برونو لومِر، وزیر اقتصاد و دارایی فرانسه می‌گوید که اروپا، به خاطر جمهوری اسلامی، شدیداً تحت فشار آمریکاست. وی فاش کرد که حدود یک ماه قبل، دیداری خصوصی با دونالد ترامپ داشته اما دقیقاً نگفت که موضوع گفتگو چه بوده است.

روز سه‌شنبه ٢١ مه/٣١ اردیبهشت، برونو لومر وزیر اقتصاد و دارایی فرانسه از “فشارهای بسیار زیاد و مستقیم آمریکا” برای ممانعت از راه‌اندازی اینستکس سخن گفت. منظور از “اینستکس”، ساز و کاری است که تجارت میان جمهوری اسلامی و اروپا را بدون نیاز به دلار ممکن خواهد کرد. “اینستکس” که موجودیتش رسماً چهار ماه قبل اعلام شد هنوز در عمل به جایی نرسیده است.

برونو لومر صریحاً گفت که فشارهای آمریکا بر مسئولان سیاسی، اداری و همه کسانی که در این پروژه فعالیت دارند، اعمال می‌شود.

او همچنین از جمهوری اسلامی ایراد گرفت که “مدام تهدید به خروج از برجام می‌کند و در نتیجه امکان مبادلات بازرگانی را باز هم کاهش می‌دهد”.

برونو لومر گفت که اینستکس نه به خاطر جمهوری اسلامی که برای حاکمیت و استقلال کل اروپا لازم است. او تأکید کرد: “ما می‌خواهیم در روابط تجاری مختار و مستقل باشیم و خود آزادانه تصمیم بگیریم که با چه کشورهایی تجارت کنیم”.

برونو لومر همچنین برای اولین بار گفت که در ماه آوریل گذشته با رئیس جمهوری آمریکا ملاقات کرده است. او گفت: “اولین بار نبود که او را می‌دیدم اما برای نخستین بار دو به دو گفتگو کردیم”. وی فقط  توضیح داد که این گفتگو که حدود سی دقیقه طول کشید، “صریح و دوستانه بود” و به مبادلات بازرگانی مربوط می‌شد.

به گزارش رادیو فرانسه؛ برونو لومر سپس گفت: “ایالات متحد آمریکا با تقویت اتحادیۀ اروپا دشمنی دارد و سعی می‌کند که میان کشورهای اروپایی اختلاف و تفرقه بیندازد و به ویژه فرانسه را علیه آلمان، و آلمان را علیه فرانسه تحریک کند”.

مقاله قبلیتهدید فعالان کارگری به خودداری از اطلاع‌رسانی و جلوگیری از آزادی با قرار وثیقه
مقاله بعدیستارگانی که ۱ میلیارد سال عمر دارند
مسعود نوری جاوید
مسعود نوری جاوید، نامی آشنا برای آن دسته از مخاطبان خبر که در میان هیاهوی پروپاگاندای رسمی، به دنبال رگه‌هایی از واقعیت می‌گردند. او از معدود روزنامه‌نگارانی است که کار خود را نه در ستایش قدرت، بلکه در به چالش کشیدن آن تعریف کرده است. کارنامه او، روایتی است از تلاش برای شکستن سکوت و تاباندن نور بر تاریک‌خانه‌هایی که صاحبان قدرت و ثروت، پنهان ماندنشان را حیاتی می‌دانند. افشای فساد سیستماتیک: نوری جاوید با شجاعت به سراغ پرونده‌هایی رفت که خط قرمز بسیاری محسوب می‌شد؛ از اختلاس‌های صورت‌گرفته در نهادهای شبه‌دولتی و بنیادها تا رانت‌خواری‌های گسترده در پروژه‌های عمرانی و واگذاری‌های غیرشفاف. گزارش‌های مستند او، که اغلب با تکیه بر اسناد درزکرده و منابع داخلی تهیه شده، بارها لایه‌هایی از فساد سازمان‌یافته در بدنه حاکمیت را آشکار کرده است. در حالی که رسانه‌های حکومتی مشغول تولید روایت‌های رسمی از "پیشرفت" و "ثبات" هستند، دوربین و قلم مسعود نوری جاوید به سراغ قربانیان واقعی این سیاست‌ها رفته است. گزارش‌های میدانی او از اعتراضات کارگری، تجمعات مال‌باختگان، بحران آب در خوزستان و سیستان، و وضعیت کولبران در کردستان، صدای کسانی شد که دستگاه تبلیغاتی نظام همواره در تلاش برای خاموش کردنشان بوده است. او با فاصله گرفتن از خبرهای رسمی و جهت‌دار، به ثبت و ضبط روایت‌های شهروندانی پرداخت که قربانی سرکوب سیستماتیک شده‌اند. تهیه گزارش از وضعیت خانواده‌های زندانیان سیاسی، فشارهای امنیتی بر فعالان مدنی و دانشجویان، و محدودیت‌های اعمال‌شده بر اقلیت‌های دینی و قومی، بخش مهمی از کارنامه او را تشکیل می‌دهد. این مسیر، اما، بدون هزینه نبوده است. مسعود نوری جاوید بارها طعم تهدید را چشیده است. او نماد روزنامه‌نگاری است که امنیت و آسایش شخصی را فدای رسالت آگاهی‌بخشی کرده است. کارنامه مسعود نوری جاوید، تنها یک رزومه کاری نیست؛ بلکه سندی است از مقاومت روزنامه‌نگاری مستقل در یکی از بسته‌ترین فضاهای رسانه‌ای جهان. او به ما یادآوری می‌کند که حتی در دل تاریکی، همیشه هستند کسانی که با شجاعت، مسئولیت روشنگری را بر دوش می‌کشند و اجازه نمی‌دهند روایت حقیقت، در انحصار ماشین پروپاگاندای حکومتی باقی بماند.