گام های نهایی آمریکا و قدرت های جهانی برای بازطراحی رآکتور اراک

0
143

یک نشریه اینترنتی در آمریکا به نقل از گزارش های منطقه ای و بیانیه های وزارت خارجه آمریکا می گوید، ایالات متحده و دیگر قدرت های جهانی به ایران در حال برداشتن گام های نهایی برای بروزسازی و بازطراحی راکتور اتمی اراک هستند.

این راکتور به داشتن قابلیت تولید مواد کافی جهت ساختن بمب مظنون است، و آمریکا مایل است کاری کند که قابلیت تولید چنین موادی از آن سلب شود.

با این حال، به گزارش “واشنگتن فری بیکن” ایران می گوید آمریکا و قدرت های دیگر به زودی تجهیزات پیشرفته برای رآکتور فراهم خواهند آورد.

یک سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران روز سه شنبه گفت آمریکا و چند کشور دیگر به زودی ارسال تجهیزات لازم برای نوسازی رآکتور را آغاز خواهند کرد.

بهروز کمالوندی گفت “چهار کشور قبول کرده اند با ایران در تامین تجهیزات پیشرفته برای رآکتور  و مسائل دیگر همکاری کنند.”

او گفت ایران در حالی که قادر است نوسازی رآکتور را تکمیل کند، برای سرعت کار از قدرت های دیگر کمک خواسته است.

مساله اراک نکته مهمی در مذاکرات اتمی بین ایران و گروه ۵+۱ بود. نشریه فوق به نقل از کمالوندی گفت مقامات وزارت امور خارجه آمریکا اخیرا در این زمینه با مقامات چین رایزنی کرده اند.

در گزارش گفته می شود دولت اوباما در اکتبر گذشته اعلام کرد به ایران در بازسازی رآکتور اراک کمک خواهد کرد.

ارنست مونیز، وزیر انرژی آمریکا در بیانیه ای در ۱۸ اکتبر گفت کارشناسان اتمی وزارت انرژی مامور خواهند شد این وظیفه را انجام دهند.

به گزارش صدای آمریکا؛ گزارش حاکی است دیگر قدرت های جهانی که در مذاکرات وین حضور داشتند، نیز کمک خواهند کرد.

«واشنگتن فری بیکن» می گوید عراقچی قائم مقام وزیر خارجه ایران در گفت و گو با خبرنگاران پس از جلسه اکتبر ، پروژه نوسازی رآکتور اراک را ستود.

به نقل از او گفته می شود که “ایران، چین و آمریکا بیانیه ای منتشر کردند که تصمیم آنها را به نوسازی رآکتور اراک به موقع اعلام می کند. اما آنچه برای ما مهم است یک بیانیه رسمی است که باید بین ایران و شش قدرت امضا شود.”

مقاله قبلیایران توقف جمع آوری سانتریفیوژهایش را تکذیب کرد
مقاله بعدیتصاویر لحظه نجات مهاجران سرگردان در دریا
پوریا نژادویسی
فارغ التحصیل مقطع کارشناسی ارشد برنامه برنامه سازی تلویزیون از دانشکده صدا و سیما. کارمند سابق معاونت سیاسی سازمان صدا و سیما ( اداره کلّ اخبار و اطلاعات ) تهیه کننده و کارگردان برنامه‌هایی‌ چون : دختران فراری پارک ملت- مجموعه عاشوراییان- ماجرای ورود گوشت‌های آلوده به کشور- هویت- رنگ و نقش- سیمای خانواده؛ قسمت خانواده و جوان- سازنده اولین فیلم آموزشی در خصوص نحوه چگونگی‌ رأی گیری برای ستاد انتخابات وزارت کشور- فیلم مستند دیدار سفیر کشور ژاپن در ایران از شهر همدان- مجری و خبرنگار مراکز ؛ تهران ؛ کیش ؛ همدان ؛ فارس- مسول پوشش خبری زلزله بم در سال۱۳۸۲- سر تیم خبری جلسات هیات دولت- سر تیم خبری جلسات بیت رهبری- سر تیم خبری سفرهای هیات دولت- عضو تیم خبری سفرهای رهبری- یکی‌ از عکاسان پروژه محرمانه قرار گاه سازندگی خاتم الانبیا در سایت ( قرب نوح )- همکار در برنامه‌های مختلف با عناوین دیگر چون : مشاور ؛ یکی‌ از کارگردانان هنری ؛مشاور مجری طرح ؛ نماینده حراست ؛ ناظر کیفی و پخش و ... **- عضو شورای عالی‌ تحقیق و مبارزه با مواد مخدر در وزارت کشور - عضو هسته مرکزی گزینش کلّ کشور - دبیر کنگره وزرای شهید هیات دولت در ریاست جمهوری - نماینده بنیاد شهید در ستاد کلّ نیروهای مسلح ( سماجا ) ديگر مسئوليت های پوريا نژاد ويسی از اين قرار است: - همکاری با نشريه گل آقا - همکاری کوتاه مدت با روزنامه کيهان در سال ۱۳۷۸ - تهيه کننده ی برنامه پرسش و پاسخ با دختران فراری پارک ملت، که از بخش خبری شبکه دوم تلويزيون جمهوری اسلامی پخش شد - سازنده ی اولين فيلم آموزشی انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا - دبير کنگره ی وزراء شهيد هيئت دولت - عضويت در گروه تحقيق مبارزه با مواد مخدر استاندری همدان - نماينده ی فرماندار همدان در اولين دوره ی انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا در سال ۱۳۷۷ - سازنده ی فيلم مستند آشورا برای معاونت سياسی استانداری همدان - تهيه کننده و مجری برنامه ی خبری با عنوان "دانشجويان انقلاب چرا؟" برای بنياد حفظ آثار ارزشهای دفاع مقدس - مجری صدا و سيمای استان همدان، تهران و کيش در سال های ۱۳۸۱ تا ۱۳۸۲ - مسئول پيگيری جلسه ی سخنرانی حسين لقمانيان در همدان - يکی از همکاران مطبوعاتی در رابطه با سفر خامنه ای به همدان - مدير بازرگانی روزنامه ی اعتماد در همدان و ...