۹ هزار پناهجوی ایرانی از استرالیا به ایران برگردانده می‌شوند

0
172

محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران در سفرش به استرالیا پناهجویان ایرانی را به ایران برمی‌گرداند. به گفته وزیر خارجه استرالیا این توافق سال گذشته در تهران حاصل شده و با امضای قرارداد در کانبرا عملی خواهد شد.

خبرگزاری آسوشیتدپرس از قول مقامات استرالیایی روز چهارشنبه ۹ مارس (۱۹ اسفند) اعلام کرد که پناهجویان ایرانی در استرالیا طی قرارداد جدید این کشور با جمهوری اسلامی به ایران بازگردانده می‌شوند.

جولی بیشاپ، وزیر خارجه استرالیا گفته مذاکرات با همتای ایرانی‌اش محمد جواد ظریف خوب پیش رفته است و او انتظار دارد که هفته آینده قرارداد استرداد پناهجویان ایرانی امضا شود.

محمد جواد ظریف وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران ۱۵ اسفند (۲۵ مارس) سفرش را به شش کشور آسیای دور آغاز می‌کند. سنگاپور، تایلند، برونئی،‌ اندونزی،‌ نیوزیلند واسترالیا مقاصد ‌ظریف در این سفر هستند.

به گفته وزیر خارجه استرالیا، تهران مدت‌های زیادی از پذیرش پناهجویانی که نمی‌خواهند به ایران باز گردند خودداری می‌کرده است اما او گفته ظاهرا موانع این کار برداشته شده است.

بیشاپ تاکید کرده که ترجیح کشورش این است که پناهجویان داوطلبانه به کشورهای خود بازگردند اما به گفته او کسانی که هیچ استدلال قانونی برای ماندن در استرالیا ندارند می‌بایست بازگردانده شوند.

مقدماتی که در تهران چیده شد

مذاکرات برای بازگرداندن پناهجویان ایرانی از استرالیا سال گذشته و هم زمان با سفر وزیر خارجه استرالیا به تهران آغاز شد. این مذاکرات در چارچوب کلی همکاری‌های دو کشور برای مبارزه با قاچاق انسان صورت گرفت.

به گزارش دویچه وله؛ در قراردادی که بناست سه‌شنبه هفته آینده، ظریف در کانبرا پایتخت استرالیا آن را امضا کند، قید شده که پناهجویانی که به ایران بازگردانده می‌شوند نباید تحت آزار و اذیت قرار گرفته یا بازداشت شوند.

این قرارداد بالغ بر ۹ هزار پناهجوی ایرانی را در بر می‌گیرد. ۴۰۰ نفر از این پناهجویان در مراکزی که استرالیا برای پناهجویان غیرقانونی در اقیانوس آرام، جزایر نائورا و پاپوآ گینه نو برپا کرده اقامت دارند. این جزایر شرایط بسیار غیرانسانی و بدی دارند و تا کنون پناهجویان ساکن این جزایر چندین بار به شرایط بد آنجا اعتراض کرده‌اند. در جریان این اعتراضات یک پناهجوی ایرانی کشته شد. یک پناهجوی ایرانی دیگر نیز در اثر ابتلا به یک عفونت ساده درگذشت.

دولت استرالیا مدعی است که این پناهجویان در حقیقت “مهاجران اقتصادی” بوده و پناهجوی سیاسی یا اجتماعی نیستند. این افراد به دلیل نداشتن یک آینده روشن ایران را ترک کرده‌اند واسترالیا نیز از پذیرش آنها خودداری می‌کند. دولت ایران نیز تا کنون از قبول بازگشت آنها خودداری کرده است.

مقاله قبلیشل حدود دو میلیارد دلار بدهی خود به ایران را پرداخت کرد
مقاله بعدیتصاویری از طرح مفهومی جدید‌ترین خودروی بی ام و
پوریا نژادویسی
فارغ التحصیل مقطع کارشناسی ارشد برنامه برنامه سازی تلویزیون از دانشکده صدا و سیما. کارمند سابق معاونت سیاسی سازمان صدا و سیما ( اداره کلّ اخبار و اطلاعات ) تهیه کننده و کارگردان برنامه‌هایی‌ چون : دختران فراری پارک ملت- مجموعه عاشوراییان- ماجرای ورود گوشت‌های آلوده به کشور- هویت- رنگ و نقش- سیمای خانواده؛ قسمت خانواده و جوان- سازنده اولین فیلم آموزشی در خصوص نحوه چگونگی‌ رأی گیری برای ستاد انتخابات وزارت کشور- فیلم مستند دیدار سفیر کشور ژاپن در ایران از شهر همدان- مجری و خبرنگار مراکز ؛ تهران ؛ کیش ؛ همدان ؛ فارس- مسول پوشش خبری زلزله بم در سال۱۳۸۲- سر تیم خبری جلسات هیات دولت- سر تیم خبری جلسات بیت رهبری- سر تیم خبری سفرهای هیات دولت- عضو تیم خبری سفرهای رهبری- یکی‌ از عکاسان پروژه محرمانه قرار گاه سازندگی خاتم الانبیا در سایت ( قرب نوح )- همکار در برنامه‌های مختلف با عناوین دیگر چون : مشاور ؛ یکی‌ از کارگردانان هنری ؛مشاور مجری طرح ؛ نماینده حراست ؛ ناظر کیفی و پخش و ... **- عضو شورای عالی‌ تحقیق و مبارزه با مواد مخدر در وزارت کشور - عضو هسته مرکزی گزینش کلّ کشور - دبیر کنگره وزرای شهید هیات دولت در ریاست جمهوری - نماینده بنیاد شهید در ستاد کلّ نیروهای مسلح ( سماجا ) ديگر مسئوليت های پوريا نژاد ويسی از اين قرار است: - همکاری با نشريه گل آقا - همکاری کوتاه مدت با روزنامه کيهان در سال ۱۳۷۸ - تهيه کننده ی برنامه پرسش و پاسخ با دختران فراری پارک ملت، که از بخش خبری شبکه دوم تلويزيون جمهوری اسلامی پخش شد - سازنده ی اولين فيلم آموزشی انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا - دبير کنگره ی وزراء شهيد هيئت دولت - عضويت در گروه تحقيق مبارزه با مواد مخدر استاندری همدان - نماينده ی فرماندار همدان در اولين دوره ی انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا در سال ۱۳۷۷ - سازنده ی فيلم مستند آشورا برای معاونت سياسی استانداری همدان - تهيه کننده و مجری برنامه ی خبری با عنوان "دانشجويان انقلاب چرا؟" برای بنياد حفظ آثار ارزشهای دفاع مقدس - مجری صدا و سيمای استان همدان، تهران و کيش در سال های ۱۳۸۱ تا ۱۳۸۲ - مسئول پيگيری جلسه ی سخنرانی حسين لقمانيان در همدان - يکی از همکاران مطبوعاتی در رابطه با سفر خامنه ای به همدان - مدير بازرگانی روزنامه ی اعتماد در همدان و ...