خوزستان گرفتار پرچانگی است

0
412

با تشکر از جناب هوشنگ س. از ایران

تقریباً درپنج کیلومتری شرق بستان و چهل کیلومتری سوسنگرد، سرزمینی بیابانی است که عرب های خوزستان نامش را «اُم الدَبِس» نهاده اند به معنی «مادر شیره خرما». اينجا روزگاری نه چندان دور جولانگاه نظامیان عراقی و سپس رزمندگان ایرانی بود كه رودرروی هم می جنگیدند. چندی پس از آزادسازی منطقه از اشغال ارتش عراق، در سال 1364 خورشیدی طرح تثبیت شن­های روان در دولت میرحسین موسوی آغاز و 25000 هکتار آن به صورت آزمایشی مالچ پاشی و درختکاری گردید. از مالچ پاشی امرزه اثر بارزی نیست اما پوشش جنگلی منطقه علاوه بر کارکرد اصلی اش یعنی مهار شن های روان، زیبایی خیره کننده ای یافته و بسیار دیدنی است. اگر گذرتان به منطقه سوسنگرد یا شوش افتاد این زیبایی را از دست ندهید. به ویژه در ماه های بهمن تا فروردین که هوا بسیار دل انگیز می نماید.

اما آنچه اینک گریبان خوزستان نگون بخت را گرفته، پشت پا کردن به همین تجربه خوشایند و موفق است. چرا با وجود موفقیت طرح درختکاری ام الدبس، داستان مهار شن های روان به فراموشی سپرده شد و جایش فرمایشات ریز و درشت پدید آمد؟ خوزستان برای آن که آزاد شود، نیاز به حمیت و غیرت داشت که خوشبختانه در فرزندان ایران زمین به اندازه کافی یافت می شد و نتیجه اش آزادی اش از چنگال نظامیان صدام حسین بود اما برای اینکه آباد باشد، نیازمند عملگرایی در حوزه عمران و آبادی است که متأسفانه جایش را پرچانگی مدیران بی کفایت ریز و درشت گرفته است و زشت تر از آن دهن کجی برخی مفتخوران پایتخت نشین، که اصل موضوع را پیچانده و برایش خرافه سرایی نیز می کنند.

مقاله قبلینامه علی مطهری به جنتی: دو شورای نگهبان نداریم
مقاله بعدیدرخواست وکیل سهیل عربی زندانی‎ عقیدتی برای انتقال موکلش به بیمارستان به دلیل وضعیت وخیم جسمانی
پوریا نژادویسی
فارغ التحصیل مقطع کارشناسی ارشد برنامه برنامه سازی تلویزیون از دانشکده صدا و سیما. کارمند سابق معاونت سیاسی سازمان صدا و سیما ( اداره کلّ اخبار و اطلاعات ) تهیه کننده و کارگردان برنامه‌هایی‌ چون : دختران فراری پارک ملت- مجموعه عاشوراییان- ماجرای ورود گوشت‌های آلوده به کشور- هویت- رنگ و نقش- سیمای خانواده؛ قسمت خانواده و جوان- سازنده اولین فیلم آموزشی در خصوص نحوه چگونگی‌ رأی گیری برای ستاد انتخابات وزارت کشور- فیلم مستند دیدار سفیر کشور ژاپن در ایران از شهر همدان- مجری و خبرنگار مراکز ؛ تهران ؛ کیش ؛ همدان ؛ فارس- مسول پوشش خبری زلزله بم در سال۱۳۸۲- سر تیم خبری جلسات هیات دولت- سر تیم خبری جلسات بیت رهبری- سر تیم خبری سفرهای هیات دولت- عضو تیم خبری سفرهای رهبری- یکی‌ از عکاسان پروژه محرمانه قرار گاه سازندگی خاتم الانبیا در سایت ( قرب نوح )- همکار در برنامه‌های مختلف با عناوین دیگر چون : مشاور ؛ یکی‌ از کارگردانان هنری ؛مشاور مجری طرح ؛ نماینده حراست ؛ ناظر کیفی و پخش و ... **- عضو شورای عالی‌ تحقیق و مبارزه با مواد مخدر در وزارت کشور - عضو هسته مرکزی گزینش کلّ کشور - دبیر کنگره وزرای شهید هیات دولت در ریاست جمهوری - نماینده بنیاد شهید در ستاد کلّ نیروهای مسلح ( سماجا ) ديگر مسئوليت های پوريا نژاد ويسی از اين قرار است: - همکاری با نشريه گل آقا - همکاری کوتاه مدت با روزنامه کيهان در سال ۱۳۷۸ - تهيه کننده ی برنامه پرسش و پاسخ با دختران فراری پارک ملت، که از بخش خبری شبکه دوم تلويزيون جمهوری اسلامی پخش شد - سازنده ی اولين فيلم آموزشی انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا - دبير کنگره ی وزراء شهيد هيئت دولت - عضويت در گروه تحقيق مبارزه با مواد مخدر استاندری همدان - نماينده ی فرماندار همدان در اولين دوره ی انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا در سال ۱۳۷۷ - سازنده ی فيلم مستند آشورا برای معاونت سياسی استانداری همدان - تهيه کننده و مجری برنامه ی خبری با عنوان "دانشجويان انقلاب چرا؟" برای بنياد حفظ آثار ارزشهای دفاع مقدس - مجری صدا و سيمای استان همدان، تهران و کيش در سال های ۱۳۸۱ تا ۱۳۸۲ - مسئول پيگيری جلسه ی سخنرانی حسين لقمانيان در همدان - يکی از همکاران مطبوعاتی در رابطه با سفر خامنه ای به همدان - مدير بازرگانی روزنامه ی اعتماد در همدان و ...