلا در مورد قبیح بودن تبعیض نژادی یا جنسیتی را مراعات نمی‌کند.

به گزارش بی بی سی فارسی، دونالد ترامپ در جریان مبارزات انتخاباتی وعده داده بود تا در راستای مبارزه با اقدامات تروریستی اسلامگرایان افراطی، محدودیت‌هایی را در مورد ورود شهروندان چند کشور “دارای سابقه ارتباط با تروریسم” به اجرا بگذارد و از جمله اولین اقدامات او پس از آغاز به کار در سمت ریاست جمهوری، صدور فرمان اجرایی برای توقف صدور ویزا و همچنین جلوگیری از ورود شهروندان کشورهای ایران و سودان (به عنوان دولت‌های حامی تروریسم) و سوریه، سودان، لیبی، یمن و عراق به عنوان کشورهای محل فعالیت تندروهای اسلامگرا بود. در این فرمان که روز ٢٧ ژانویه امضا شد، سفر شهروندان این کشورها به مدت ٩٠ روز و پذیرش پناهجویان سوری به طور دایم ممنوع شده بود.با صدور این فرمان، مخالفان که آن را به منزله تبعیض دینی و در نتیجه، مغایر اصل تساوی در قانون اساسی ایالات متحده می‌دانستند، توانستند با کسب حکم قضایی، مانع از اجرایی شدن آن شوند. این حکم قضایی با انتقاد شدید رئیس جمهوری مواجه شد.

آقای ترامپ به منظور اجتناب از ادامه درگیری حقوقی بر سر اجرای این فرمان، در روز ۶ مارس فرمان دیگری را در همین زمینه، اما با تغییراتی نسبت به فرمان قبلی امضا کرد. در فرمان جدید، شهروندان عراقی از این فهرست خارج شدند و ممنوعیت پذیرش مهاجران سوری به یکصد و بیست روز کاهش یافت. ظاهرا خارج کردن شهروندان عراقی از این فهرست به درخواست وزیر دفاع صورت گرفت که گفته بود این بند از فرمان، همکاری نظامی ایالات متحده و عراق در مبارزه با داعش را با مشکل مواجه می‌کند.

دادگاه‌های فدرال بخشی از نظام قضایی ایالات متحده هستند که به پرونده‌های مرتبط با موضوعاتی رسیدگی می‌کنند که موضوع آنها از صلاحیت قضایی ایالت‌های مختلف فراتر می‌رود و ماهیتی فدرال یا ملی می‌یابد. از جمله این موضوعات، اختلاف نظر در ارتباط با حقوق مندرج در قانون اساسی ایالات متحده است.

قضات فدرال توسط رئیس جمهوری و تایید کنگره منصوب می‌شوند اما براساس اصل استقلال قضایی، قوای دیگر حق برکناری و تغییر یا اعمال نفوذ بر تصمیمات آنان را ندارند. با اینهمه، از آنجا که انتصاب قضات فدرال، چه برای دادگاه‌های فدرال و چه دادگاه عالی ایالات متحده، به توصیه رئیس جمهوری وقت صورت می‌گیرد، معمولا انتظار می‌رود بین گرایش و نگرش اجتماعی دو طرف نوعی همسویی وجود داشته باشد.

قاضی دریک واتسون در زمان ریاست جمهوری باراک اوباما پیشنهاد و به این سمت منصوب شد.

مقاله قبلیتشکیل “سپاه جولان”، پرده‌ای جدید از اقدامات تحریک‌آمیز جمهوری اسلامی
مقاله بعدیکشف بزرگترین ابرسیاهچاله رانده شده
پوریا نژادویسی
فارغ التحصیل مقطع کارشناسی ارشد برنامه برنامه سازی تلویزیون از دانشکده صدا و سیما. کارمند سابق معاونت سیاسی سازمان صدا و سیما ( اداره کلّ اخبار و اطلاعات ) تهیه کننده و کارگردان برنامه‌هایی‌ چون : دختران فراری پارک ملت- مجموعه عاشوراییان- ماجرای ورود گوشت‌های آلوده به کشور- هویت- رنگ و نقش- سیمای خانواده؛ قسمت خانواده و جوان- سازنده اولین فیلم آموزشی در خصوص نحوه چگونگی‌ رأی گیری برای ستاد انتخابات وزارت کشور- فیلم مستند دیدار سفیر کشور ژاپن در ایران از شهر همدان- مجری و خبرنگار مراکز ؛ تهران ؛ کیش ؛ همدان ؛ فارس- مسول پوشش خبری زلزله بم در سال۱۳۸۲- سر تیم خبری جلسات هیات دولت- سر تیم خبری جلسات بیت رهبری- سر تیم خبری سفرهای هیات دولت- عضو تیم خبری سفرهای رهبری- یکی‌ از عکاسان پروژه محرمانه قرار گاه سازندگی خاتم الانبیا در سایت ( قرب نوح )- همکار در برنامه‌های مختلف با عناوین دیگر چون : مشاور ؛ یکی‌ از کارگردانان هنری ؛مشاور مجری طرح ؛ نماینده حراست ؛ ناظر کیفی و پخش و ... **- عضو شورای عالی‌ تحقیق و مبارزه با مواد مخدر در وزارت کشور - عضو هسته مرکزی گزینش کلّ کشور - دبیر کنگره وزرای شهید هیات دولت در ریاست جمهوری - نماینده بنیاد شهید در ستاد کلّ نیروهای مسلح ( سماجا ) ديگر مسئوليت های پوريا نژاد ويسی از اين قرار است: - همکاری با نشريه گل آقا - همکاری کوتاه مدت با روزنامه کيهان در سال ۱۳۷۸ - تهيه کننده ی برنامه پرسش و پاسخ با دختران فراری پارک ملت، که از بخش خبری شبکه دوم تلويزيون جمهوری اسلامی پخش شد - سازنده ی اولين فيلم آموزشی انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا - دبير کنگره ی وزراء شهيد هيئت دولت - عضويت در گروه تحقيق مبارزه با مواد مخدر استاندری همدان - نماينده ی فرماندار همدان در اولين دوره ی انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا در سال ۱۳۷۷ - سازنده ی فيلم مستند آشورا برای معاونت سياسی استانداری همدان - تهيه کننده و مجری برنامه ی خبری با عنوان "دانشجويان انقلاب چرا؟" برای بنياد حفظ آثار ارزشهای دفاع مقدس - مجری صدا و سيمای استان همدان، تهران و کيش در سال های ۱۳۸۱ تا ۱۳۸۲ - مسئول پيگيری جلسه ی سخنرانی حسين لقمانيان در همدان - يکی از همکاران مطبوعاتی در رابطه با سفر خامنه ای به همدان - مدير بازرگانی روزنامه ی اعتماد در همدان و ...