بیانیه پایانی هشت کشور بزرگ صنعتی جهان با اشاره به سوریه و ایران انتشار یافت

0
196

در پایان دو روز بحث های فشرده و گاهی تند میان رهبران هشت کشور بزرگ صنعتی جهان در ایرلند شمالی، این نشست با انتشار یک بیانیه مختصر و نسبتاً کم محتوا به پایان رسید.

علاوه بر بحث ها و کالبد شکافی‌های سالانه در مورد موقعیت سیاسی و اقتصادی جهان، رهبران “گروه ٨” تنها به ابراز نوعی امیداوری محتاطانه به برگزاری نشستی تحت عنوان “ژنو ٢” برای پایان دادن به بحران خونین سوریه بسنده کردند.

خبرگزاری فرانسه اعلام نمود؛  همه گزارش ها حاکی از آن بود که چه در مذاکرات دو جانبه و چه در مذاکرات عمومی “گروه ٨” اختلاف نظرها میان رهبران آمریکا و روسیه ادامه یافته است.

از این رو در بیانیه پایانی گفته شده است که “گروه ٨” توافق کردند که دولت انتقالی سوریه باید در کنفرانس “ژنو ٢” تعیین شود. در عین حال در این بیاینه هیچ اشاره ای به سرنوشت ماندن یا رفتن بشار اسد از قدرت نشده است.

سرگئی ریباکُف- معاون وزارت خارجه روسیه، تأکید کرده است که پایان دادن به جنگ داخلی سوریه تنها از طریق برگزاری این کنفرانس میسر خواهد بود.

به گزارش منابع خبری روسیه، در این نشست مانع مطرح شدن بحث آینده رهبران حزب بعث در حاکمیت کنونی سوریه شده است.

نخست وزیر انگستان، در پایان نشست “گروه ٨” گفته است، ما در هفت مورد پیرامون بحران سوریه به توافق دست یافتیم.

در رده دوم این توافق‌ها توافق شده است که کشورهای حاضر مبلغی حدود یک و نیم میلیارد دلار کمک بشردوستانه در اختیار مردم سوریه قرار دهند.

در پاریس، الن ژوپه- نخست وزیر سابق فرانسه، با نشان دادن ناخشنودی خود از انفعال “گروه ٨” گفت: مهمترین شکست نشست سران در ایرلند، عدم توان توافق بر سر بحران خونین سوریه است؛ وی بر نقش روسیه در این عدم حصول توافق تأکید کرد.

در مورد ایران نیز رهبران “گروه ٨” در بیانیه پایان این نشست با اشاره به پیروزی حسن روحانی در انتخابات روز جمعه گذشته آمده است: ما از رژیم ایران می خواهیم از این فرصت برای غلبه بر اختلافات با جامعه جهانی استفاده کند.

آنها از ایران می خواهند مذاکرات در چارچوب گروه ١+٥ را جدی بگیرد.

 

بیانیه تصریح می کند که ما بار دیگر از رژیم ایران می خواهیم به طور کامل و با سرعت عمل، تعهدات بین المللی خود را آغاز کند و ما از جامعه جهانی نیز انتظار داریم، اجرای کامل تحریم های سازمان ملل را تضمین نماید.

 

در بیانه، از حسن روحانی به عنوان رئیس جمهوری آینده جمهوری اسلامی خواسته شده است در راه بهبود حقوق بشر در ایران بکوشد.

مقاله قبلیشیمعون پرز: کوروش نخستین صهیونیست جهان بود
مقاله بعدیاهدای گوی بلورین جشنواره کارلووی واری به جان تراولتا..
پوریا نژادویسی
فارغ التحصیل مقطع کارشناسی ارشد برنامه برنامه سازی تلویزیون از دانشکده صدا و سیما. کارمند سابق معاونت سیاسی سازمان صدا و سیما ( اداره کلّ اخبار و اطلاعات ) تهیه کننده و کارگردان برنامه‌هایی‌ چون : دختران فراری پارک ملت- مجموعه عاشوراییان- ماجرای ورود گوشت‌های آلوده به کشور- هویت- رنگ و نقش- سیمای خانواده؛ قسمت خانواده و جوان- سازنده اولین فیلم آموزشی در خصوص نحوه چگونگی‌ رأی گیری برای ستاد انتخابات وزارت کشور- فیلم مستند دیدار سفیر کشور ژاپن در ایران از شهر همدان- مجری و خبرنگار مراکز ؛ تهران ؛ کیش ؛ همدان ؛ فارس- مسول پوشش خبری زلزله بم در سال۱۳۸۲- سر تیم خبری جلسات هیات دولت- سر تیم خبری جلسات بیت رهبری- سر تیم خبری سفرهای هیات دولت- عضو تیم خبری سفرهای رهبری- یکی‌ از عکاسان پروژه محرمانه قرار گاه سازندگی خاتم الانبیا در سایت ( قرب نوح )- همکار در برنامه‌های مختلف با عناوین دیگر چون : مشاور ؛ یکی‌ از کارگردانان هنری ؛مشاور مجری طرح ؛ نماینده حراست ؛ ناظر کیفی و پخش و ... **- عضو شورای عالی‌ تحقیق و مبارزه با مواد مخدر در وزارت کشور - عضو هسته مرکزی گزینش کلّ کشور - دبیر کنگره وزرای شهید هیات دولت در ریاست جمهوری - نماینده بنیاد شهید در ستاد کلّ نیروهای مسلح ( سماجا ) ديگر مسئوليت های پوريا نژاد ويسی از اين قرار است: - همکاری با نشريه گل آقا - همکاری کوتاه مدت با روزنامه کيهان در سال ۱۳۷۸ - تهيه کننده ی برنامه پرسش و پاسخ با دختران فراری پارک ملت، که از بخش خبری شبکه دوم تلويزيون جمهوری اسلامی پخش شد - سازنده ی اولين فيلم آموزشی انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا - دبير کنگره ی وزراء شهيد هيئت دولت - عضويت در گروه تحقيق مبارزه با مواد مخدر استاندری همدان - نماينده ی فرماندار همدان در اولين دوره ی انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا در سال ۱۳۷۷ - سازنده ی فيلم مستند آشورا برای معاونت سياسی استانداری همدان - تهيه کننده و مجری برنامه ی خبری با عنوان "دانشجويان انقلاب چرا؟" برای بنياد حفظ آثار ارزشهای دفاع مقدس - مجری صدا و سيمای استان همدان، تهران و کيش در سال های ۱۳۸۱ تا ۱۳۸۲ - مسئول پيگيری جلسه ی سخنرانی حسين لقمانيان در همدان - يکی از همکاران مطبوعاتی در رابطه با سفر خامنه ای به همدان - مدير بازرگانی روزنامه ی اعتماد در همدان و ...