فاصله دورترین شیء منظومه شمسی با خورشید مشخص شد

0
99

ستاره شناسان فاصله دورترین شیء شناخته شده در منظومه خورشیدی را با خورشید تخمین زدند.

مدت‌ها “پلوتو” دورترین جرمی بود که در منظومه خورشیدی می‌شناختیم، اما “پلوتو” در مقایسه با اکتشافات اخیر چندان هم دور نیست، چرا که اکنون ستاره شناسان آنچه که در حال حاضر دورترین جرم منظومه خورشیدی موسوم به “فارفاراوت”(Farfarout) است را تأیید کرده‌اند.

“فارفاراوت” که در سال 2018 به طور موقت به نام “AG37” نام‌گذاری شده بود، به شکل شگفت انگیزی 132 واحد نجومی(AU) یا تقریبا 20 میلیارد کیلومتر از خورشید فاصله دارد. برای مقایسه باید گفت که سیاره زمین یک واحد نجومی با خورشید فاصله دارد و حتی “پلوتو” در دورترین فاصله خود از خورشید به حدود 49 واحد نجومی می‌رسد.

جالب اینکه هر چند ممکن است که “فارفاراوت” در حال حاضر دورترین شیء شناخته شده در منظومه خورشیدی باشد، اما احتمالا نخواهد توانست برای همیشه این عنوان را با خود به یدک بکشد.

“فارفاراوت” یک مدار 1000 ساله کاملاً غیر عادی و گریزنده از مرکز دارد که فاصله آن را با خورشید به حدود 175 واحد نجومی نیز می‌رساند و در نزدیکترین فاصله نیز به 27 واحد نجومی می‌رسد که نزدیکتر از “نپتون” به خورشید است.

“چاد تروجیلو” نویسنده این مطالعه در توصیف یافته‌های خود می‌گوید: “فارفاراوت” احتمالاً با نزدیک شدن بیش از حد به “نپتون” در گذشته بسیار دور از منظومه شمسی به بیرون پرتاب شده است.

وی افزود: “فارفاراوت” احتمالاً در آینده مجددا با “نپتون” ارتباط برقرار خواهد کرد، زیرا مدار آنها هنوز با هم تلاقی دارد.

“فارفاراوت” اولین بار در ژانویه 2018 توسط ستاره شناسان با استفاده از تلسکوپ “سوبارو” کشف شد، اما فاصله دقیق آن مشخص نشد. این جرم در فاصله بسیار دور، به طرز باورنکردنی تاریک است و در آسمان بسیار آهسته حرکت می‌کند.

ستاره شناسان برای ردیابی مسیر و پی بردن به اندازه آن به مشاهدات بیشتری نیاز داشتند و سرانجام تخمین زدند که عرض آن در حدود 400 کیلومتر است که بسیار کوچکتر از هر سیاره کوتوله رسمی دیگری است.

به گزارش ایسنا و به نقل از نیو اطلس، اکنون مطالعات بیشتری برای کمک به تعیین مدار و سایر مشخصات آن انجام خواهد شد و سرانجام نام جدی‌تری نسبت به نام قبلی آن یعنی “2018 AG37” و نام فعلی آن که به معنای “بسیار بسیار دور” است، داده خواهد شد.