شهبانو فرح پهلوی: اندوه مادران و پدران قربانیان همواره با من است؛ ایمان دارم نور بر تاریکی پیروز خواهد شد

شهبانو فرح پهلوی در پیامی احساسی و پرمحبت اعلام کردند که در هر لحظه از این روزهای دشوار، اندوه مادران، پدران، خواهران، برادران و دوستان قربانیان و زخمی‌شدگان حوادث اخیر ایران با او بوده است.

شهبانو در این پیام نوشتند: «از صمیم قلب و با تمام وجود، خود را شریک غم و رنج آنان می‌دانم و برای تمامی مجروحان شفای عاجل و بازگشت به آغوش خانواده‌هایشان را آرزو می‌کنم.»

ایشان با اشاره به زندانیان سیاسی افزودند: «هرگز فراموش نمی‌کنم که هزاران نفر از فرزندان این سرزمین همچنان در زندان‌ها به سر می‌برند و در رنج و بی‌عدالتی روزگار می‌گذرانند. اندیشه آنان نیز پیوسته با من است.»

شهبانو فرح پهلوی در پایان پیام خود با لحنی امیدوارانه تأکید کردند: «گرچه دور از وطن و دور از شما هستم، اما به هر یک از ایرانیان آزادی‌خواه که با شجاعت و امید برای آینده‌ای روشن ایستادگی می‌کنند، افتخار می‌کنم. ایمان دارم که نور بر تاریکی پیروز خواهد شد و ایران ما روزی نه چندان دور به آزادی، آرامش و سربلندی خواهد رسید.»

این پیام در حالی منتشر شده که جمهوری اسلامی همچنان با سرکوب وحشیانه معترضان و بازداشت هزاران نفر، فضای رعب و وحشت را در ایران حاکم کرده است.
منبع: پیام شهبانو فرح پهلوی

دیدبان سازمان ملل از گوترش خواست دعوت عراقچی به شورای حقوق بشر را لغو کند

دیدبان سازمان ملل در نامه‌ای رسمی از آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، خواسته است تا دعوت عباس عراقچی، وزیر خارجه جمهوری اسلامی، را به نشست سالانه شورای حقوق بشر این سازمان فوراً لغو کند و همچنین متن کامل پیام خود را که به مناسبت چهل‌وهفتمین سالگرد انقلاب اسلامی به رئیس‌جمهور ایران فرستاده است، منتشر نماید.

در این نامه که روز چهارشنبه ۱۱ فوریه ارسال شد، آمده است: «دیدبان سازمان ملل از دبیرکل می‌خواهد تا از تمامیت سازمان ملل محافظت کرده و در کنار قربانیان سوءاستفاده‌های حکومت ایران بایستد، نه اینکه عاملان آن را تریبون دهد.»

نامه همچنین هشدار داده است: «در صورت لغو نشدن دعوت عراقچی، دیدبان سازمان ملل مستقر در ژنو از مقامات سوئیس می‌خواهد تا با استناد به تعهدات صلاحیت قضایی و جهانی سوئیس، مطابق حقوق بین‌المللی و اساسنامه رم، هنگام ورود او به ژنو، به اتهام ارتکاب جنایت علیه بشریت، او را تحت پیگرد قرار دهند.»

هلیل نویر، مدیر اجرایی دیدبان سازمان ملل، گفت: «مایه خشم و ناباوری است که شورای حقوق بشر سازمان ملل تریبونی در اختیار عباس عراقچی قرار می‌دهد؛ فردی کلیدی از حکومتی که به کشتارهای گسترده، شکنجه، اعدام‌ها و سرکوب سیستماتیک مردم خود متهم است.»

او همچنین گفت که «دبیرکل به همین حکومت به مناسبت سالگرد به‌اصطلاح انقلاب اسلامی پیام تبریک می‌فرستد؛ جشن ایدئولوژی‌ای که به دهه‌ها فجایع انجامیده است.»

بر اساس گزارش‌های رسانه‌های جمهوری اسلامی، دبیرکل سازمان ملل در نامه‌ای به مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران، سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی را تبریک گفته است.

نویر در این‌باره تأکید کرد: «این تعارفات دیپلماتیک زمانی که به یک حکومت آدم‌کش که فعالانه در حال ارتکاب جنایت علیه بشریت است تعمیم داده می‌شود، غیرقابل دفاع است.»

نویر افزود: «ما خواستار انتشار کامل نامه هستیم تا جهان دقیقاً ببیند دبیرکل سازمان ملل به حکومتی که مسئول کشتن، تجاوز و قتل ایرانیان به نام ایدئولوژی انقلابی خود است، چه گفته است. اگر این پیام واقعی باشد، گوترش باید توضیح دهد چگونه چنین پیامی به پیشبرد صلح، عدالت یا حقوق بشر کمک می‌کند.»

بر اساس گزارش‌ها، عباس عراقچی قرار است در نشست سالانه شورای حقوق بشر سازمان ملل که در ۲۳ فوریه برگزار می‌شود، شرکت کند. اگر این درخواست اجرایی شود، این سومین بار است که سخنرانی وزیر خارجه ایران در مجامع بین‌المللی به دلیل سرکوب اعتراضات دی‌ماه لغو می‌شود. پیشتر دعوت و سخنرانی او در کنفرانس‌های مونیخ و مجمع جهانی اقتصاد سوئیس لغو شده بود.
منبع: دیدبان سازمان ملل، خبرگزاری فرانسه

گروسی: جمهوری اسلامی با تغییر موضع می‌خواهد دلایل حملات احتمالی را زیر سوال ببرد

رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، گفته است که تغییر موضع جمهوری اسلامی در میانه مذاکرات این پیام را می‌رساند که «ایران تمایل به شفافیت دارد، چیزی برای پنهان کردن ندارد و بنابراین هر دلیلی برای حملات جدید، دست‌کم، مورد سوال خواهد بود.»

این اظهارات نشان می‌دهد که گروسی معتقد است تهران با تاکتیک‌های دیپلماتیک سعی دارد از حملات احتمالی نظامی جلوگیری کند، اما این تغییر موضع صرفاً یک بازی زمانی است و نه نشانه‌ای از تغییر واقعی در رفتار.
منبع: رادیو فردا

پارلمان اروپا: خشونت جمهوری اسلامی به آستانه جنایت علیه بشریت رسیده است

پارلمان اروپا با صدور قطعنامه‌ای قاطع، سرکوب و کشتار بزرگ مردم ایران توسط رژیم جمهوری اسلامی را محکوم کرد و خواستار تشدید فوری تحریم‌ها شد.

این پارلمان با توجه به اسناد و شواهد موجود و احتمال کشته شدن ۳۵ هزار نفر، نتیجه‌گیری کرد که سرکوب اخیر ممکن است از نظر حقوقی «جنایت علیه بشریت» محسوب شود.

نمایندگان پارلمان اروپا «سرکوب سیستماتیک، رفتارهای غیرانسانی و بازداشت‌های خودسرانه اعمال‌شده توسط رژیم ایران» را محکوم کردند. قطعنامه صادرشده اقدامات رژیم علیه کنشگران جامعه مدنی، معترضان، اقلیت‌ها و زنان را محکوم می‌کند و به ویژه آزادی فوری زنان بازداشت‌شده را خواستار می‌شود.

نمایندگان پارلمان اروپا با توجه به گزارش‌هایی که شمار قربانیان اعتراضات اخیر را حدود ۳۵ هزار نفر ارزیابی می‌کنند، هشدار می‌دهند که جنایات مستندسازی‌شده رژیم می‌تواند به آستانه «جنایت علیه بشریت» برسد.

نمایندگان همچنین خواستار رسیدگی نهادهای سازمان ملل متحد به این فجایع و جمع‌آوری ادله و شواهد برای پیگردهای قضایی آتی هستند. آنان از مقامات جمهوری اسلامی می‌خواهند به آزار و پیگرد پزشکان پایان دهند.

پارلمان اروپا با صدور این قطعنامه از نهادهای اجرایی اتحادیه می‌خواهد که دامنه «تحریم‌های هدفمند» را گسترش دهند و راهی برای حمایت از خانواده‌های بازداشت‌شدگان و جلوگیری از استفاده رژیم ایران از «دیپلماسی گروگان‌گیری» بیابند.

قطعنامه اخیر با ۵۲۴ رأی موافق، ۳ رأی مخالف و ۴۱ رأی ممتنع به تصویب رسید.
منبع: رادیو فردا، پارلمان اروپا

دبیر شورای راهبردی روابط خارجی جمهوری اسلامی: در صورت وقوع جنگ، تنگه هرمز بسته می‌شود

جلال دهقانی فیروزآبادی، دبیر شورای راهبردی روابط خارجی جمهوری اسلامی، روز پنج‌شنبه ۲۳ بهمن در گفت‌وگو با ایسنا گفت: «اگر جنگی در منطقه رخ دهد امنیت انرژی به خطر می‌افتد، تنگه هرمز بسته می‌شود و اولین کشوری که ضرر می‌کند چین است و لذا برای چینی‌ها نیز مذاکرات مهم است.»

دبیر شورای راهبردی روابط خارجی جمهوری اسلامی در ادامه گفت که صرف پذیرش مذاکره از سوی آمریکا را می‌توان برای جمهوری اسلامی یک «دستاورد» تلقی کرد.

این تهدید نشان می‌دهد که تهران در صورت شکست مذاکرات و وقوع حمله نظامی، به بستن تنگه هرمز و قطع جریان انرژی جهانی متوسل خواهد شد.
منبع: ایسنا، اپک‌تایمز

وزیر خارجه ترکیه: مذاکره درباره موشک‌های بالستیک خطر درگیری را افزایش می‌دهد

هاکان فیدان، وزیر امور خارجه ترکیه، روز پنج‌شنبه ۱۲ فوریه (۲۳ بهمن) هشدار داد که گسترش مذاکرات با تهران درباره برنامه موشک‌های بالستیک می‌تواند تنش‌های منطقه‌ای را تشدید کرده و حتی به درگیری نظامی منجر شود.

فیدان گفت به نظر می‌رسد که ایالات متحده آماده پذیرش سطحی از غنی‌سازی اورانیوم توسط جمهوری اسلامی در چارچوب محدودیت‌های مشخصی است.

او همچنین گفت جمهوری اسلامی تمایل واقعی برای دستیابی به توافقی پایدار دارد و ممکن است با محدودیت‌هایی در سطح غنی‌سازی و نظارت‌های سخت‌گیرانه بین‌المللی، مشابه توافق سال ۲۰۱۵، موافقت کند.
منبع: اپک‌تایمز

پارلمان اروپا خواستار بررسی قانونی ارتکاب جنایات علیه بشریت در ایران شد

پارلمان اروپا با اشاره به اینکه اقدامات مستندشده سرکوب مرگبار معترضان در ایران از نظر معیارهای حقوقی می‌تواند مصداق ارتکاب جنایت علیه بشریت باشد، از نهادهای سازمان ملل خواست که جنایات صورت گرفته در ایران را مستندسازی و پیگیری قانونی کنند.

این نهاد اروپایی روز پنج‌شنبه، قطعنامه‌ای درباره ایران با ۵۲۴ رأی موافق، ۳ رأی مخالف و ۴۱ رأی ممتنع تصویب کرد. در این قطعنامه آمده است که پارلمان اروپا از گزارش‌هایی که تخمین می‌زنند تعداد کشته‌شدگان اعتراضات اخیر ممکن است به حدود ۳۵ هزار نفر برسد، ابراز نگرانی کرده است.

نمایندگان پارلمان اروپا ضمن اعلام همبستگی با مردم ایران تأکید کردند که مردم تنها منبع مشروع حاکمیت در این کشور هستند. آن‌ها از شورای اتحادیه اروپا و کمیسیون اروپا خواستند دامنه تحریم‌های هدفمند علیه مقام‌ها و نهادهای مسئول در سرکوب‌ها را گسترش دهند.
منبع: اپک‌تایمز

جمهوری اسلامی به‌عنوان نایب‌رئیس کمیسیون توسعه اجتماعی سازمان ملل انتخاب شد

جمهوری اسلامی به‌عنوان نایب‌رئیس کمیسیون توسعه اجتماعی سازمان ملل متحد انتخاب شد، نهادی که بر ترویج دموکراسی، برابری جنسیتی، مدارا و مقابله با خشونت متمرکز است.

در نشست این کمیسیون که روز چهارشنبه ۲۲ بهمن برگزار شد، رئیس جلسه پس از معرفی نامزدها گفت: «اعتراضی دریافت نمی‌کنم» و بدین ترتیب انتخاب نهایی شد.

یو ان واتچ، نهاد ناظر بر سازمان ملل، درباره این انتخاب در شبکه اجتماعی ایکس نوشت کشورهای غربی می‌توانستند برای جلوگیری از این انتخاب اقدام کنند، اما چنین تلاشی صورت نگرفت.

به گفته این نهاد، در سال‌های گذشته کشورهای غربی در موارد مشابه مانع از حضور روسیه در برخی کمیسیون‌های وابسته به شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل شده بودند و انتظار می‌رفت رویکردی مشابه در قبال جمهوری اسلامی نیز اتخاذ شود.

انتخاب جمهوری اسلامی به‌عنوان نایب‌رئیس کمیسیون توسعه اجتماعی سازمان ملل پس از کشتار گسترده مردم ایران در دی‌ماه با انتقادات زیادی روبه‌رو شده است.
منبع: یو ان واتچ

ترامپ گزارش وال‌استریت ژورنال درباره اعزام دومین ناو به خاورمیانه را بازنشر کرد

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، با بازنشر گزارشی از وال‌استریت ژورنال اعلام کرد که وزارت دفاع آمریکا در حال آماده‌سازی برای استقرار دومین ناو هواپیمابر در خاورمیانه است.

روزنامه وال‌استریت ژورنال روز گذشته گزارش داد که پنتاگون دستور داده دومین ناوگروه هواپیمابر برای اعزام احتمالی به خاورمیانه آماده شود.

این روزنامه همچنین افزود که یک ناو هواپیمابر ایالات متحده نیز قرار است ظرف دو هفته آینده و احتمالاً از ساحل شرقی آمریکا به سمت خاورمیانه حرکت کند.

این اقدام نشان‌دهنده افزایش چشمگیر آمادگی نظامی آمریکا در منطقه و احتمال عملیات نظامی قریب‌الوقوع علیه جمهوری اسلامی است.
منبع: وال‌استریت ژورنال، اپک‌تایمز

ایرانیان کانادا خواستار تحریم بیشتر تهران و به‌رسمیت‌شناختن شاهزاده رضا پهلوی شدند

هم‌زمان با تشدید تحولات سیاسی پیرامون ایران، ایرانیان کانادا در دو پتیشن (درخواست‌نامه) جداگانه خواستار افزایش تحریم‌ها و اقدامات امنیتی علیه جمهوری اسلامی، مقابله با نفوذ آن در خاک کانادا و به‌رسمیت‌شناختن شاهزاده رضا پهلوی به‌عنوان رهبر دوران گذار شدند.

در نخستین درخواست‌نامه، امضاکنندگان با اشاره به «نقض گسترده حقوق بشر» در ایران از جمله بازداشت‌های خودسرانه، شکنجه و اعدام‌ها، از دولت کانادا خواسته‌اند تحریم‌های هدفمند علیه مقام‌ها و نهادهای مسئول سرکوب را گسترش داده و به‌طور جدی اجرا کند.

در درخواست‌نامه دوم، ایرانیان از دولت کانادا خواستند که جمهوری اسلامی را حکومتی «فاقد مشروعیت» اعلام کنند و آن را نظامی بدون پشتوانه مردمی معرفی کند.

این درخواست‌ها نشان‌دهنده افزایش فشار جامعه ایرانیان خارج از کشور برای حمایت بین‌المللی از مبارزه مردم ایران علیه رژیم است.
منبع: اپک‌تایمز

شاهزاده رضا پهلوی فراخوان شعارهای شبانه در ایران داد

شاهزاده رضا پهلوی از شهروندان ساکن ایران خواست که همزمان با برگزاری گردهمایی‌های ایرانیان خارج از کشور در شامگاه ۲۵ و ۲۶ بهمن، شعارهای شبانه از خانه‌ها و پشت‌بام‌هایشان سر دهند.

او افزود: «بیست‌وپنجم بهمن، در “روز جهانی اقدام” ایرانیان خارج از کشور بار دیگر به خیابان‌ها می‌آیند تا صدای ملت بزرگ و متحد ایران را به گوش جهانیان برسانند و حمایت بین‌المللی گسترده‌تری برای انقلاب شیروخورشید ایران جلب کنند.»

شاهزاده رضا پهلوی خاطرنشان کرد: «در همین راستا، من از شما دعوت می‌کنم در روزهای ۲۵ و ۲۶ بهمن، ساعت ۸ شب، از خانه‌ها و پشت‌بام‌ها با سردادن شعار، صدای خود را بلند کنید؛ خواست خود را فریاد بزنید و اتحاد خود را به نمایش بگذارید. ما با اراده‌ای شکست‌ناپذیر بر این رژیم ضحاکی پیروز خواهیم شد. پیمان من با شما این است که تا پیروزی نهایی همراه شما بمانم.»

این فراخوان نشان می‌دهد که شاهزاده پهلوی در تلاش است تا اعتراضات داخلی و خارجی را هماهنگ کرده و فشار بر رژیم را افزایش دهد.
منبع: بیانیه شاهزاده رضا پهلوی

نتانیاهو: ترامپ احتمال دستیابی به «توافق خوب» با جمهوری اسلامی را ممکن می‌داند

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، پس از دیدار با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، اعلام کرد که ترامپ معتقد است جمهوری اسلامی ممکن است تحت شرایط تعیین‌شده از سوی واشینگتن ناچار به پذیرش «یک توافق خوب» شود.

نتانیاهو پیش از بازگشت به اسرائیل در روز پنج‌شنبه ۱۲ فوریه (۲۳ بهمن) گفت: «رئیس‌جمهور آمریکا بر این باور است که ایرانی‌ها می‌دانند با چه کسی طرف هستند و شرایطی که او تعیین کرده، همراه با این درک که در گذشته با نرسیدن به توافق اشتباه کردند، ممکن است آنها را به پذیرش شرایطی سوق دهد که دستیابی به یک توافق خوب را ممکن کند.»

نخست‌وزیر اسرائیل با این حال تأکید کرد که نسبت به امکان دستیابی به توافق با جمهوری اسلامی تردید جدی دارد و این موضوع را نیز به‌صراحت به کاخ سفید منتقل کرده است.

این اظهارات نشان می‌دهد که در حالی که ترامپ هنوز به گزینه دیپلماسی امیدوار است، اسرائیل آمادگی کامل برای گزینه نظامی را حفظ کرده است.
منبع: اپک‌تایمز

پنتاگون رسماً ناو هواپیمابر جورج دبلیو بوش را راهی خاورمیانه کرد

پنتاگون به‌طور رسمی دستور اعزام ناو هواپیمابر جورج دبلیو بوش به خاورمیانه را صادر کرد. ساعاتی قبل به خدمه این ناو دستور داده شد تا هرچه سریع‌تر تمرینات خود را به پایان رسانده و به‌سوی خاورمیانه حرکت کنند.

این اقدام نشان‌دهنده تصمیم قطعی واشینگتن برای افزایش حضور نظامی در منطقه و آماده‌سازی برای سناریوهای مختلف از جمله احتمال عملیات نظامی علیه جمهوری اسلامی است.

با این اعزام، دو ناو هواپیمابر آمریکایی به‌طور هم‌زمان در خاورمیانه مستقر خواهند شد که نشان‌دهنده جدی‌ترین سطح آمادگی نظامی آمریکا در منطقه طی سال‌های اخیر است.
منبع: بلومبرگ

وال‌استریت ژورنال: دولت ترامپ مخفیانه هزاران دستگاه استارلینک به ایران ارسال کرده است

روزنامه وال‌استریت ژورنال به نقل از مقامات آمریکایی گزارش داد که دولت دونالد ترامپ به‌طور مخفیانه حدود ۶ هزار دستگاه استارلینک (ترمینال اینترنت ماهواره‌ای) برای مخالفان در ایران ارسال کرده است.

این اقدام پس از آن صورت گرفته که جمهوری اسلامی اعتراضات سراسری را سرکوب کرد و دسترسی به اینترنت را قطع نمود. ارسال این دستگاه‌ها به معترضان و مخالفان داخلی، نشان‌دهنده حمایت عملی و مستقیم واشینگتن از جنبش آزادی‌خواهی در ایران است.

استارلینک تنها راه معترضان برای دسترسی به اینترنت و ارتباط با جهان بیرون پس از قطع سراسری اینترنت بوده و ارسال مخفیانه هزاران دستگاه نشان می‌دهد که آمریکا به‌طور جدی در حال حمایت از زیرساخت‌های ارتباطی مردم ایران است.
منبع: وال‌استریت ژورنال

کانال ۱۲ اسرائیل لیست اهداف ترور را آپدیت کرد و مجتبی خامنه‌ای را اضافه کرد

کانال ۱۲ تلویزیون اسرائیل مجدداً لیست اهداف ترور مدنظر خود را آپدیت کرد و این بار عکس مجتبی خامنه‌ای، فرزند علی خامنه‌ای و جانشین احتمالی او، را نیز به این فهرست اضافه نمود.

این اقدام نشان می‌دهد که اسرائیل نه تنها رهبری فعلی جمهوری اسلامی بلکه نسل بعدی رهبران این رژیم را نیز در لیست اهداف خود قرار داده است و قصد دارد زنجیره قدرت در این رژیم را به‌طور کامل هدف قرار دهد.

افزوده شدن مجتبی خامنه‌ای به این لیست، پیام روشنی است مبنی بر اینکه اسرائیل قصد دارد مکانیزم انتقال قدرت در جمهوری اسلامی را مختل کند.
منبع: کانال ۱۲ اسرائیل