تجارت آلمان با جمهوری اسلامی در نیمه اول سال به نصف رسید

0
195

اداره فدرال آمار آلمان گزارش داد که تجارت این کشور با جمهوری اسلامی در نیمه نخست سال جاری به دلیل تحریم‌های آمریکا به نصف رسیده است. صادرات آلمان به جمهوری اسلامی از ژانویه تا ژوئن حدود ۴۹ درصد کاهش یافته و به ۶۷۶ میلیون یورو رسیده است.

خبرگزاری رویترز روز دوشنبه ۱۲ اوت (۲۱ مرداد) با استناد به گزارش اداره فدرال آمار آلمان گزارش داد که صادرات آلمان به جمهوری اسلامی به دلیل تحریم‌های وضع شده آمریکا علیه جمهوری اسلامی کاهش چشمگیری داشته است.

طبق این آمار واردات آلمان از جمهوری اسلامی نیز در ظرف شش ماهه نخست سال ۲۰۱۹ حدود ۴۴ درصد کاهش پیدا کرده و به ۱۱۰ میلیون یورو رسیده است.

صادرات آلمان با جمهوری اسلامی بعد از امضای توافقنامه برجام درسال ۲۰۱۵ از طرف جمهوری اسلامی و کشورهای پنج به علاوه یک که آلمان هم جزو آن بود افزایش پیدا کرده بود.

اما افزایش تبادلات تجاری آلمان و جمهوری اسلامی دیری نپایید و بعد از خروج یک جانبه آمریکا از برجام در سال ۲۰۱۸ و اعمال تحریم‌های سخت و شکننده این کشورعلیه جمهوری اسلامی به تدریج کاهش پیدا کرد. بعد از لغو برجام از طرف دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا بسیاری از شرکت‌های آلمانی به همراه دیگر شرکت‌های اروپایی بازار جمهوری اسلامی را ترک کردند. ایالات متحده آمریکا تهدید کرده است که هر شرکتی که با جمهوری اسلامی معامله کند با تحریم‌های این کشور مواجه خواهد شد.

شرکت‌های آلمانی بعد از این تهدیدها فعالیت‌های تجاری خود را با جمهوری اسلامی متوقف و یا محدود کردند. این شرکت‌ها نگرانند که در صورت ادامه معامله با جمهوری اسلامی، ممکن است بازار تجارتی خود در آمریکا را از دست بدهند.

اروپایی‌ها برخلاف آمریکا تلاش دارند تا توافقنامه برجام را نجات دهند و مناسبات تجارتی خود با جمهوری اسلامی را حفظ کنند. در نتیجه این تلاش‌ها اینس‌تکس، سازوکار مالی ویژه‌آلمان، فرانسه و بریتانیا، سه کشور اروپایی امضاکننده برجام راه‌اندازی شد تا با وجود تحریم‌های آمریکا امکان تجارت با جمهوری اسلامی ایران فراهم شود. ساز و کار ویژه مالی اتحادیه اروپا برای معاملات غیردلاری با جمهوری اسلامی قرار است تجارت با این کشور را به‌رغم تحریم‌های آمریکا برای شرکت‌های اروپایی امکان‌پذیر سازد اما با گذشت چندین ماه از تاسیس این نهاد هنوز تراکنش مالی انجام نشده است.

به گزارش دویچه وله؛ اوضاع منطقه در هفته‌های اخیر به دلیل حمله به تانکرهای نفت در خلیج فارس به شدت بحرانی شده است. دولت آمریکا مسئولیت این حملات را برعهده جمهوری اسلامی گذاشته اما جمهوری اسلامی آن را رد کرده است.