کریم دحیمی، فعال سیاسی و حقوق بشر خوزستان گفت در جریان یک هفته اعتراضات مردمی، حدود دویست نفر در استان خوزستان بازداشت شده‌اند و تجمعات در بعضی موارد به خشونت کشیده شده است.

جمعی از مردم استان خوزستان در جنوب ایران در اعتراض به آنچه توهین صدا و سیما ایران به شهروندان عرب استان خوزستان می‌نامند، از روز هشتم فروردین در شهرهای مختلف تجمع اعتراضی برگزار کرده‌اند. به گفته آقای دحیمی خواسته اولیه معترضان عذرخواهی مسئولان صدا و سیما بوده و پس از سرکوب خشن اعتراضات از سوی پلیس، آزادی معترضان و زندانیان سیاسی نیز به شعارهای این تجمعات افزوده شده است.

کریم دحیمی روز پانزدهم فروردین گفت نیروهای انتظامی و اطلاعاتی برای سرکوب اعتراضات و ایجاد جو امنیتی، از استان‌های مجاور به خوزستان منتقل شده‌اند.

یک برنامه سرگرمی تلویزیونی در یکی از قسمت‌هایش نقشه‌ای از قومیت‌های مختلف ایران نشان داده می‌‌شود و بر روی آن عروسک‌های کوچکی قومیت‌های مختلف را نشان می‌دهند ولی در قسمت خوزستان، لباس عروسکی که استفاده می‌شود، به مانند بخش‌های مختلف دیگر ایران لباس محلی آن منطقه نیست. آقای دحیمی به کمپین گفت: «فقط این برنامه تلویزیونی نبود، توهین‌های مختلف و سرکوب‌های مختلف در خوزستان و خشم تلنبار شده نهایتا در اعتراض به یک برنامه تلویزیونی خود را نشان داد، این حذف در نقشه نشان‌دهنده تمایل حکومت ایران به حذف فرهنگی اعراب است، اعتراضات مردم به گرایش عرب‌ستیزانه‌ای در ایدئولوژی حکومت جمهوری اسلامی است که به تبعیض، فقر و محرومیت مردم عرب این منطقه منتهی شده است.»

اعتراضات که از روز هشتم فروردین با تجمع روبروی صداوسیمای خوزستان آغاز شد، در روزهای بعد به سایر شهرهای استان کشیده شد. ویدئوهای منتشر شده در اینترنت، معترضانی را نشان می‌دهند که شعارهایی به زبان فارسی و عربی و  پلاکاردهایی به زبان‌های انگلیسی، فارسی و عربی در دست دارند.

کریم دحیمی گفت بنا بر شعارها عذرخواهی صدا و سیما و پایان دادن به تبعیض علیه عرب‌ها از مهم‌ترین مطالبات معترضان است. رقص و پایکوبی مردم با لباس بومی عربی، شعارهای دسته جمعی و دخالت پلیس در وید‌ئوها مشهود است و پلیس در نقاطی از گاز اشک آور علیه معترضان استفاده می‌کند.

مقامات صدا و سیما تا کنون واکنشی به اعتراضات نشان نداده‌اند اما محمد زارعان، تهیه کننده برنامه تلویزیون «ببین و بساز» ضمن عذرخواهی از مردم خوزستان گفت این نقشه در طول دوره پخش برنامه تکمیل می‌شود و قرار بوده عروسکی با لباس عربی از روز نهم فروردین به بعد به این نقشه اضافه شود.

ابوالحسن حسن‌زاده امام جمعه موقت اهواز روز دهم فروردین اشتباه پیش آمده را غیرتعمدی خواند و از مردم خوزستان خواست مراقب آنچه او فتنه و توطئه‌های دشمن نامید باشند.

به گزارش خبرنامه ملی ایرانیان به نقل از کمپین حقوق بشر در ایران؛ اعتراض عرب های ایران علیه حکومت مرکزی طی دهه گذشته همواره به اشکال مختلف ادامه داشته و تعداد زیادی از فعالان سیاسی و مدنی به دلیل شرکت در چنین اعتراضاتی بازداشت و زندانی شده‌اند.

مقاله قبلیاستفاده از فناوری نجومی برای محافظت از گونه‌های درحال انقراض
مقاله بعدیگلرخ ایرایی در ادامه اعتصاب غذا به بیمارستان منتقل شد
مسعود نوری جاوید
مسعود نوری جاوید، نامی آشنا برای آن دسته از مخاطبان خبر که در میان هیاهوی پروپاگاندای رسمی، به دنبال رگه‌هایی از واقعیت می‌گردند. او از معدود روزنامه‌نگارانی است که کار خود را نه در ستایش قدرت، بلکه در به چالش کشیدن آن تعریف کرده است. کارنامه او، روایتی است از تلاش برای شکستن سکوت و تاباندن نور بر تاریک‌خانه‌هایی که صاحبان قدرت و ثروت، پنهان ماندنشان را حیاتی می‌دانند. افشای فساد سیستماتیک: نوری جاوید با شجاعت به سراغ پرونده‌هایی رفت که خط قرمز بسیاری محسوب می‌شد؛ از اختلاس‌های صورت‌گرفته در نهادهای شبه‌دولتی و بنیادها تا رانت‌خواری‌های گسترده در پروژه‌های عمرانی و واگذاری‌های غیرشفاف. گزارش‌های مستند او، که اغلب با تکیه بر اسناد درزکرده و منابع داخلی تهیه شده، بارها لایه‌هایی از فساد سازمان‌یافته در بدنه حاکمیت را آشکار کرده است. در حالی که رسانه‌های حکومتی مشغول تولید روایت‌های رسمی از "پیشرفت" و "ثبات" هستند، دوربین و قلم مسعود نوری جاوید به سراغ قربانیان واقعی این سیاست‌ها رفته است. گزارش‌های میدانی او از اعتراضات کارگری، تجمعات مال‌باختگان، بحران آب در خوزستان و سیستان، و وضعیت کولبران در کردستان، صدای کسانی شد که دستگاه تبلیغاتی نظام همواره در تلاش برای خاموش کردنشان بوده است. او با فاصله گرفتن از خبرهای رسمی و جهت‌دار، به ثبت و ضبط روایت‌های شهروندانی پرداخت که قربانی سرکوب سیستماتیک شده‌اند. تهیه گزارش از وضعیت خانواده‌های زندانیان سیاسی، فشارهای امنیتی بر فعالان مدنی و دانشجویان، و محدودیت‌های اعمال‌شده بر اقلیت‌های دینی و قومی، بخش مهمی از کارنامه او را تشکیل می‌دهد. این مسیر، اما، بدون هزینه نبوده است. مسعود نوری جاوید بارها طعم تهدید را چشیده است. او نماد روزنامه‌نگاری است که امنیت و آسایش شخصی را فدای رسالت آگاهی‌بخشی کرده است. کارنامه مسعود نوری جاوید، تنها یک رزومه کاری نیست؛ بلکه سندی است از مقاومت روزنامه‌نگاری مستقل در یکی از بسته‌ترین فضاهای رسانه‌ای جهان. او به ما یادآوری می‌کند که حتی در دل تاریکی، همیشه هستند کسانی که با شجاعت، مسئولیت روشنگری را بر دوش می‌کشند و اجازه نمی‌دهند روایت حقیقت، در انحصار ماشین پروپاگاندای حکومتی باقی بماند.