شورای امنیت نتیجه تحقیقات درباره انفجارهای فجیره را بررسی می‌کند

0
182

امارات عربی متحده، عربستان سعودی و نروژ قرار است روز پنجشنبه نتایج تحقیقات مشترک خود را در باره حمله خرابکارانه به نفتکش ها در ورودی خلیح فارس در اختیار شورای امنیت سازمان ملل متحد قرار دهند.

حملات خرابکارانه ماه مه به چهار نفتکش در نزدیکی سواحل امارات عربی متحده در حالی صورت گرفته است که تنش‌های سیاسی میان جمهوری اسلامی و آمریکا طی ماه‌های گذشته به شدت بالاگرفته و واشنگتن برای آنچه مقابله با تهدیدهای جمهوری اسلامی بر ضد منافع واشنگتن خوانده شده، اقدام به تقویت حضور نظامی خود در این منطقه کرده است.

واشنگتن که برای وارد آوردن شدیدترین ضربات اقتصادی به جمهوری اسلامی پس از خروج یکجانبه از توافقنامه هسته‌ای صادرات نفتی جمهوری اسلامی را هدف قرار داده و قصد به صفر رساندن آن‌را دارد اینک جمهوری اسلامی را به دست داشتن در انفجار نفتکش‌ها در فجیره متهم می کند.

ایالات متحده می گوید شواهدی در دست دارد که به ظاهر از دست داشتن جمهوری اسلامی در این خرابکاری‌ها حکایت می کند. به ادعای واشنگتن انفجار نفتکش ها توسط مین های جمهوری اسلامی و با هدف تاثیر گذاری بر قیمت نفت صورت گرفته است.

به گفته منابع دیپلماتیک در سازمان ملل متحد، هیات اماراتی قرار است در جریان یک نشست غیر رسمی نتیجه تحقیقات مشترک انجام شده توسط سه کشور یاد شده را در اختیار شورای امنیت قرار دهد.

ایران هرگونه دخالت در حمله به چهار نفتکش پهلو گرفته در فجیره را رد و ادعاهای مطرح شده را اتهامات بی اساس تلقی کرده است. دو فروند از چهار نفتکش یاد شده با پرچم عربستان سعودی در خلیج فارس پهلو گرفته بودند و دو کشتی دیگر نیز هر یک با پرچم‌های نروژ و امارات حرکت می‌کردند.

عربستان سعودی ضمن محکوم کردن این حملات اعلام کرده است که امنیت کشتیرانی بین المللی و روند حمل و نقل محموله‌های سوختی به واسطه این حملات با آسیب جدی روبرو شده است.

تنش میان ایران و آمریکا پس از خروج یک‌جانبه واشنگتن از توافق هسته‌ای از ماه مه سال گذشته میلادی تا کنون به شدت افزایش یافته است. تنش میان دو کشور طی ماه گذشته میلادی، درست یک سال پس از خروج آمریکا از برجام و تشدید فشارها و تحریم های اقتصادی بر ضد جمهوری اسلامی وارد مرحله تازه‌ای شد.

به گزارش یورونیوز؛ جمهوری اسلامی در واکنش به تلاش واشنگتن برای تحریم کامل نفتی و نیز در پاسخ به «انفعال اروپا» به تازگی اعلام کرده است که برخی تعهدات خود در چهارچوب برجام را کاهش خواهد کرد.