فیلترینگ تلگرام به تصویب شورای‌عالی فضای مجازی رسیده است

0
212

سیده حمیده زرآبادی در واکنش به اظهارات اخیر دبیر شورای‌عالی فضای مجازی مبنی بر احتمال اعمال محدودیت‌هایی برای تلگرام در سال آینده اعلام کرد: بنابر اطلاعات موثقی که از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات دارم، فیلترینگ دائم تلگرام در سال آینده به تصویب شورای‌عالی فضای مجازی رسیده و این اظهارات به‌نوعی زمینه‌سازی برای انجام این تصمیم در افکار عمومی است.

طبیعی است مردم فکر کنند مخالف فیلترینگ نیستند

وی در واکنش به این پرسش که واکنش دولت و وزارت ارتباطات نسبت به این تصمیم چه خواهد بود، گفت: انتظار این است که دولت یا وزارت ارتباطات اگر مخالف این تصمیم است، حداقل موضع خود را با شفافیت به مردم اطلاع دهد و با رسانه‌ها مصاحبه کند و بگوید که چنین اتفاقی باوجود مخالفت دولت، درشرف تحقق است.

این نماینده مجلس اضافه کرد: با این حال شاهدیم که وزارت ارتباطات حتی به همین میزان نیز شفافیت ندارد و طبیعی است که اگر مردم فکر کنند دولت مخالف این تصمیم نبوده است.

نماینده اصلاح‌طلب مردم قزوین در مجلس همچنین با اشاره به زمزمه‌هایی درمورد احتمال فیلترینگ تلگرام در سال آینده اعلام کرد: اکنون در زمانه‌ای زندگی می‌کنیم که عصر انقلاب تکنولوژی است و اپلیکیشن‌ها در فضای مجازی، لایه‌های بیرونی و ظاهری این انقلاب تکنولوژی هستند.

این عضو فراکسیون زنان مجلس دهم یادآور شد:‌ در چنین شرایطی، این‌که بخواهیم با این موارد برخورد سلبی داشته باشیم و به‌جای فرهنگ‌سازی برای استفاده به‌جا از این فناوری‌های نو، صورت مسئله را پاک کنیم، کمکی به حل مشکلات فرهنگی نمی‌کند.

تصمیم مسئولان برای فیلترینگ دائم تلگرام پس از ناآرامی‌های دی‌ماه

او خاطرنشان کرد: شنیده‌هایی در این زمینه وجود دارد که متاسفانه درپی مشکلاتی که درجریان اعتراض‌های دی‌ماه سال جاری داشتیم، مسئولان تصمیم گرفته‌اند تلگرام را به‌طور دائم فیلتر کنند که البته امیدواریم چنین اتفاقی نیفتد.

این عضو فراکسیون امید مجلس دهم اضافه کرد: درجریان آن اعتراض‌های دی‌ماه امسال در مقطعی، فیلترینگ تلگرام به‌طور موقت انجام شد و در آن مقطع تاکید شد در جلوگیری از گسترش ناآرامی‌ها موثر بوده است و به نظر می‌رسد مسئولان سعی دارند برای سال آینده تلگرام را به‌طور دائم فیلتر کنند.

به گزارش ایلنا؛ زرآبادی با اشاره به تجربیات ناموفق در برخورد با برخی پدیده‌های نو در دهه‌های گذشته یادآور شد: هنگامی که ماهواره یا دستگاه‌های پخش ویدئوی خانگی وارد بازار شد، به‌جای تقویت دانش و تکنولوژی خودمان، با نگاهی سلبی صرفاً تصمیم به جلوگیری از استفاده از این تکنولوژی گرفته و استفاده از آن را غیرقانونی اعلام کردیم اما اکنون با سپری شدن یکی، دو دهه از آن مقطع زمانی، کارشناسان در حوزه‌های مختلف اجتماعی و فرهنگی بسیاری از معضلات و آسیب‌های اجتماعی را به بعضی برنامه‌های ماهواره‌ای در خانواده‌ها مرتبط می‌دانند.