نیروهای پیشمرگه کنترل سد موصل را از داعش باز پس گرفتند

0
147

فواد حسین رئیس دیوان اقلیم کردستان عراق اعلام کرد که نیروهای نظامی این اقلیم موسوم به پیشمرگه، مناطق اطراف سد موصل را از نیروهای داعش باز پس گرفتند و از لحاظ نظامی سد اکنون در کنترل نیروهای پیشمرگه است.

فواد حسین که با شبکه الحدث گفت و گو کرده، افزود که دروازه های سد توسط شبه نظامین داعش بمب گذاری شده است برای همین پیشروی به این منطقه با کندی صورت می گیرد.

این دستاورد، پس از پیشروی های دو روز اخیر نیروهای پیشمرگه که از پشتیبانی نیروی هوایی آمریکا برخورداراند، حاصل شده است.

پیش از این شبکه خبر روداو به نقل از یک مسئول نظامی کرد گزارش داده بود که «به کمک هواپیماهای نظامی آمریکا، نیروهای پیشمرگه صبح روز یکشنبه حمله گسترده ای آغاز کردند که طی آن، دو شهر تلسقف و رساله را باز پس گرفتند و هم اینک به سمت سد موصل در حال حرکت هستند.»

بنا بر این گزارش، شبه نظامیان داعش با پیشروی نیروهای پیشمرگه، از برخی مناطق عقب نشینی کردند «اما با توجه به مین گذاری مناطق توسط داعش، حرکت نیروهای ما به کندی پیش می رود.»

او همچنین بر ادامه حرکت به سمت دو شهر زمار و سنجار تاکید کرد.

به گزارش العربیه؛ این سخنان مسئول نظامی کرد در حالی مطرح می شود که روز شنبه جبار یاور سخنگوی وزارت پیشمرگه گفته بود که نیروهای نظامی کردستان در هیچ عملیاتی برای باز پس گیری سد موصل از نیروهای داعش، شرکت نکرده اند.

کاوه مختاری از افسران نظامی عالیرتبه کردستان عراق هم به خبرگزاری فرانسه گفته است: «نیروهای پیشمرگه پیشروی خود را به سمت سد موصل که داعش هفته پیش آن را تصرف کرده بود، ادامه می دهند. اما به دلیل مین گذاری زمین توسط داعش، این پیشروی با کندی صورت می گیرد.»

ارتش آمریکا پیش از این اعلام کرده بود که هواپیماهای نظامی اش، 9 حمله هوایی در نزدیکی اربیل پایتخت اقلیم کردستان و سد موصل انجام داده اند.

عبد الرحمن کورینی از فرماندهان نیروهای پیشمرگه صبح شنبه اعلام کرده بود: «نیروهای پیشمرگه کرد با پشیتبانی نیروی هوایی آمریکا، کنترل بخش شرقی سد را باز پس گرفتند.»

او افزوده بود: «شماری از نیروهای داعش را کشتیم و همچنان در حال پیشروی هستیم. انتظار داریم طی چند ساعت خبرهای خوشحال کننده ای اعلام کنیم.»

نیروهای پیشمرگه هفتم اوت، کنترل سد موصل را در حمله پیشمرگه از دست دادند.

گروه داعش در هفته های اخیر موفق شده مناطق وسیعی از شمال عراق را به کنترل خود در آورد. این گروه در مناطق تحت تصرف خود در عراق و سوریه، برپایی خلافت اسلامی اعلام کرده است.

سد موصل در سال 1983 بر روی رود دجله احداث شده است. این سد بزرگترین سد عراق به شمار می آید که حدود 50 کیلومتر در شمال شهر موصل واقع است. نیروگاه اصلی تولید برق در استان نینوا و مناطق شمال عراق، بر روی این سد قرار دارد. سد موصل منبع اصلی آب برای زمین های کشاورزی پهناور استان نینوا نیز هست.

در سال 2007 رایان کروکر سفیر آمریکا و ژنرال دیوید پترائوس فرمانده نیروهای آمریکایی در عراق در نامه ای به نوری مالکی نخست وزیر وقت این کشور، نسبت به انهدام سد موصل هشدار داده و خاطرنشان کردند که این حادثه می تواند مناطق وسیعی در اطراف رود دجله را زیر آب ببرد.

مقاله قبلیواریز ۶۵ میلیارد دلار به صندوق توسعه ملی ایران
مقاله بعدیحکم اعدام برای 4 ایرانی به اتهام تجاوز به زن اندونزیایی
پوریا نژادویسی
فارغ التحصیل مقطع کارشناسی ارشد برنامه برنامه سازی تلویزیون از دانشکده صدا و سیما. کارمند سابق معاونت سیاسی سازمان صدا و سیما ( اداره کلّ اخبار و اطلاعات ) تهیه کننده و کارگردان برنامه‌هایی‌ چون : دختران فراری پارک ملت- مجموعه عاشوراییان- ماجرای ورود گوشت‌های آلوده به کشور- هویت- رنگ و نقش- سیمای خانواده؛ قسمت خانواده و جوان- سازنده اولین فیلم آموزشی در خصوص نحوه چگونگی‌ رأی گیری برای ستاد انتخابات وزارت کشور- فیلم مستند دیدار سفیر کشور ژاپن در ایران از شهر همدان- مجری و خبرنگار مراکز ؛ تهران ؛ کیش ؛ همدان ؛ فارس- مسول پوشش خبری زلزله بم در سال۱۳۸۲- سر تیم خبری جلسات هیات دولت- سر تیم خبری جلسات بیت رهبری- سر تیم خبری سفرهای هیات دولت- عضو تیم خبری سفرهای رهبری- یکی‌ از عکاسان پروژه محرمانه قرار گاه سازندگی خاتم الانبیا در سایت ( قرب نوح )- همکار در برنامه‌های مختلف با عناوین دیگر چون : مشاور ؛ یکی‌ از کارگردانان هنری ؛مشاور مجری طرح ؛ نماینده حراست ؛ ناظر کیفی و پخش و ... **- عضو شورای عالی‌ تحقیق و مبارزه با مواد مخدر در وزارت کشور - عضو هسته مرکزی گزینش کلّ کشور - دبیر کنگره وزرای شهید هیات دولت در ریاست جمهوری - نماینده بنیاد شهید در ستاد کلّ نیروهای مسلح ( سماجا ) ديگر مسئوليت های پوريا نژاد ويسی از اين قرار است: - همکاری با نشريه گل آقا - همکاری کوتاه مدت با روزنامه کيهان در سال ۱۳۷۸ - تهيه کننده ی برنامه پرسش و پاسخ با دختران فراری پارک ملت، که از بخش خبری شبکه دوم تلويزيون جمهوری اسلامی پخش شد - سازنده ی اولين فيلم آموزشی انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا - دبير کنگره ی وزراء شهيد هيئت دولت - عضويت در گروه تحقيق مبارزه با مواد مخدر استاندری همدان - نماينده ی فرماندار همدان در اولين دوره ی انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا در سال ۱۳۷۷ - سازنده ی فيلم مستند آشورا برای معاونت سياسی استانداری همدان - تهيه کننده و مجری برنامه ی خبری با عنوان "دانشجويان انقلاب چرا؟" برای بنياد حفظ آثار ارزشهای دفاع مقدس - مجری صدا و سيمای استان همدان، تهران و کيش در سال های ۱۳۸۱ تا ۱۳۸۲ - مسئول پيگيری جلسه ی سخنرانی حسين لقمانيان در همدان - يکی از همکاران مطبوعاتی در رابطه با سفر خامنه ای به همدان - مدير بازرگانی روزنامه ی اعتماد در همدان و ...