قیمت روغن نباتی ده درصد افزایش می یابد

0
177

با دستور محمدرضا نعمت زاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت اختصاص ارز مرجع به واردات روغن خام متوقف شده و از این پس، قرار است با افزایش ده درصدی قیمت روغن در بازار، تولیدکنندگان از ارز مبادلاتی برای واردات روغن خام استفاده کنند.

به گزارش مهر، محمدرضا نعمت زاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت به تازگی دستوری برای حذف اختصاص ارز مرجع به واردات روغن خام صادر کرده که بر اساس آن، تولیدکنندگان روغن نیز توافق کرده اند که از این پس، از ارز مبادلاتی برای واردات روغن خام استفاده کرده و در مقابل، قیمت روغن نباتی را در بازار تا ۱۰ درصد افزایش دهند، البته در شرایطی که متعهد شوند که تا پایان سال جاری، قیمت روغن دیگر افزایش پیدا نکند.

اختصاص ارز مبادلاتی در مقابل افزایش ده درصدی روغن

این تصمیم در شرایطی اتخاذ شده است که تا پیش از این، ۳۰ درصد از واردات روغن خام با ارز مبادلاتی و ۷۰ درصد با ارز مرجع صورت می گرفت، این در حالی است که در دولت قبل نیز زمزمه های حذف اختصاص ارز مرجع به روغن نباتی مطرح شد؛ اما هیچگاه این تصمیم عملیاتی نشد.

در این میان بر اساس محاسبات انجام شده از سوی تولیدکنندگان روغن نباتی، قیمت تمام شده هر کیلوگرم روغن با ارز مرجع ۲۱۰۰ تومان و با ارز مبادلاتی ۳۳۰۰ تومان است؛ که در صورت حذف ارز مرجع و اختصاص ارز مبادلاتی به روغن خام و در واقع، تک نرخی شدن قیمت ارز برای واردات این کالا، روغن نباتی در بازار با ۱۰ درصد افزایش عرضه خواهد شد.

شروط نعمت زاده برای افزایش قیمت روغن

البته این دستور نعمت زاده برای حذف اختصاص ارز مرجع به روغن نباتی با شرط و شروط هایی نیز برای تولیدکنندگان روغن همراه بوده است، به این معنا که با نوسانات قیمت جهانی روغن خام، تولیدکنندگان حق ندارند که تقاضای افزایش قیمت داشته باشند و این ده درصد افزایش قیمتی که هم اکنون بر روی قیمت روغن در بازار صورت می گیرد، باید تا پایان سال قیمت را در بازار ثابت نگاه دارد و تولیدکنندگان حق افزایش قیمت نداشته باشند.

البته این نکته نیز به تولیدکنندگان اعلام شده است که چنانچه قیمت جهانی روغن خام بیش از ۵۰ دلار افزایش یابد آنها می توانند تقاضای خود برای افزایش قیمت را ارایه دهند و اگر قیمت روغن خام در دنیا کاهش یابد، تولیدکنندگان موظف به کاهش قیمت هستند.

دامپینگ برخی تولیدکنندگان در بازار

در این میان برخی از تولیدکنندگان نیز با مراجعه به دولت، تقاضای این را داشته اند که روغن خام را از شرکت بازرگانی دولتی وابسته به وزارت صنعت، معدن و تجارت دریافت کرده و در مقابل، قیمت را در بازار افزایش ندهند، که این موضوع مورد اعتراض برخی دیگر از تولیدکنندگان قرار گرفته است.

به باور آنها، تولیدکنندگانی که چنین پیشنهادی را مبنی بر عدم افزایش قیمت مطرح می کنند، سهم بالایی در بازار ندارند و بعد از گذشت زمان و با حذف رقبای خود از بازار که قیمت را ده درصد افزایش داده اند، مجدد قیمت را با نرخ های بالاتری به فروش خواهند رساند و به نوعی می خواهند هم اکنون دامپینگ کنند.

حال این تولیدکنندگان می گویند که وزیر صنعت، معدن و تجارت نباید اجازه دامپینگ در بازار را دهد چراکه در درازمدت به ضرر مردم تمام می شود و مردم باید کالا را گرانتر و تنها از یک برند انحصاری خرید کنند. البته برخی خبرها از وزارت صنعت، معدن و تجارت حکایت از آن دارد که وزیر صنعت، معدن و تجارت اجازه افزایش ده درصدی روغن را نداده است و تنها با اختصاص ارز مبادلاتی به روغن موافقت کرده است که این امر با اعتراض تولیدکنندگان مواجه بوده است و عملا به دامپینگ کمک می کند.

آمار تولید روغن و واردات روغن خام

بر اساس آمار اعلام شده از سوی شورای توزیع روغن نباتی، کل تولید روغن کشور در شش ماهه ابتدای سال جاری ۶۸۱ میلیون و ۱۵۱ هزار و ۱۸۹ کیلو بوده است؛ همچنین بر اساس اعلام گمرک جمهوری اسلامی ایران، واردات روغن خام در ۵ ماهه ابتدای سال جاری، ۴۸۵ هزار و ۶۲۸ تن به ارزش ۵۴۳ میلیون و ۵۷۷ هزار و ۹۹۵ دلار بوده است.

همچنین در این مدت، ۱۷۹ تن روغن ساخته شده به ارزش ۲۸۰ هزار و ۳۶ دلار وارد کشور شده است.

قیمت انواع روغن نباتی هم اکنون در بازار

هم اکنون یک بطری یک لیتری روغن مایع حدود ۴۰۵۰ تومان، یک بطری روغن مایع ۲۷۵۰ گرمی حدود ۱۶۲۰۰ تومان و یک حلب روغن جامد ۴٫۵ کیلویی نیز ۱۹ هزار و ۱۰۰ تومان است که با احتساب ده درصد افزایش قیمت یک بطری یک لیتری روغن مایع ۴۵۰۰ تومان، یک بطری روغن مایع ۲۷۵۰ گرمی حدود ۱۷ هزار و ۴۰۰ تومان و یک حلب روغن جامد ۴٫۵ کیلویی نیز ۲۱ هزار تومان به فروش خواهد رسید.

مقاله قبلیمراسم تقدير از محمد رسول اف در نورمبرگ
مقاله بعدیبادامچیان: نمی دانم رفسنجانی رئیس جمهور است یا آقای روحانی؟
پوریا نژادویسی
فارغ التحصیل مقطع کارشناسی ارشد برنامه برنامه سازی تلویزیون از دانشکده صدا و سیما. کارمند سابق معاونت سیاسی سازمان صدا و سیما ( اداره کلّ اخبار و اطلاعات ) تهیه کننده و کارگردان برنامه‌هایی‌ چون : دختران فراری پارک ملت- مجموعه عاشوراییان- ماجرای ورود گوشت‌های آلوده به کشور- هویت- رنگ و نقش- سیمای خانواده؛ قسمت خانواده و جوان- سازنده اولین فیلم آموزشی در خصوص نحوه چگونگی‌ رأی گیری برای ستاد انتخابات وزارت کشور- فیلم مستند دیدار سفیر کشور ژاپن در ایران از شهر همدان- مجری و خبرنگار مراکز ؛ تهران ؛ کیش ؛ همدان ؛ فارس- مسول پوشش خبری زلزله بم در سال۱۳۸۲- سر تیم خبری جلسات هیات دولت- سر تیم خبری جلسات بیت رهبری- سر تیم خبری سفرهای هیات دولت- عضو تیم خبری سفرهای رهبری- یکی‌ از عکاسان پروژه محرمانه قرار گاه سازندگی خاتم الانبیا در سایت ( قرب نوح )- همکار در برنامه‌های مختلف با عناوین دیگر چون : مشاور ؛ یکی‌ از کارگردانان هنری ؛مشاور مجری طرح ؛ نماینده حراست ؛ ناظر کیفی و پخش و ... **- عضو شورای عالی‌ تحقیق و مبارزه با مواد مخدر در وزارت کشور - عضو هسته مرکزی گزینش کلّ کشور - دبیر کنگره وزرای شهید هیات دولت در ریاست جمهوری - نماینده بنیاد شهید در ستاد کلّ نیروهای مسلح ( سماجا ) ديگر مسئوليت های پوريا نژاد ويسی از اين قرار است: - همکاری با نشريه گل آقا - همکاری کوتاه مدت با روزنامه کيهان در سال ۱۳۷۸ - تهيه کننده ی برنامه پرسش و پاسخ با دختران فراری پارک ملت، که از بخش خبری شبکه دوم تلويزيون جمهوری اسلامی پخش شد - سازنده ی اولين فيلم آموزشی انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا - دبير کنگره ی وزراء شهيد هيئت دولت - عضويت در گروه تحقيق مبارزه با مواد مخدر استاندری همدان - نماينده ی فرماندار همدان در اولين دوره ی انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا در سال ۱۳۷۷ - سازنده ی فيلم مستند آشورا برای معاونت سياسی استانداری همدان - تهيه کننده و مجری برنامه ی خبری با عنوان "دانشجويان انقلاب چرا؟" برای بنياد حفظ آثار ارزشهای دفاع مقدس - مجری صدا و سيمای استان همدان، تهران و کيش در سال های ۱۳۸۱ تا ۱۳۸۲ - مسئول پيگيری جلسه ی سخنرانی حسين لقمانيان در همدان - يکی از همکاران مطبوعاتی در رابطه با سفر خامنه ای به همدان - مدير بازرگانی روزنامه ی اعتماد در همدان و ...