کرونا در جهان؛ شمار مبتلایان در ایران از ۸۷ هزار نفر گذشت

0
178

شمار مبتلایان به کووید ۱۹ در جهان از ۲ میلیون و ۶۷۰ هزار نفر گذشته و تعداد جان‌باختگان این بیماری نیز به ۲۰۰ هزار نفر نزدیک می‌شود. با وجود وضعیت امیدوارکننده در برخی نقاط جهان، برخی از کشورها مانند هند با افزایش میزان مبتلایان روبرو هستند.

دبیر کل سازمان ملل متحد و رئیس و سازمان بهداشت جهانی نیز همچنان در مورد غفلت از خطر شیوع و بازگشت ویروس کرونا هشدار داده‌اند.

اجساد ده‌ها کرونایی بی‌صاحب در میلان دفن شد

شهرداری میلان ایتالیا جسد ده‌ها قربانی کرونا را که کسی برای دریافت آنها مراجعه نکرده بود در گورستانی در این شهر دفن کرد.

روبرتا کوکو، مسئول گورستان‌های شهرداری میلان در واکنش به شایعه دفن این اجساد در گورهای دسته‌جمعی گفت: «اینها گور دسته‌جمعی نیست. نقطه‌ای از گورستان است که در آن با بیل مکانیکی گورهایی را مخصوص قربانیان کرونا که کسی از خانواده یا خویشان برای بردن‌شان نیامده بود، حفر کرده و اجساد را در آن دفن کردیم.»

آسوشیتدپرس
تدفین قربانیان کرونا در گورستان ماجوره میلانآسوشیتدپرس

ماکرون: استان‌ها اختیار لغو قرنطینه را ندارند

امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه اعلام کردند مقام‌های استان‌های این کشور حق لغو قرنطینه کرونایی به اختیار خود را ندارند و چنین تصمیمی در سطح ملی گرفته خواهد شد.

ماکرون این موضوع را روز پنجشنبه پس از گفتگو با استانداران فرانسه اعلام کرد.

شمار مبتلایان آمریکا از ۸۵۰ هزار نفر گذشت

با ثبت ۲ هزار و ۸۶۹ مورد جدید، شمار مبتلایان کرونا در ایالات متحده آمریکا به ۸۵۱ هزار و ۵۸۶ نفر رسید. تا کنون در این کشور ۴۷ هزار و ۸۰۸ نفر نیز بر اثر ابتلا به کووید ۱۹ جان خود را از دست داده‌اند.

آمریکا بیشترین شآمار قربانیان کرونا در جهان را دارد.

افزایش آمار روزانه مبتلایان بریتانیا

آمار مبتلایان به کرونا در بریتانیا برای دومین روز متوالی افزایش یافت و با ۴ هزار و ۵۸۳ مورد جدید در شبانه روز گذشته به ۱۳۸ هزار و ۷۸ مورد رسید. همچنین بر اساس آمار رسمی در این کشور شمار فوتی‌های کرونا نیز با مرگ ۶۳۸ نفر دیگر در ۲۴ ساعت گذشته، به ۱۸ هزار و ۷۳۸ نفر رسیده است.

۴.۴ میلیون نفر دیگر در آمریکا به صف بیکاران پیوستند

حدود ۴ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر دیگر از شهروندان آمریکایی در این هفته در فهرست بیکاران رسمی این کشور ثبت نام کردند. این پنجمین هفته متوالی است که رقم افراد بیکار شده به دلیل قرنطینه کرونایی و تعطیلی فعالیت‌های اقتصادی در آمریکا به چند میلیون نفر می‌رسد. کارشناسان رقم بیکاران کرونایی در هفته جاری را ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر پیش‌بینی کرده بودند.

دولت فرانسه: شاید قرنطینه در موعد مقرر لغو نشود

دولت فرانسه می‌گوید ممکن است مقررات قرنطینه در موعد اعلام شده برداشته نشود. ژروم سالومون، مدیر کل بهداشت وزارت بهداشت فرانسه روز پنجشنبه با اعلام این موضوع گفت: «اگر مهار کرونا در شرایط قرنطینه موفقیت‌آمیز نباشد، قرنطینه لغو نخواهد شد.»

سالومون به نمایندگان مجلس ملی فرانسه با یادآوری این که هدف از قرنطینه رساندن آمار کرونا به حد اقل است گفت اگر در تاریخ ۱۱ مه (۲۲ اردیبهشت) این هدف حاصل نشده باشد فعالیت‌های عادی جامعه از سر گرفته نخواهد شد. وی در حالی این را گفت که در روزهای گذشته مقام‌های فرانسوی از احتمال لغو تدریجی قرنطینه در هفته‌های آتی خبر داده بودند.

شمار مبتلایان در ایران از ۸۷ هزار نفر گذشت

بنا به آمار رسمی وزارت بهداشت ایران در ۲۴ ساعت گذشته ۱۰۳۰ بیمار جدید مبتلا به ویروس کرونا شناسایی شده‌اند. بدین ترتیب شمار بیماران کووید-۱۹ در ایران به ۸۷۰۲۶ نفر رسیده است. به گفته این وزارتخانه همچنین در۲۴ ساعت گذشته، ۹۰ نفر دیگر در ایران قربانی ویروس مرگبار کرونا شده اند. شمار جان باختگان از آغاز شیوع این ویروس در ایران تا به امروز ۵۴۸۱ نفر گزارش شده است. بیش از ۶۴ هزار نفر نیز از چنگال این ویروس رهایی یافته‌اند.

نخست وزیر فنلاند خودش را قرنطینه کرد

سانا مارین، نخست وزیر فنلاند با اعلام مثبت بودن تست کرونای یکی از کارکنان دفترش، روز پنجشنبه خودش را قرنطینه کرد. این کارمند دفتر نخست وزیری در تماس نزدیک با خانم مارین بوده، اما بر اساس گزارش رسمی دولت فنلاند، نخست وزیر این کشور تا این زمان علائم ابتلا به ویروس کرونا را ندارد.

آمار روزانه قربانیان اسپانیا باز هم بالاتر رفت

آمار روزانه مبتلایان و جان‌باختگان کرونا در اسپانیا برای دومین روز متوالی افزایش یافت. بر اساس آمار رسمی شمار موارد قطعی ابتلا به کووید ۱۹ با افزایش ۴ هزار و ۶۳۵ مورد در شبانه روز گذشته به مجموع ۲۱۳ هزار و ۲۴ نفر رسید. همچنین با مرگ ۴۴۰ تن دیگر، در مجموع آمار ۲۲ هزار و ۱۵۷ مورد مرگ و میر ناشی از کرونا در اسپانیا ثبت شد.

کاهش مبتلایان روسیه برای سومین روز متوالی

شمار مبتلایان به کووید ۱۹ در روسیه برای سومین روز متوالی کاهش یافت و به ۴ هزار و ۷۷۴ مورد در شبانه روز گذشته رسید. به این ترتیب مقامات روسیه تا کنون ۶۲ هزار و ۷۷۳ نفر مبتلا را در این کشور ثبت کرده‌اند. براساس این گزارش رسمی روز پنجشنبه دولت روسیه، با مرگ ۴۲ نفر در ۲۴ ساعت گذشته مجموع جان‌باختگان کرونا در سراسر روسیه به ۵۵۵ نفر رسید.

آسوشیتدپرس
کرونا در روسیهآسوشیتدپرس
مبتلایان افغانستان هزار و ۲۲۶ نفر شد

با ثبت ۵۰ مورد مثبت کرونا در شبانه روز گذشته شمار کل مبتلایان این بیماری در افغانستان به هزار و ۲۲۶ نفر رسید. فیروزالدین فیروز وزیر صحت عامه (بهداشت) افغانستان روز پنجشنبه ۴ ثور (اردیبهشت) با اعلام این مطلب گفت که بیشترین موارد تازه در کابل ثبت شده‌است. به طور کلی کابل، هرات، قندهار و نیمروز بیشترین آمار مثبت کرونا در افغانستان را دارند. تاکنون ۴۰ نفر بر اثر این ویروس در افغانستان جان باخته‌ و بیش از ۱۶۰ تن دیگر بهبود یافته‌اند.

جمهوری اسلامی و سوریه قطعنامه کرونایی عربستان را در سازمان ملل رد کردند

برخی دیپلمات‌ها گفته‌اند جمهوری اسلامی و سوریه روز چهارشنبه قطعنامه پیشنهادی عربستان سعودی برای همکاری جهانی در رویارویی با بیماری همه‌گیر کرونا را در مجمع عمومی سازمان ملل رد کردند. قطعنامه سعودی تا حد زیادی منعکس کننده نتیجه‌گیری آخرین نشست گروه ۲۰ بود که در ۲۶ مارس گذشته به میزبانی ریاض و به صورت آنلاین برگزار شد.

این دیپلمات‌ها همچنین گفته‌اند كه متن پیشنهادی روسیه در مورد همه‌گیری کرونا نیز روز چهارشنبه در مجمع عمومی سازمان ملل رد شده است. روسیه در این متن از کشورهای عضو سازمان ملل خواسته بود که «برای مقابله با چالش‌های جهانی با رعایت اصل حسن همجواری از اجرای اقدامات اقتصادی حمایت‌گرایانه و تبعیض‌آمیز متناقض با قوانین سازمان تجارت جهانی» خودداری کنند. این پیشنهاد را ایالات متحده آمریکا و چندین کشور اروپایی رد کردند.

مرکل: تازه در آغاز راهیم

آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان روز پنجشنبه گفت کشورش هنوز در ابتدای همه‌گیری کروناست و باید مدت زمان طولانی با آن زندگی کند. وی که خطاب به نمایندگان بوندستاگ، مجلس آلمان سخن می‌گفت تأکید کرد: «ما در مرحله آخر این بیماری همه‌گیر نیستیم، بلکه هنوز در ابتدای آنیم.»

مرکل با اشاره به این که دولت آلمان توانسته است در بحران کرونا «زمان بخرد» افزود که از این زمان برای تقویت نظام مراقبت‌های بهداشتی آلمان «به خوبی» استفاده شده است.

اوج گرفتن آمار در آلمان؛ شمار مبتلایان از ۱۵۰ هزار نفر گذشت

آمار روزانه مبتلایان به کرونا در آلمان اوج گرفت، به طوری که در شبانه روز گذشته ۲ هزار و ۱۹۵ مورد جدید در این کشور ثبت شد. به این ترتیب شمار کل مبتلایان در این کشور از ۱۵۰ هزار نفر گذشت و به ۱۵۰ هزار و ۶۴۸ نفر رسید.

همچنین بر اساس آمار رسمی، با مرگ ۲۲۹ نفر دیگر، شمار کل جان‌باختگان کرونا در آلمان نیز به ۵ هزار و ۳۱۵ نفر رسیده است.

شمار مبتلایان در کشتی ایتالیایی در ژاپن به ۴۸ تن رسید

شمار مبتلایان به بیماری کرونا در کشتی ایتالیایی کوستا آتلانتیکا که برای تعمیر در ناگاساکی ژاپن پهلو گرفته به ۴۸ نفر رسید. مقام‌های محلی نگران سرایت بیماری از این افراد در بیمارستان‌ها و در سطح شهر ناگاساکی هستند. این کشتی تفریحی که از اواخر فوریه در ناگاساکی لنگر انداخته حدود ۷۰۰ نفر مسافر و خدمه دارد و مبتلایان همگی از خدمه هستند، اما تست کرونا هنوز روی همه آنها انجام نشده است.

روز چهارشنبه تنها نتیجه مثبت تست ۳۳ نفر از سرنشینان کشتی ایتالیایی به دست آمده و اعلام شده بود. حال بسیاری از این بیماران وخیم اعلام شده است.

هشدار گوترش: کرونا به بحران حقوق بشر می‌انجامد

آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد گفت بیماری همه‌گیر کرونا در برخی از كشورها می‌تواند بهانه‌ای برای اقدامات سرکوبگرانه و مغایر با حقوق بشر باشد. وی روز پنجشنبه در یک پیام ویدیویی گفت: «با توجه به شرایط حاضر و رشد قومیت-ملیت‌گرایی، پوپولیسم، اقتدارگرایی و سرکوب حقوق بشر در برخی کشورها، بحران کرونا می‌تواند بهانه اقدامات سرکوبگرانه برای اهداف غیر مرتبط با این بیماری همه‌گیر باشد و این پذیرفتنی نیست.»

گوترش با استناد به یک گزارش سازمان ملل توضیح داد که چگونه حقوق بشر می‌تواند بهبودی را برای بحران‌های بهداشتی، اجتماعی و اقتصادی جهان به ارمغان آورد و افزود: «خود ویروس کرونا هیچ تبعیضی قائل نمی‌شود، اما پیامدهای آن تبعیض به وجود می‌آورد.»

پمپئو باز هم از چین انتقاد کرد

مایك پمپئو، وزیر امور خارجه ایالات متحده آمریكا روز چهارشنبه بار دیگر از سیاست چین در مورد کرونا انتقاد کرده و مسئولان دولت پكن را به متهم كرد كه از وضعیت بحرانی موجود برای زورگویی به همسایگان خود سوء استفاده می‌کند. او در یک نشست خبری گفت: «ایالات متحده عمیقا بر این باور است که پکن شیوع کرونا را به موقع گزارش نداده است.»

وزیر امور خارجه آمریکا با این که به شدت از چشن انتقاد کرد، در عین حال از این کشور به دلیل مشارکت در تأمین لوازم پزشکی و بهداشتی مورد نیاز برای کرونا تشکر کرد.

رشد سریع و نگران‌کننده آمار مبتلایان در هند

سرعت بالا رفتن آمار مبتلایان به کرونا در هند مسئولان این کشور را نگران کرده است. در دو روز گذشته آمار مبتلایان در این کشور حدود هزار و ۵۰۰ نفر بوده و در هفته گذشته نیز اغلب چهار رقمی بوده است.

یورونیوز نوشت؛ در کشور یک میلیارد و ۳۵۰ میلیونی هند از ابتدای شیوع کرونا تا کنون ۲۱ هزار و ۷۹۷ نفر به کووید ۱۹ دچار شده و در مجموع ۶۸۱ نفر نیز از این بیماری جان باخته‌اند.