سند همکاری چین(قرارداد ترکمنچای جدید) با جمهوری اسلامی امروز امضا میشود

0
123

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی از امضای سند جامع همکاری‌های بیست و پنج ساله(قرارداد ترکمنچای جدید) جمهوری اسلامی و چین در روز شنبه خبر داد.

روز گذشته «وانگ یی» وزیر خارجه چین به دعوت رسمی «محمدجواد ظریف» همتای خود در دولت جمهوری اسلامی برای دیدار با مقامات جمهوری اسلامی وارد تهران شد.

سفر وزیر خارجه چین به ایران دو روزه است و او در این سفر علاوه بر مذاکره (قرارداد ترکمنچای جدید) با همتای خود با حسن روحانی رییس جمهور جمهوری اسلامی نیز دیدار و گفت و گو می کند.

دیدار با علی لاریجانی نماینده ویژه رژیم جمهوری اسلامی در امور چین هم از جمله برنامه های وانگ یی است. 

بررسی راهکار تقویت مشارکت راهبردی دو دولت و تبادل نظر در خصوص تحولات بین المللی و منطقه دستور کار گفت و گوهای طرفین در این سفر است.

اما مهمترین بخش این سفر امضای سند (قرارداد ترکمنچای جدید) همکاری های بیست و پنج ساله جمهوری اسلامی و چین است. سندی که چند سال است دو کشور برای امضای آن تلاش و برنامه ریزی می کنند.

 سعید خطیب زاده جمعه شب در گفت وگو با استودیو خبر شبکه یک سیما عنوان کرد: “فردا (شنبه) سند همکاری های (قرارداد ترکمنچای جدید) بیست وپنج‌ساله میان جمهوری اسلامی و چین به امضا خواهد رسید.”

خطیب زاده افزود: «در جریان این سفر، وزیر خارجه چین دیدارهایی را نیز با تعدادی از مقام‌های جمهوری اسلامی خواهد داشت اما بارزترین قسمت این سفر، امضای سند (قرارداد ترکمنچای جدید) جامع همکاری های دوکشور است که به مشارکت راهبردی ارتقا پیدا کرده است.»

سخنگوی وزارت امور خارجه توضیح داد: “در سال ۱۳۹۴ و در جریان سفر رئیس‌جمهوری چین به تهران در ارتباط با این موضوع بحث و گفت وگو شد. به این منظور که روابط دو کشور به سطح راهبردی و جامع هدایت شود. روابط جمهوری اسلامی و چین چند لایه و عمیق و پر از ابعاد مختلف است و لازم بود این روابط در قالب یک سند(قرارداد ترکمنچای جدید) تنظیم شود. در همین چارچوب چندین بار این سند (قرارداد ترکمنچای جدید) برای بررسی بین مقام‌های دو کشور رد و بدل شد و نهایتاً در روز شنبه بین وزرای خارجه دو کشور امضا می‌شود.”

او با بیان اینکه این سند دارای نقشه راه کامل است، گفت: «این سند (قرارداد ترکمنچای جدید) دارای ابعاد اقتصادی و سیاسی است. در این سند به ابعاد اقتصادی که محور اصلی سند (قرارداد ترکمنچای جدید)است، همکاری‌های دو کشور در حوزه‌های مختلف و مشارکت جمهوری اسلامی در ایده کمربند- راه چین توجه شده است و محوریت خاصی برای توجه به بخش‌های خصوصی دو کشور در نظر گرفته شده است.»