مجلس نمایندگان آمریکا این هفته تحریم جدید موشکی جمهوری اسلامی را به رای می‌گذارد

0
202

دو عضو ارشد مجلس نمایندگان ایالات متحده آمریکا در بیانیه مشترکی اعلام کردند این مجلس هفته آینده طرح جدید تحریم ها علیه برنامه موشکی جمهوری اسلامی و گروه حزب الله را به رای می گذارد.

روز جمعه ۲۸ مهر «کوین مک کارتی» رهبر اکثریت جمهوریخواه مجلس نمایندگان «اد رویس» رئیس جمهوریخواه کمیته روابط خارجی این مجلس در یک بیانیه مشترک اعلام کردند مجلس نمایندگان هفته آینده یک طرح جدید تحریمها علیه برنامه موشکهای بالستیک جمهوری اسلامی و علیه گروه حزب الله مورد حمایت جمهوری اسلامی را به رای می گذارد که ب منظور اتخاذ رویکرد سخت تر علیه جمهوری اسلامی بدون تضعیف توافق برجام صورت می گیرد.

این دو جمهورخواه ارشد در بیانیه خود گفتند وظیفه کنگره کار با قوهء مجریه در مورد یک استراتژی روشن برای توقف رفتار عاری از مسولیت جمهوری اسلامی است و ما هفته آینده در یک اقدام فوری در مورد گسترش تحریم ها علیه حزب الله و علیه گسترش تسلیحات موشکی جمهوری اسلامی رای می دهیم.

هرچند برخی کمیته های مجلس نمایندگان از مدتی پیش بررسی احتمال تحریم غیر هسته ای جمهوری اسلامی را آغاز کرده اند اما به نظر می رسد این تصمیم دو مقام ارشد مجلس نمایندگان در پی اعلام سیاست جدید پرزیدنت ترامپ علیه جمهوری اسلامی باشد.

ایالات متحده آمریکا می گوید جمهوری اسلامی به روح برجام متعهد نیست. آمریکا می گوید سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از گروه های تروریستی در خاورمیانه از جمله حزب الله لبنان برای بی ثبات سازی در خاورمیانه حمایت مالی و تسلیحاتی می کند. همچنین جمهوری اسلامی برنامه موشکی خود را ادامه می دهد که در قطعنامه شورای امنیت صریحا جمهوری اسلامی از آزمایش موشک بالستیک با قابلیت حمل کلاهک اتمی منع شده است. نقض حقوق بشر از دیگر انتقادات آمریکا به جمهوری اسلامی است.

رئیس جمهوری ایالات متحده بعد از ظهر جمعه ۲۱ مهر ۱۳۹۶ استراتژی جدید واشنگتن در برابر جمهوری اسلامی رااعلام کرد و با بیان این که نمی‌تواند پایبندی تهران به توافق اتمی دو سال پیش با قدرت‌های جهانی را تایید کند، از استراتژی جدید علیه جمهوری اسلامی خبر داد و گفت این استراتژی با اعمال تحریم‌های سنگین علیه سپاه پاسداران جمهوری اسلامی آغاز می‌شود.

با اعلام عدم پایبندی جمهوری اسلامی به توافق هسته ای از سوی پرزیدنت ترامپ، بنا به قانون، کنگره دو ماه فرصت دارد که تصمیم بگیرد که تحریم های هسته ای جمهوری اسلامی را باز گرداند و یا قانونی برای تشدید نظارت بر برجام و فشار بر ایران تصویب کند.

به گزارش صدای آمریکا؛ پیشتر گفته شد پیش نویس طرحی از «باب کورکر» رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا و سناتور ارشد «تام کاتن» برای طرح در سنا آماده شده که محور آن گسترده تر کردن معیارهای پایبندی جمهوری اسلامی به برجام و دائمی کردن محدودیت های موقت برنامه هسته ای در آن است.