نشریۀ آمریکایی نیویورک تایمز به نقل از منابع آگاه نوشت که وزیر امور خارجۀ آمریکا، مایک پمپئو و شماری از مقامات کاخ سفید در نظر دارند که سپاه پاسداران و گروه های شبه نظامی شیعه عراقی را که توسط سپاه پاسداران تشکیل شده به عنوان گروه های تروریستی معرفی کرده و هدف مجازات قرار دهند. نیویورک تایمز تصریح کرده است که آن دسته از مسئولان و مقامات عراقی نیز که وابسته به این گروه ها هستند، مشمول مجازات های آمریکا خواهند شد.

در اینباره مایک پمپئو روز دوشنبه هجدهم مارس در پاسخ به خبرنگار نشریۀ تایمز گفت که سرگرم بررسی موضوع و همچنین گروه های نظامی و شبه نظامی از جمله سپاه پاسداران است. او بعید ندانست که گروه های مشابه دیگری به فهرست سیاه سازمان های تروریستی اضافه شوند. نیویورک تایمز نوشته است که برغم مخالفت وزارت دفاع آمریکا، وزارت امور خارجۀ این کشور در ماه جاری یک گروه شبه نظامی عراقی را به فهرست سیاه گروه های تروریستی اضافه کرد.

گروه های شبه نظامی عراقی که توسط سپاه پاسداران تعلیم دیده یا تشکیل شده اند بعضاً از حمایت مالی دولت بغداد برخوردار هستند. هفتۀ گذشته، نخست وزیر عراق، عادل عبدالمهدی، در واکنش به سخنان وزیر امور خارجۀ آمریکا دربارۀ شبه نظامیان شیعه عراقی، گفت : “مقامات آمریکا آزادند هر تصمیمی که مایلند بگیرند، اما، ملاحظات آنان با مشاهدات ما فرق دارد.”

مقامات وزارت دفاع و سازمان اطلاعات آمریکا سیا با معرفی سپاه پاسداران و شبه نظامیان عراق به عنوان گروه های تروریستی مخالف هستند و نگرانند که چنین تصمیمی موجب واکنش شدیدی در قبال نیروهای آمریکایی مستقر در عراق شود.

دولت آمریکا، به حکومت عراق فشار می آورد که از خرید گاز ایران خودداری کرده و تحریم های آمریکا علیه جمهوری اسلامی را به اجرا بگذارد. این فشارها در ماههای گذشته تنش میان بغداد و واشنگتن را افزایش داد. دولت بغداد معتقد است که توقف خرید گاز از ایران خطر وقوع شورش در عراق را افزایش می دهد.

این نشریۀ به نقل از یک مقام ارشد وزارت امور خارجۀ آمریکا نوشته است که هدف سفر جاری مایک پمپئو به خاورمیانه در اصل مقابله با سپاه پاسداران و گروه های شبه نظامی شیعه تحت حمایت حکومت جمهوری اسلامی است.

به گزارش رادیو فرانسه به نقل از نیویورک تایمز؛ این نشریۀ همچنین افزوده است که تلاش های آمریکا واکنش و اعتراض مقامات بیروت را نیز برانگیخته است. زیرا، نه فقط حزب الله لبنان یک نیروی نظامی مهم در این کشور به شمار می رود، بلکه این گروه دارای کرسی هایی در مجلس است و ریاست وزارت بهداشت در حکومت ائتلافی به ریاست سعد حریری را برعهده دارد.

مقاله قبلیمحققان آمریکایی: عطارد نزدیک‌ترین سیاره به زمین است نه زهره!
مقاله بعدیخبرسازهای ورزش ایران در سال ۹۷ چه کسانی بودند؟
مسعود نوری جاوید
مسعود نوری جاوید، نامی آشنا برای آن دسته از مخاطبان خبر که در میان هیاهوی پروپاگاندای رسمی، به دنبال رگه‌هایی از واقعیت می‌گردند. او از معدود روزنامه‌نگارانی است که کار خود را نه در ستایش قدرت، بلکه در به چالش کشیدن آن تعریف کرده است. کارنامه او، روایتی است از تلاش برای شکستن سکوت و تاباندن نور بر تاریک‌خانه‌هایی که صاحبان قدرت و ثروت، پنهان ماندنشان را حیاتی می‌دانند. افشای فساد سیستماتیک: نوری جاوید با شجاعت به سراغ پرونده‌هایی رفت که خط قرمز بسیاری محسوب می‌شد؛ از اختلاس‌های صورت‌گرفته در نهادهای شبه‌دولتی و بنیادها تا رانت‌خواری‌های گسترده در پروژه‌های عمرانی و واگذاری‌های غیرشفاف. گزارش‌های مستند او، که اغلب با تکیه بر اسناد درزکرده و منابع داخلی تهیه شده، بارها لایه‌هایی از فساد سازمان‌یافته در بدنه حاکمیت را آشکار کرده است. در حالی که رسانه‌های حکومتی مشغول تولید روایت‌های رسمی از "پیشرفت" و "ثبات" هستند، دوربین و قلم مسعود نوری جاوید به سراغ قربانیان واقعی این سیاست‌ها رفته است. گزارش‌های میدانی او از اعتراضات کارگری، تجمعات مال‌باختگان، بحران آب در خوزستان و سیستان، و وضعیت کولبران در کردستان، صدای کسانی شد که دستگاه تبلیغاتی نظام همواره در تلاش برای خاموش کردنشان بوده است. او با فاصله گرفتن از خبرهای رسمی و جهت‌دار، به ثبت و ضبط روایت‌های شهروندانی پرداخت که قربانی سرکوب سیستماتیک شده‌اند. تهیه گزارش از وضعیت خانواده‌های زندانیان سیاسی، فشارهای امنیتی بر فعالان مدنی و دانشجویان، و محدودیت‌های اعمال‌شده بر اقلیت‌های دینی و قومی، بخش مهمی از کارنامه او را تشکیل می‌دهد. این مسیر، اما، بدون هزینه نبوده است. مسعود نوری جاوید بارها طعم تهدید را چشیده است. او نماد روزنامه‌نگاری است که امنیت و آسایش شخصی را فدای رسالت آگاهی‌بخشی کرده است. کارنامه مسعود نوری جاوید، تنها یک رزومه کاری نیست؛ بلکه سندی است از مقاومت روزنامه‌نگاری مستقل در یکی از بسته‌ترین فضاهای رسانه‌ای جهان. او به ما یادآوری می‌کند که حتی در دل تاریکی، همیشه هستند کسانی که با شجاعت، مسئولیت روشنگری را بر دوش می‌کشند و اجازه نمی‌دهند روایت حقیقت، در انحصار ماشین پروپاگاندای حکومتی باقی بماند.