وزارت خزانه داری ایالات متحده روز پنجشنبه ۹ فرد و شرکت مختلف را، به دلیل تهیه و صادرات تجهیزات و کالاهای آمریکایی ممنوعه برای برخی شرکت‌های هواپیمایی جمهوری اسلامی، در فهرست تحریم‌ها قرار داد.

این وزارتخانه در بیانیه‌ای اعلام کرد، این افراد و شرکت‌ها بر اساس فرمان اجرایی شماره ۱۳۲۲۴ مبارزه با تروریسم جهانی، که تروریست‌ها و حامیان آنها را هدف قرار می‌دهد، تحت تحریم قرار گرفته‌اند.

در این بیانیه همچنین گفته می‌شود، تحریم شدگان تهیه قطعات و خدماتی را برای ناوگان هواپیمایی ایرانی که تحت تحریم هستند، از جمله خطوط هوایی ماهان، کاسپین، معراج و پویا، تسهیل می‌کردند.

یک شهروند ترکیه به نام «گلنهال یگانه» و یک شبکه مستقر در استانبول – شامل سه شرکت «Trigron Lojistik»، «RA Havacilik» و «3G Lojistik» – شرکت هواپیمایی اوتیک (Otik) مستقر در ترکیه و خطوط هوایی بلو (Blue) مستقر در ایران، خطوط هواپیمایی «دنا» در ایران و دو فرد مرتبط با آن به نام های «ایرج رونقی» و «تورج زنگنه»، اسامی هستند که امروز به فهرست تحریم‌های آمریکا اضافه شدند.

به گفته وزیر خزانه داری آمریکا، تحریم شدگان با اقدامات خود به نیروی قدس سپاه پاسداران و رژیم جمهوری اسلامی در انتقال سلاح، پول و نیروی نظامی به عوامل خود در منطقه، مانند حزب الله، کمک کرده‌ و رژیم ظالم بشار اسد را تقویت کرده‌اند.

استوین منوچین در ادامه گفت، «کشورها و شرکت‌های سراسر جهان باید متوجه خطرات صدور مجوز فرود و ارائه خدمات هواپیمایی به خطوط هوایی که جمهوری اسلامی از آنها برای صدور تروریسم در منطقه استفاده می‌کند، باشند.»

وی اضافه کرد، «اقدامات فریبکارانه این خطوط هواپیمایی برای تهیه غیرقانونی خدمات و کالاهای آمریکایی نمونه دیگری از نیرنگ‌هایی است که رژیم جمهوری اسلامی به کار می بندد.»

برخی خطوط هوایی تجاری جمهوری اسلامی که پیشتر در فهرست تحریم‌های ایالات متحده قرار گرفته اند، به ویژه شرکت هواپیمایی ماهان، نقش حیاتی در بسط نفوذ بدخواهانه جمهوری اسلامی در منطقه خاور میانه ایفا کرده و می‌کنند.

به گزارش صدای آمریکا؛ دولت آمریکا ماهان ایر را در سال ۲۰۱۱ میلادی به دلیل حمایت از نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ارائه خدمات به آن تحت تحریم قرار داد.

مقاله قبلیحکم زندان و شلاق و جریمه محمد مظفری قطعی شد
مقاله بعدیمایک پمپئو در سنا: فشار و تحریم بر جمهوری اسلامی را افزایش می‌دهیم
مسعود نوری جاوید
مسعود نوری جاوید، نامی آشنا برای آن دسته از مخاطبان خبر که در میان هیاهوی پروپاگاندای رسمی، به دنبال رگه‌هایی از واقعیت می‌گردند. او از معدود روزنامه‌نگارانی است که کار خود را نه در ستایش قدرت، بلکه در به چالش کشیدن آن تعریف کرده است. کارنامه او، روایتی است از تلاش برای شکستن سکوت و تاباندن نور بر تاریک‌خانه‌هایی که صاحبان قدرت و ثروت، پنهان ماندنشان را حیاتی می‌دانند. افشای فساد سیستماتیک: نوری جاوید با شجاعت به سراغ پرونده‌هایی رفت که خط قرمز بسیاری محسوب می‌شد؛ از اختلاس‌های صورت‌گرفته در نهادهای شبه‌دولتی و بنیادها تا رانت‌خواری‌های گسترده در پروژه‌های عمرانی و واگذاری‌های غیرشفاف. گزارش‌های مستند او، که اغلب با تکیه بر اسناد درزکرده و منابع داخلی تهیه شده، بارها لایه‌هایی از فساد سازمان‌یافته در بدنه حاکمیت را آشکار کرده است. در حالی که رسانه‌های حکومتی مشغول تولید روایت‌های رسمی از "پیشرفت" و "ثبات" هستند، دوربین و قلم مسعود نوری جاوید به سراغ قربانیان واقعی این سیاست‌ها رفته است. گزارش‌های میدانی او از اعتراضات کارگری، تجمعات مال‌باختگان، بحران آب در خوزستان و سیستان، و وضعیت کولبران در کردستان، صدای کسانی شد که دستگاه تبلیغاتی نظام همواره در تلاش برای خاموش کردنشان بوده است. او با فاصله گرفتن از خبرهای رسمی و جهت‌دار، به ثبت و ضبط روایت‌های شهروندانی پرداخت که قربانی سرکوب سیستماتیک شده‌اند. تهیه گزارش از وضعیت خانواده‌های زندانیان سیاسی، فشارهای امنیتی بر فعالان مدنی و دانشجویان، و محدودیت‌های اعمال‌شده بر اقلیت‌های دینی و قومی، بخش مهمی از کارنامه او را تشکیل می‌دهد. این مسیر، اما، بدون هزینه نبوده است. مسعود نوری جاوید بارها طعم تهدید را چشیده است. او نماد روزنامه‌نگاری است که امنیت و آسایش شخصی را فدای رسالت آگاهی‌بخشی کرده است. کارنامه مسعود نوری جاوید، تنها یک رزومه کاری نیست؛ بلکه سندی است از مقاومت روزنامه‌نگاری مستقل در یکی از بسته‌ترین فضاهای رسانه‌ای جهان. او به ما یادآوری می‌کند که حتی در دل تاریکی، همیشه هستند کسانی که با شجاعت، مسئولیت روشنگری را بر دوش می‌کشند و اجازه نمی‌دهند روایت حقیقت، در انحصار ماشین پروپاگاندای حکومتی باقی بماند.