تشکیل پرونده قضایی برای برخی دانشجویان بازداشتی

0
357

معاون فرهنگی دانشگاه تهران در واکنش به تشکیل پرونده قضایی برای برخی دانشجویان بازداشتی در حوادث دی ماه و احضار آنها به دادگاه گفت: در مباحث قضایی و حقوقی اصولاً هیچ کس نمی‌تواند مداخله و ورود کند؛ قوه قضاییه، نهادی مستقل بوده و وظایف مشخصی دارد، اما از آنجا که این افراد دانشجویان ما هستند، خود را موظف به پیگیری کارهایشان می‌دانیم و امیدواریم با رافت اسلامیِ نظام روبرو شده و هرچه زودتر به کلاس‌ها بازگردند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، بنابراعلام رئیس دانشگاه تهران ۴۱ دانشجوی این دانشگاه در حوادث دی ماه بازداشت شدند که به تدریج این دانشجویان آزاد شدند؛ نیلی احمدآبادی همچنین از تشکیل ستادی برای پیگیری این حوادث و ارتباط و رایزنی با وزارت علوم، نهادهای امنیتی و استاندار تهران خبر داده بود. معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم نیز بر این موضوع تاکید کرده بود که با توجه به اینکه دانشجویان در بیرون از مراکز علمی کشور بازداشت شده اند، تحت پیگیرد کمیته انضباطی دانشگاه‌ها قرار نخواهند گرفت، اما حالا گفته می‌شود که برخی از این دانشجویان به دادسرا احضار شده‌اند و پرونده برخی از آنها نیز به دادگاه انقلاب ارسال شده است.

براساس بیانیه تعدادی از انجمن‌های علمی و صنفی دانشگاه تهران، خطاب به مسوولان دانشگاه، وزارت علوم و سازمان امور دانشجویان خواستار توقف روند تشکیل پرونده قضایی برای دانشجویان شده‌اند.در بخش دیگر این بیانیه آمده است که روندهای اخیر این‌ نگرانی را در ما ایجاد کرده که به سرمایه‌های انسانی کشور آسیبی جبران‌ناپذیر برسد. با توجه به اینکه اتفاق اخیر درون فضای دانشگاه رقم خورده مطابق قانون انتظار می‌رفت خود دانشگاه و وزارت علوم در مدیریت آن ایفای نقش کنند و اجازه دخالت نهادهای بیرونی را ندهند.

در مباحث قضایی و حقوقی هیچ کس نمی‌تواند مداخله کند

مجیدسرسنگی؛ معاون فرهنگی دانشگاه تهران در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در واکنش به بیانیه تعدادی از انجمن‌های مختلف دانشگاه تهران مبنی بر درخواستِ توقفِ روندِ تشکیلِ پرونده قضایی برای برخی دانشجویان بازداشتی دی ماه گذشته و احضار آنها به دادگاه و در پاسخ به این پرسش که آیا وزارت علوم یا دانشگاه می‌تواند در این باره اقدامی انجام دهد؟ اظهار داشت: در مباحث قضایی و حقوقی اصولاً هیچ کس نمی‌تواند مداخله و ورود کند؛ قوه قضاییه، نهادی مستقل بوده و وظایف مشخصی دارد.

وی با بیان اینکه از آنجا که این افراد دانشجویان ما هستند، خود را موظف به پیگیری کارهایشان می‌دانیم، افزود: دانشگاه در راستای کمک به دانشجویان مورد بحث، قطعاً همچون گذشته نهایت تلاش خود را به خرج می‌دهد و اگر نیاز به مشاوران حقوقی نیز باشند، در اختیار آنها قرار خواهد داد.

رایزنی با قوه قضاییه برای برخورد رافت‌آمیز

معاون فرهنگی دانشگاه تهران اظهار داشت: کاری که ما می‌توانیم برای حل شدن مشکل دانشجویان کنیم، صرفاً رایزنی با عزیزانِ قوه قضاییه است تا با دانشجویان، با حداکثر رافت اسلامی برخورد شود که اکنون دانشگاه و مسئولان وزارت علوم نیز در حال انجام این کار هستند و جلساتی در سطوح مختلف در حال برگزاری است.

او ادامه داد: اما در این میان باید توجه داشت، یک دسته از دانشجویانی که بازداشت شدند که بخش عمده این دانشجویان را نیز شامل می‌شوند، آنهایی هستند که بار اول بوده که وارد چنین ماجرایی شده و سابقه‌ای از قبل ندارند. این نفرات، مشخصاً درگیر احساسات و هیجانات شده و تصورات دیگری داشتند که متاسفانه موجب سوءاستفاده عده‌ای دیگر واقع شدند. مسئله این دسته از دانشجویان، همانگونه که رهبرمعظم انقلاب نیز فرموند که «حساب این افراد را باید از اغتشاشگران جدا کنیم»، ساده‌تر است.

با توجه به ضوابط و مقررات مسائل همه دانشجویان را پیگیری می‌کنیم

سرسنگی اظهار داشت: دسته دیگر که انگشت شمار و معدود هستند، آنهایی را شامل می‌شود که از قبل پرونده‌های قضایی و امنیتی دارند که مسئله و مشکل‌شان، قدری متفاوت از دسته اول است. در عین حال دانشگاه براساس ضوابط و مقرراتِ موجود نسبت به پیگیری کار همه این دانشجویان عمل خواهد کرد.

معاون فرهنگی دانشگاه تهران با بیان اینکه با خانواده این دانشجویان در ارتباط است، به جلسات برگزار شده با مسئولان قضایی و امنیتی اشاره کرد و گفت: خوشبختانه نشست‌های خیلی خوبی با این عزیزان داشتیم. نظر دوستان نیز راجع به دانشجویان بسیار مساعد است، به خصوص دانشجویان دسته اول که از روی احساسات و هیجان، بدون هیچ قصدِ سوئی وارد این جریان شدند، لذا با توجه این نگاه عزیزان دستگاه‌های قضایی و امنیتی، امیدواریم با رایزنی‌هایی که در حال انجام است، این دانشجویان بدونِ کمترین آسیب و رفع مشکل بوجود آمده، هرچه زودتر بتوانند با خیال راحت و آرامش، تحصیل خود را ادامه بدهند.

امیدوارم دانشجویان هرچه زودتر به کلاس‌ها بازگردند

وی افزود: بسیاری از دانشجویان مورد اشاره در صحبت‌هایشان ابراز پشیمانی کرده و اذعان داشته‌اند که نداسته و ناآگاهانه و با تصور اینکه این حرکت، یک حرکت مدنیِ مسالمت آمیز است، وارد جریان شدند و زمانی که متوجه شدند، برخی افراد در حال سوء استفاده هستند، خود را از این فضا جدا کردند.

سرسنگی در پایان بار دیگر ابراز امیدواری کرد که با کمک قوه قضاییه و دستگاه‌های انتظامی و امنیتی، بخش عمده‌ای از این دانشجویان که از روی غفلت و یا احساسات وارد ماجرا شدند، با رافت اسلامیِ نظام روبرو شده و هرچه زودتر به کلاس‌ها بازگردند.

مقاله قبلیمهناز افشار ممنوع التصویر شد
مقاله بعدیافشای زوایای پنهان پرونده زهرا کاظمی؛ ترفند مرتضوی برای دستکاری دفتر زندان چگونه توسط وزارت اطلاعات خنثی شد؟
پوریا نژادویسی
فارغ التحصیل مقطع کارشناسی ارشد برنامه برنامه سازی تلویزیون از دانشکده صدا و سیما. کارمند سابق معاونت سیاسی سازمان صدا و سیما ( اداره کلّ اخبار و اطلاعات ) تهیه کننده و کارگردان برنامه‌هایی‌ چون : دختران فراری پارک ملت- مجموعه عاشوراییان- ماجرای ورود گوشت‌های آلوده به کشور- هویت- رنگ و نقش- سیمای خانواده؛ قسمت خانواده و جوان- سازنده اولین فیلم آموزشی در خصوص نحوه چگونگی‌ رأی گیری برای ستاد انتخابات وزارت کشور- فیلم مستند دیدار سفیر کشور ژاپن در ایران از شهر همدان- مجری و خبرنگار مراکز ؛ تهران ؛ کیش ؛ همدان ؛ فارس- مسول پوشش خبری زلزله بم در سال۱۳۸۲- سر تیم خبری جلسات هیات دولت- سر تیم خبری جلسات بیت رهبری- سر تیم خبری سفرهای هیات دولت- عضو تیم خبری سفرهای رهبری- یکی‌ از عکاسان پروژه محرمانه قرار گاه سازندگی خاتم الانبیا در سایت ( قرب نوح )- همکار در برنامه‌های مختلف با عناوین دیگر چون : مشاور ؛ یکی‌ از کارگردانان هنری ؛مشاور مجری طرح ؛ نماینده حراست ؛ ناظر کیفی و پخش و ... **- عضو شورای عالی‌ تحقیق و مبارزه با مواد مخدر در وزارت کشور - عضو هسته مرکزی گزینش کلّ کشور - دبیر کنگره وزرای شهید هیات دولت در ریاست جمهوری - نماینده بنیاد شهید در ستاد کلّ نیروهای مسلح ( سماجا ) ديگر مسئوليت های پوريا نژاد ويسی از اين قرار است: - همکاری با نشريه گل آقا - همکاری کوتاه مدت با روزنامه کيهان در سال ۱۳۷۸ - تهيه کننده ی برنامه پرسش و پاسخ با دختران فراری پارک ملت، که از بخش خبری شبکه دوم تلويزيون جمهوری اسلامی پخش شد - سازنده ی اولين فيلم آموزشی انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا - دبير کنگره ی وزراء شهيد هيئت دولت - عضويت در گروه تحقيق مبارزه با مواد مخدر استاندری همدان - نماينده ی فرماندار همدان در اولين دوره ی انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا در سال ۱۳۷۷ - سازنده ی فيلم مستند آشورا برای معاونت سياسی استانداری همدان - تهيه کننده و مجری برنامه ی خبری با عنوان "دانشجويان انقلاب چرا؟" برای بنياد حفظ آثار ارزشهای دفاع مقدس - مجری صدا و سيمای استان همدان، تهران و کيش در سال های ۱۳۸۱ تا ۱۳۸۲ - مسئول پيگيری جلسه ی سخنرانی حسين لقمانيان در همدان - يکی از همکاران مطبوعاتی در رابطه با سفر خامنه ای به همدان - مدير بازرگانی روزنامه ی اعتماد در همدان و ...