خانه اخبار کانون نویسندگان ایران حمله به “شارلی هبدو” را محکوم کرد

کانون نویسندگان ایران حمله به “شارلی هبدو” را محکوم کرد

0
190

در این بیانیه که خطاب به نویسندگان، روزنامه نگاران و مردم فرانسه نوشته شده سوءقصد تروریستی هفتم ژانویه علیه مجلۀ “شارلی هبدو” حملۀ “وحشیانۀ مرتجعین تروریست” معرفی شده که “خشم و اندوه شاعران، نویسندگان و روزنامه نگاران ایران را نیز برانگیخته است.”

کانون نویسندگان ایران با یادآوری رنج های نویسندگان و مردم ایران برای دستیابی به آزادی بیان اضافه کرده که نویسندگان و مردم ایران به خوبی رنج و خشم مردم فرانسه را در لحظات کنونی درک می کنند.

نویسندگان ایرانی در بیانیه شان عاملان و طراحان “جنایت هولناک” علیه روزنامه نگاران و کاریکاتوریست های فرانسوی را “دشمنان آزادی اندیشه و بیان و پیروان جهل و خرافه” توصیف کرده اند که “هدفی جز استیلای عقب ماندگی بر جهان ندارند.” آنان همچنین گفته اند که رهایی از “این بداندیشان” جز با صیانت و حمایت از آزادی بیان بی حصر و استثنا “در سراسر جهان” میسر نیست.
به گزارش خبرنامه ملی ایرانیان از خبرگزاری فرانسه؛ نویسندگان ایران در پایان بیانیه شان ضمن ابراز همدردی با همکاران شان در روزنامۀ “شارلی هبدو” و همچنین خانواده های قربانیان ترور و مردم فرانسه، “اقدام جنایتکارانه و ضدآزادی” تروریست ها را شدیداً محکوم کرده و ابراز اطمینان نموده اند که این اقدام “ددمنشانه” خللی در اراده و عزم مردم فرانسه در دفاع از آزادی اندیشه و بیان و همچنین در پیکار با “بیگانه ستیزی و نژادپرستی” وارد نیاورد. 

 در گفتگوئی با بکتاش آبتین شاعر و فیلمساز مقیم تهران و عضو هیات دبیران کانون نویسندگان ایران، وی بار دیگر بر موضع کانون مبنی بر حمایت از آزادی بیان بی هیچ حصر و استثناء پا فشاری می کند و می گوید از نظر ما هر کس که بنیادگرایانه به روش های خشن متوسل می شود محکوم است . او اضافه می کند که از نظر ما جواب حرف ، با حرف است و نه با هیچ کار دیگری. بکتاش آبتین می گوید علت اشاره بیانیه ما به بیگانه ستیزی و نژاد پرستی ناشی از نگرانی ما نسبت به تندروهائی است که شاید از آن سوی قضیه بخواهند مشکلاتی برای جامعه مسلمانان فرانسه بوجود بیاورند و یا به انها آسیبی برسانند.

مقاله قبلیاعلام جنگ تروریستهای بنیادگرا علیه شهروندان فرانسوی محکوم است.
مقاله بعدی۱۳ کارگر پیمانی آب و فاضلاب اهواز اخراج شدند
مسعود نوری جاوید
مسعود نوری جاوید، نامی آشنا برای آن دسته از مخاطبان خبر که در میان هیاهوی پروپاگاندای رسمی، به دنبال رگه‌هایی از واقعیت می‌گردند. او از معدود روزنامه‌نگارانی است که کار خود را نه در ستایش قدرت، بلکه در به چالش کشیدن آن تعریف کرده است. کارنامه او، روایتی است از تلاش برای شکستن سکوت و تاباندن نور بر تاریک‌خانه‌هایی که صاحبان قدرت و ثروت، پنهان ماندنشان را حیاتی می‌دانند. افشای فساد سیستماتیک: نوری جاوید با شجاعت به سراغ پرونده‌هایی رفت که خط قرمز بسیاری محسوب می‌شد؛ از اختلاس‌های صورت‌گرفته در نهادهای شبه‌دولتی و بنیادها تا رانت‌خواری‌های گسترده در پروژه‌های عمرانی و واگذاری‌های غیرشفاف. گزارش‌های مستند او، که اغلب با تکیه بر اسناد درزکرده و منابع داخلی تهیه شده، بارها لایه‌هایی از فساد سازمان‌یافته در بدنه حاکمیت را آشکار کرده است. در حالی که رسانه‌های حکومتی مشغول تولید روایت‌های رسمی از "پیشرفت" و "ثبات" هستند، دوربین و قلم مسعود نوری جاوید به سراغ قربانیان واقعی این سیاست‌ها رفته است. گزارش‌های میدانی او از اعتراضات کارگری، تجمعات مال‌باختگان، بحران آب در خوزستان و سیستان، و وضعیت کولبران در کردستان، صدای کسانی شد که دستگاه تبلیغاتی نظام همواره در تلاش برای خاموش کردنشان بوده است. او با فاصله گرفتن از خبرهای رسمی و جهت‌دار، به ثبت و ضبط روایت‌های شهروندانی پرداخت که قربانی سرکوب سیستماتیک شده‌اند. تهیه گزارش از وضعیت خانواده‌های زندانیان سیاسی، فشارهای امنیتی بر فعالان مدنی و دانشجویان، و محدودیت‌های اعمال‌شده بر اقلیت‌های دینی و قومی، بخش مهمی از کارنامه او را تشکیل می‌دهد. این مسیر، اما، بدون هزینه نبوده است. مسعود نوری جاوید بارها طعم تهدید را چشیده است. او نماد روزنامه‌نگاری است که امنیت و آسایش شخصی را فدای رسالت آگاهی‌بخشی کرده است. کارنامه مسعود نوری جاوید، تنها یک رزومه کاری نیست؛ بلکه سندی است از مقاومت روزنامه‌نگاری مستقل در یکی از بسته‌ترین فضاهای رسانه‌ای جهان. او به ما یادآوری می‌کند که حتی در دل تاریکی، همیشه هستند کسانی که با شجاعت، مسئولیت روشنگری را بر دوش می‌کشند و اجازه نمی‌دهند روایت حقیقت، در انحصار ماشین پروپاگاندای حکومتی باقی بماند.