نشانه‌های حیات در پلوتون کشف شد

0
313

بررسی تصاویر فضاپیمای «نیوهورایزن» از پلوتون نشان می‌دهد این سیاره ویژگی‌هایی مانند زمین دارد. در آن تپه‌هایی متشکل از دانه‌های جامد و یخی متان وجود دارد.

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، حدود سه سال پس از آن که فضاپیمای «نیو هورایزنز» به سیاره پلوتون سفر کرد، هنوز هم انسان باید درباره این سیاره کوتوله دانش کسب کند.

در همین راستا طبق تحقیقی که در ژورنال ساینس منتشر شده، این سیاره کوتوله تپه‌هایی دارد. اما آنها شبیه تپه‌های شنی روی زمین نیستند. تپه‌های پلوتون از دانه‌های یخی و جامد متان تشکیل شده‌اند.

این در حالی است که در منظومه شمسی وجود تپه در سیارات امری نادر است و فقط در زمین، مریخ، ونوس، تایتان (قمر مشتری) و ستاره دنباله‌دار «۶۷P» وجود دارند.

جانی رادباوگ، یکی از مولفان این تحقیق، می‌گوید: «هنگامی که برای نخستین بار تصاویر فضاپیمای نیو هورایزن را دیدیم، در همان لحظه متوجه شدیم آنها تپه هستند. اما این واقعا تعجب‌برانگیز بود زیرا در پلوتون اتمسفر زیادی وجود ندارد».

با وجود آنکه فاصله پلوتون با خورشید معادل ۳۰ برابر فاصله زمین تا این خورشید است، اما این سیاره کوتوله هنوز هم ویژگی‌هایی شبیه زمین را دارد. تحقیقات انسان همیشه روی سیارات نزدیکمان بوده است اما اطلاعات زیادی در فاصله‌های طولانی از منظومه شمسی نیز وجود دارد.

به گزارش مهر به نقل از سی ان ان، گروهی از سیاره‌شناسان، فیزیکدانان و جغرافیدانان تصاویر دقیقی از سطح پلوتون بررسی کردند. این تصاویر چشم‌اندازی از فعالیت‌های روی سطح این سیاره فراهم کرد. پلوتون از نیتروژن، دی اکسید کربن، آب و متان تشکیل شده است. همچنین سطح آن اشکال مختلفی مانند دره و رشته کوه دارد.