تصاویر ثبت شده از پهپادها برای اولین بار رفتاری متفاوت را در ناروالها، که به تکشاخهای اقیانوس شهرت دارند را به نمایش گذاشتهاست و نشان میدهد این آبزیان از شاخهای خود برای شکار استفاده میکنند.
محققان برای اولینبار شاهد آن بودند که ناروالها از شاخهای بلند خود برای ضربهزدن به ماهیهایی مشهور به روغنماهیهای قطبی و گیجکردن آنها استفاده میکنند تا بتوانند به راحتی آنها را ببلعند.
این رفتار به معمایی چندده ساله درباره چرایی رشد این شاخهای بلند روی سر ناوالها پاسخ میدهد. تصاویر جدید توسط دو پهپاد متعلق به صندوق جهانی حیات وحش در شمال کانادا ثبت شدهاند و به گفته محققان رفتاری از والها را نمایش میدهند که تاکنون توسط هیچکس مشاهده نشدهبود.
معمای این شاخها که میتوانند تا ۲.۷ متر رشد کنند باعث شدهبود تا دانشمندان چندین کاربری فرضی برای آنها درنظر بگیرند، از جمله استفاده برای موقعیتیابی یا جنگ بر سر قلمرو. اما این فرضیات به دلیل عدم وجود شواهد تاکنون نتوانسته بودند به توضیحی قانعکننده تبدیل شوند.
اما با مشاهده این رفتار ناروالها برای اولین بار مشخص شد که شاخ ناروالها ابزاری چندکاربردی است که برای ادامه بقای آنها کلیدی بودهاست. پیش از این محققان دریافتهبودند این آبزیان از دقیقترین سیستم موقعیتیاب سونار در جهان برخوردارند و میتوانند در تاریکی یا آبهای کدر با ایجاد صداهایی کلیک مانند با سرعت هزار کلیک بر ثانیه و ردیابی اکوی این اصوات محیط اطراف خود را شبیهسازی کرده و اجسام یا شکارهای اطراف خود را شناسایی کنند.
گزارش همشهری به نقل از نشنال جئوگرافیک، ازآنجایی که شاخ ناروالها بسیار حساس بوده و به عنوان اصلیترین ابزار برای موقعیتیابی استفاده میشود، احتمال اینکه والها از آن به عنوان ابزاری تهاجمی استفاده کنند نیز بسیار کم بود و تصاویر نیز نشان میدهند ناروالها برای شکار ماهیها ضربههایی ملایم به بدن آنها میزنند