سومین مناظره تلویزیونی برگزار شد

0
192

سومین و آخرین مناظره تلویزیونی 8 کاندیدای ریاست جمهوری با محور سیاست خارجی و داخلی کشور برگزار شد. در این مناظره اکثر نامزدهای شرکت کننده از سیاست خارجی ایران در سال‌های پس از انقلاب انتقاد کردند.

به گزارش خبرنامه ملّی ایرانیان از صدای آمریکا، خبرگزاری فرانسه و خبرگزاری های داخلی ایران روز جمعه ۱۷ خرداد ۱۳۹۲ سومین و آخرین مناظره تلویزیونی هشت کاندیدای ریاست جمهوری برای دولت یازدهم برگزار شد.

مناظره ای که به نوشته خبرگزاری های داخلی بیش از دو مناظره قبلی به جای ابراز نظر و اعلام برنامه جنبه مبادله نظرات و نشان دادن تفاوت نظرگاه ها به خود گرفته بود . به همین دلیل و هم از آنجا که موضوع مناظره بحث مهم سیاست داخلی و سیاست خارجی جمهوری اسلامی بود توانست به نوشته خبرگزاری ها آن را به بحثی داغ و گاه جنجالی تبدیل کند. در این مناظره برخی از نامزدها نظرات خود را عریان تر از مناظره های قبلی بیان کردند. مسائل مهمی چون سیاست خارجی کشور و رابطه با آمریکا، پرونده هسته ای، سیاست خارجی مقاومتی یا مدارا گرانه، حوادثی چون کوی دانشگاه و انتخابات سال ۱۳۸۸ و غیره در این مناظره مطرح شد.

در این مناظره محمدباقر قالیباف، کاندیدای مستقل ریاست جمهوری با بیان اینکه در سالیان گذشته دیپلماسی ما نتوانسته در تحقق اهداف سیاست خارجی موفق باشد، در ادامه سخنان خود تاکید کرد: “سیاست خارجی کارنامه قابل قبولی که تحقق برنامه‌ها را داشته باشد؛ تاکنون نداشته است.”

اما حسن روحانی از سیاست خارجی بعد از دوران جنگ و 8 سال بعد از آن به نوعی از 16 سال مسئولیت علی اکبر ولایتی دفاع کرد.

این درحالی است که قالیباف با اشاره به دوران مسوولیت علی اکبرولایتی گفت: “سطح دیپلماسی را در حد یک پروتکل پایین می‌آورید. به نظر من سیاست خارجی در آن دوره نتوانست فعال شود؛ حتی در حوزه دیپلماسی اقتصادی و آسیای میانه.”

وی خطاب به علی اکبر ولایتی در ادامه افزود: “می فرمایید رابطه مان با میتران آنقدر نزدیک است که با هم قهوه می‌خوردیم آن زمان که شما با میتران قهوه می‌خوردید ما در جبهه موشک‌های میتران را می خوردیم.”

اما غلامعلی حداد عادل درباره اظهارات حسن روحانی گفت: “از اول انقلاب موفقیت‌های زیادی در حوزه سیاست خارجی داشتیم.”

وی تاکید کرد: “تصور نشود کارنامه همه 20 است و در دوره ای زمستان شده است. اینطور نیست که هر موضع گیری در خارج از کشور را به حساب ضعف مدیریت در داخل بگذاریم.”

محسن رضایی نیز با بیان اینکه هم در دوران روحانی و هم در دوران جلیلی در دبیری شورای عالی امنیت ملی افراط و تفریط‌هایی را شاهد بوده است، در ادامه گفت: “در دوران آقای روحانی از وقوع جنگ جلوگیری کردیم اما آیا نمی شد با بهای کمتر این کار انجام می شد؟ آیا باید اینقدر عقب نشینی می‌کردیم یا در زمان آقای جلیلی اگر بر سر سانتریفیوژها توافق کرده بودیم که آن را به جایی می‌رساندیم و ادامه می دادیم بهتر نبود صادقانه به اشتباهات خود اعتراف کنیم؟”

وی تاکید کرد: “نباید دفاع از خود را به دفاع از مردم و نظام ترجیح دهیم.”

اما جلیلی در این مورد توضیح داد: “بین حق و باطل راه رفتن معنی اش دوری از افراط و تفریط نیست؛ اینکه کسی بین این دو راه برود بگوید حد وسط راه می‌روم، غلط است.”

مقاله قبلیشکست تیم ملی والیبال ایران برابر روسیه..!
مقاله بعدیمهدوی‌کیا در آغوش مورینیو..
پوریا نژادویسی
فارغ التحصیل مقطع کارشناسی ارشد برنامه برنامه سازی تلویزیون از دانشکده صدا و سیما. کارمند سابق معاونت سیاسی سازمان صدا و سیما ( اداره کلّ اخبار و اطلاعات ) تهیه کننده و کارگردان برنامه‌هایی‌ چون : دختران فراری پارک ملت- مجموعه عاشوراییان- ماجرای ورود گوشت‌های آلوده به کشور- هویت- رنگ و نقش- سیمای خانواده؛ قسمت خانواده و جوان- سازنده اولین فیلم آموزشی در خصوص نحوه چگونگی‌ رأی گیری برای ستاد انتخابات وزارت کشور- فیلم مستند دیدار سفیر کشور ژاپن در ایران از شهر همدان- مجری و خبرنگار مراکز ؛ تهران ؛ کیش ؛ همدان ؛ فارس- مسول پوشش خبری زلزله بم در سال۱۳۸۲- سر تیم خبری جلسات هیات دولت- سر تیم خبری جلسات بیت رهبری- سر تیم خبری سفرهای هیات دولت- عضو تیم خبری سفرهای رهبری- یکی‌ از عکاسان پروژه محرمانه قرار گاه سازندگی خاتم الانبیا در سایت ( قرب نوح )- همکار در برنامه‌های مختلف با عناوین دیگر چون : مشاور ؛ یکی‌ از کارگردانان هنری ؛مشاور مجری طرح ؛ نماینده حراست ؛ ناظر کیفی و پخش و ... **- عضو شورای عالی‌ تحقیق و مبارزه با مواد مخدر در وزارت کشور - عضو هسته مرکزی گزینش کلّ کشور - دبیر کنگره وزرای شهید هیات دولت در ریاست جمهوری - نماینده بنیاد شهید در ستاد کلّ نیروهای مسلح ( سماجا ) ديگر مسئوليت های پوريا نژاد ويسی از اين قرار است: - همکاری با نشريه گل آقا - همکاری کوتاه مدت با روزنامه کيهان در سال ۱۳۷۸ - تهيه کننده ی برنامه پرسش و پاسخ با دختران فراری پارک ملت، که از بخش خبری شبکه دوم تلويزيون جمهوری اسلامی پخش شد - سازنده ی اولين فيلم آموزشی انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا - دبير کنگره ی وزراء شهيد هيئت دولت - عضويت در گروه تحقيق مبارزه با مواد مخدر استاندری همدان - نماينده ی فرماندار همدان در اولين دوره ی انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا در سال ۱۳۷۷ - سازنده ی فيلم مستند آشورا برای معاونت سياسی استانداری همدان - تهيه کننده و مجری برنامه ی خبری با عنوان "دانشجويان انقلاب چرا؟" برای بنياد حفظ آثار ارزشهای دفاع مقدس - مجری صدا و سيمای استان همدان، تهران و کيش در سال های ۱۳۸۱ تا ۱۳۸۲ - مسئول پيگيری جلسه ی سخنرانی حسين لقمانيان در همدان - يکی از همکاران مطبوعاتی در رابطه با سفر خامنه ای به همدان - مدير بازرگانی روزنامه ی اعتماد در همدان و ...