آسوشیتدپرس: ترور ۱۴ دانشمند هسته‌ای توسط اسرائیل، برنامه اتمی جمهوری اسلامی را سال‌ها به عقب انداخت

0
1157

خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی به تأثیرات ترور دانشمندان هسته‌ای جمهوری اسلامی پرداخت و اعلام کرد که اسرائیل با هدف قرار دادن حداقل ۱۴ دانشمند هسته‌ای، ضربه‌ای بی‌سابقه به برنامه اتمی جمهوری اسلامی وارد کرده است. به گفته کارشناسان خارجی، این ترورها اگرچه برنامه هسته‌ای را متوقف نمی‌کند، اما آن را چندین سال به عقب می‌اندازد.

جوشوا زارکا، سفیر اسرائیل در فرانسه، در گفت‌وگو با آسوشیتدپرس اظهار داشت که پس از ترور دانشمندان هسته‌ای، ساخت سلاح از زیرساخت‌ها و مواد هسته‌ای باقی‌مانده برای جمهوری اسلامی «تقریباً غیرممکن» شده است. او اضافه کرد که کل گروه سران علمی جمهوری اسلامی از بین رفته‌اند و این مسئله برنامه هسته‌ای را برای سال‌ها به عقب می‌اندازد.

با این حال، تحلیلگران هسته‌ای بر این باورند که جمهوری اسلامی دانشمندان دیگری دارد که می‌توانند جایگزین شوند. دولت‌های اروپایی نیز تأکید دارند که نیروی نظامی به تنهایی نمی‌تواند دانش هسته‌ای را از بین ببرد و به مذاکره برای رفع نگرانی‌ها دعوت کرده‌اند.

دیوید لمی، وزیر امور خارجه بریتانیا، اظهار داشت که حملات نمی‌تواند دانش و جاه‌طلبی‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی را از بین ببرد.

براساس اعلام ارتش اسرائیل، ۹ نفر از دانشمندان هسته‌ای جمهوری اسلامی در موج اولیه حملات کشته شدند. رسانه‌های داخلی جمهوری اسلامی نیز از ترور محمدرضا صدیقی صابر، یکی دیگر از دانشمندان هسته‌ای، خبر دادند.

به گزارش آسوشیتدپرس و خبرگزاری فرانسه، کارشناسان معتقدند که جمهوری اسلامی همچنان ذخایری از دانش و دانشمندانی دارد که می‌توانند به فعالیت در زمینه ساخت کلاهک‌های هسته‌ای ادامه دهند.

منابع: آسوشیتدپرس، خبرگزاری فرانسه، بیانیه‌های رسمی ارتش اسرائیل، گزارش‌های رسانه‌های بین‌المللی