کشف نخستین سند از سنت اهدای گل به مردگان

0
199

محققان نخستین سند از سنت اهدای گل را یافته‌اند که در آن مریم گلی، نعناع و دیگر گیاهان در خاکسپاری‌های رسمی به کار می‌رفته‌اند.

در دوران مدرن این سنت به عنوان نمادی برای احترام یا یادبود به کار می‌رود اما گفته می‌شود چنین رسمی هزاران سال پیش برای پنهان‌کردن بوی بد جسد در حال پوسیدن اجرا می‌شده است.

همچنین امید می‌رفته که بوی گیاهان از جذب‌شدن حیوانات به گور برای نفوذ به جسد ممانعت کند.

رومی‌های باستان اغلب زمین مزار را به عنوان باغچه تزئین می‌کردند تا ارواح هنگام پرسه‌زدن لذت ببرند.

کشف جدید در عمق گورهای 13 هزار و 700 ساله تا 11 هزار و 700 ساله در غاری متعلق به ماقبل‌تاریخ که به ساحل مدیترانه مشرف است، به دست آمد.

پروفسور دانی نادل و همکارانش از تاریخ‌گذاری رادیوکربنی بر روی گورهای مورد بررسی استفاده کردند.

این گورها شامل 29 اسکلت کودکان و بزرگسالان بود و بذرهای مریم‌گلی، نعناع و علف خنازیر در آن‌ها شناسایی شدند.

به گفته یکی از دانشمندان حاضر در این پروژه، گیاهان گل‌دهنده دارای مکانیسم‌هایی هستند که واکنش‌های مثبت عاطفی و اجتماعی را در انسان‌ها تحریک می‌کند.

تراشیدن کف غار مورد مطالعه برای جادادن گور مطلوب و عمق آن کاملا آشکار است. بنابراین، آماده‌کردن گور یک فرایند طراحی‌شده پیشرفته بوده و این امر دارای مضامین روحی و اجتماعی است که جامعه‌ پیچیده ماقبل کشاوزی را منعکس می‌کند؛ جامعه‌ای که تغییرات عمیقی را در پایان عصر Pleistocene متحمل می‌شده است.

در غار مورد مطالعه بیشترین تعداد گیاه حفظ‌شده گور دوگانه نوجوانان 12 تا 15 ساله و فردی با سن بالغ بر 30 سال بود.

تنها شاهد پیشین گورستان‌های همراه با گل، از گرده‌های گندمی در یک گور نئانتردال در عراق کشف شده بود اما این ممکن است عمل جانور جونده‌ای بوده باشد که عادت به ذخیره‌سازی بذرها و گل‌ها داشته است.

جزئیات این تحقیق در مجله Proceedings of the National Academy of Sciences منتشر شده است.

مقاله قبلیمشعل المپیک 2012 از سوی نخستین ایرانی حمل کننده مشعل به برج میلاد می‌آید..
مقاله بعدیخاتمی: برخی نمی‌خواهند پیام شکست معنادار خود را بشنوند
پوریا نژادویسی
فارغ التحصیل مقطع کارشناسی ارشد برنامه برنامه سازی تلویزیون از دانشکده صدا و سیما. کارمند سابق معاونت سیاسی سازمان صدا و سیما ( اداره کلّ اخبار و اطلاعات ) تهیه کننده و کارگردان برنامه‌هایی‌ چون : دختران فراری پارک ملت- مجموعه عاشوراییان- ماجرای ورود گوشت‌های آلوده به کشور- هویت- رنگ و نقش- سیمای خانواده؛ قسمت خانواده و جوان- سازنده اولین فیلم آموزشی در خصوص نحوه چگونگی‌ رأی گیری برای ستاد انتخابات وزارت کشور- فیلم مستند دیدار سفیر کشور ژاپن در ایران از شهر همدان- مجری و خبرنگار مراکز ؛ تهران ؛ کیش ؛ همدان ؛ فارس- مسول پوشش خبری زلزله بم در سال۱۳۸۲- سر تیم خبری جلسات هیات دولت- سر تیم خبری جلسات بیت رهبری- سر تیم خبری سفرهای هیات دولت- عضو تیم خبری سفرهای رهبری- یکی‌ از عکاسان پروژه محرمانه قرار گاه سازندگی خاتم الانبیا در سایت ( قرب نوح )- همکار در برنامه‌های مختلف با عناوین دیگر چون : مشاور ؛ یکی‌ از کارگردانان هنری ؛مشاور مجری طرح ؛ نماینده حراست ؛ ناظر کیفی و پخش و ... **- عضو شورای عالی‌ تحقیق و مبارزه با مواد مخدر در وزارت کشور - عضو هسته مرکزی گزینش کلّ کشور - دبیر کنگره وزرای شهید هیات دولت در ریاست جمهوری - نماینده بنیاد شهید در ستاد کلّ نیروهای مسلح ( سماجا ) ديگر مسئوليت های پوريا نژاد ويسی از اين قرار است: - همکاری با نشريه گل آقا - همکاری کوتاه مدت با روزنامه کيهان در سال ۱۳۷۸ - تهيه کننده ی برنامه پرسش و پاسخ با دختران فراری پارک ملت، که از بخش خبری شبکه دوم تلويزيون جمهوری اسلامی پخش شد - سازنده ی اولين فيلم آموزشی انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا - دبير کنگره ی وزراء شهيد هيئت دولت - عضويت در گروه تحقيق مبارزه با مواد مخدر استاندری همدان - نماينده ی فرماندار همدان در اولين دوره ی انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا در سال ۱۳۷۷ - سازنده ی فيلم مستند آشورا برای معاونت سياسی استانداری همدان - تهيه کننده و مجری برنامه ی خبری با عنوان "دانشجويان انقلاب چرا؟" برای بنياد حفظ آثار ارزشهای دفاع مقدس - مجری صدا و سيمای استان همدان، تهران و کيش در سال های ۱۳۸۱ تا ۱۳۸۲ - مسئول پيگيری جلسه ی سخنرانی حسين لقمانيان در همدان - يکی از همکاران مطبوعاتی در رابطه با سفر خامنه ای به همدان - مدير بازرگانی روزنامه ی اعتماد در همدان و ...