شاهزاده رضا پهلوی: سران رژیم جمهوری اسلامی نمی‌دانند چه باید کرد

0
201

شاهزاده رضا پهلوی با یک روزنامه آلمانی درباره اوضاع ایران، آلترناتیو برای نظام اسلامی و منبع درآمد خودش سخن گفته است. او از اروپایی‌ها خواسته که به مذاکره با جمهوری اسلامی پایان دهند و از ملت ایران حمایت کنند.

روز یکشنبه، ششم بهمن‌ (۲۶ ژانویه) روزنامه آلمانی “ولت ام زونتاگ” گفت‌وگوی خود با شاهزاده رضا پهلوی را منتشر کرد.

نخستین پرسش از شاهزاده رضا پهلوی این است که چرا به این نتیجه رسیده که زمان مناسب برای تغییر رژیم ایران فرا رسیده است؟

او در پاسخ می‌گوید که ایرانیان اکنون بیش از پیش و با شعار “مرگ بر دیکتاتور” به خیابان‌ها رفته‌اند و این‌ها تفاوت‌های اصلی اعتراضات اخیر با حرکات اعتراضی در سال‌های گذشته است.

به گفته او، امروز خواسته‌ مردم به مراتب بیش از اصلاح حکومت اسلامی است.

شاهزاده رضا پهلوی در این راستا تاکید می‌کند که واکنش‌های مرگ‌بار نیروهای مسلح جمهوری اسلامی در برابر معترضان نشان‌دهنده این واقعیت است که سران رژیم جمهوری اسلامی “نمی‌دانند چه باید کرد”.

“شبیه هفته‌های پیش از انقلاب”

شاهزاده رضا پهلوی ۵۹ ساله در پاسخ به پرسش دیگری تاکید می‌کند که اوضاع کنونی حکومت ایران با هفته‌های پیش از انقلاب بهمن ۵۷ قابل مقایسه است.

او ضمن بیان اینکه بخش بزرگی از جامعه دچار فقر و گرسنگی شده است تاکید می‌ورزد: «در دوران (حکومت) پدر من اینچنین نبود.»

او وضعیت بد اقتصادی را نتیجه سیاست‌های غلط حکومتگران فعلی می‌داند و می‌گوید، ملت ایران در سال‌های اخیر همواره بر این نکته تاکید کرده است که سران رژیم جمهوری اسلامی به ایرانیان نمی‌رسند و تنها به گروه‌هایی اهمیت می‌دهند که در منطقه از مواضع آنان پیروی می‌کنند.

شاهزاده رضا پهلوی با تاکید بر این که اروپایی‌ها هنوز نظر واحدی برای برخورد با حکومت جمهوری اسلامی ندارند خواستار آن شده است که کشورهای اروپایی وضعیت موجود را ملاک قرار ندهند بلکه به این بیاندیشند که چه تحولاتی در ایران امکان‌پذیر است .

“طرز فکر اروپایی‌ها عقب‌مانده است”

شاهزاده رضا پهلوی معتقد است که اروپایی‌ها امیدوارند، با سیاست‌های آشتی‌جویانه خود و از طریق دیپلماتیک، جمهوری اسلامی را به تغییر رفتار وادارند.

او ضمن بیان اینکه “کوسه را که نمی‌توان رام کرد” تاکید می‌کند که تلاش اروپایی‌ها برای حفظ برجام و ادامه مذاکره با جمهوری اسلامی، فقط عمر حکومت را طولانی‌تر می‌کند.

به اعتقاد وی، این گونه طرز فکر “عقب‌مانده” است. او توصیه می‌کند که مرکز توجه (اروپایی‌ها) باید از بین بردن ریشه‌های معضلات باشد، زیرا از این طریق “تروریسم، حمایت از گروه‌های مسلح منطقه‌ای و انواع خطرات” پایان می‌یابد و ‌حتی شرکت‌های اروپایی هم که در پی منافع مادی هستند، می‌توانند بیش از پیش بهره ببرند.

شاهزاده رضا پهلوی در این راستا ضمن تاکید بر این که مردم ایران با غرب مشکلی ندارند گفته است: «با وجود این ۴۰ سال است که (از جانب غرب) مورد بی‌توجهی قرار می‌گیرند. غربی‌ها فقط با رژیم هم‌صحبت می‌شوند و این اشتباه است. امیدوارم که جهان بالاخره به این واقعیت پی ببرد.»

شاهزاده رضا پهلوی پیش‌تر نیز در سخنرانی‌های خود با اشاره به تغییر حکومت‌ها در عراق و افغانستان از طریق دخالت خارجی تصریح کرده است که خواست مردم ایران دخالت بیگانگان نیست بلکه دریافت حمایت از جامعه جهانی است.

رضا پهلوی: اروپایی‌ها تنها با رژیم هم‌صبحت می‌شوند (عکس: جواد ظریف با همتای آلمانی‌اش هایکو ماس)

(عکس: جواد ظریف با همتای آلمانی‌اش هایکو ماس)

نوع حکومت آینده ایران

رضا پهلوی در پاسخ به پرسشی در باره نوع حکومت ایران در آینده می‌گوید که خواستار برقراری یک نظام دمکراتیک است، یک حکومت مردمی که به بازسازی و پیشرفت اقتصادی اهمیت بدهد و از منافع اقشار گوناگون جامعه حمایت کند.

به اعتقاد او، برای رسیدن به این هدف، برقراری ارتباط صادقانه با دیگر کشورهای جهان امری ضروری به‌شمار می‌رود.

او تاکید می‌کند که برای هیچ پست و مقامی نامزد نخواهد شد و حتی به دریافت لقب هم اهمیت نمی‌دهد.

او تصریح می‌کند: «اگر من به عنوان فردی آزاد بتوانم به سرزمینم بازگردم، تمامی تلاشم را برای برقراری فرهنگ مدارا، تنوع‌گرایی و احترام متقابل به‌کار خواهم برد.»

سرکوب و شکنجه از جانب حکومت پهلوی

حبرنگار روزنامه “ولت ام زونتاگ” از شاهزاده رضا پهلوی پرسیده است: «برای بخشی از ایرانیان نام شما با شکنجه و سرکوب توام است. از گذشته چه آموخته‌اید؟»

او در پاسخ، پس از اشاره به این که حتی سرسخت‌ترین منتقدان پدرش هم می‌گویند که در آن زمان همه چیز بد نبوده است تاکید می‌ورزد: «اینکه امروز خیلی‌ها از من پیروی می‌کنند به خاطر گذشته‌ام نیست بلکه به خاطر مواضع امروز من است. در نهایت نام پهلوی بیانگر مدرنیته و پیشرفت است.»

شاهزاده رضا پهلوی در پاسخ به پرسشی پیرامون منبع درآمدش گفته است که او به کار مشخصی نمی‌پردازد بلکه در حال “مبارزه برای آزادی” کشورش است و برای این منظور از یک “صندوق خانوادگی” حقوق دریافت می‌کند.

او تاکید کرده است که برخلاف تصور رایج، ثروتش کلان نیست و “کسانی اینجا و آنجا” از او حمایت مالی می‌کنند.

از شاهزاده رضا پهلوی در باره خودکشی خواهر و برادرش، لیلا و علیرضا پهلوی، سوال شده است. او در پاسخ یادآور شده است که آن دو دچار بیماری افسردگی بوده‌اند.

به گزارش دویچه وله؛ شاهزاده رضا پهلوی در پایان، برای بیان اینکه چگونه به زندگی می‌نگرد و با مشکلات آن کنار می‌آید، شعری از خیام را بازگفته است:  چون عاقبت کار جهان نیستی است، انگار که نیستی چو هستی خوش باش.