اشاره مستقیم پرزیدنت ترامپ به «توافق معیوب جمهوری اسلامی» در پیام به نشست آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

0
175

رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا در پیامی به شصت و دومین نشست آژانس بین المللی انرژی اتمی در وین، بار دیگر به موضوع توافق هسته ای جمهوری اسلامی با کشورهای پنج به علاوه یک اشاره کرد و ضمن معیوب نامیدن آن، خواستار دو تضمین از سوی جمهوری اسلامی شد.

ریک پری وزیر انرژی آمریکا، روز دوشنبه ۲۶ شهریور در وین پیام پرزیدنت ترامپ را برای حاضران قرائت کرد.

رئیس جمهوری آمریکا در پیام خود به پرونده هسته ای جمهوری اسلامی و همچنین روند خلع سلاح اتمی شبه جزیره کره اشاره مستقیم داشت.

پرزیدنت ترامپ درباره جمهوری اسلامی گفت که جمهوری اسلامی باید در خصوص دو مسئله تضمین بدهد: اول اینکه برنامه هسته ای خود را فقط در حد صلح آمیز نگه دارد، و دوم اینکه هرگونه مسیر جمهوری اسلامی برای دستیابی به صلاح هسته ای باید به طور دائمی مسدود شود.

رئیس جمهوری آمریکا ضمن اینکه برجام را دوباره یک «توافق معیوب» نامید گفت، ایالات متحده به دنبال توافقی است که به سه موضوع برنامه هسته ای جمهوری اسلامی، حمایت از تروریسم و فعالیت های بی ثبات کننده جمهوری اسلامی به طور کامل بپردازد.

خروج از برجام

پرزیدنت ترامپ ۱۵ مرداد رسما خروج ایالات متحده را از توافق هسته ای سال ۱۳۹۴ جمهوری اسلامی با کشورهای پنج به علاوه یک موسوم به برجام را اعلام کرده بود. دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده، که از ابتدا مخالف توافق اتمی ۲۰۱۵ قدرت‌های جهانی و جمهوری اسلامی بود، با این استدلال که جمهوری اسلامی با ادامه برنامه موشکی و اقدامات بدخواهانه اش در خاورمیانه روح برجام را نقض می‌کند، هشتم ماه مه از آن خارج شد.

از ۱۵ مرداد ماه نیز کاخ سفید بخشی از تحریم های هسته ای جمهوری اسلامی را که از زمان توافق برجام تعلیق شده بود، باز گرداند. با بازگشت بخش نخست تحریم‌ها، خرید دلار آمریکا توسط دولت جمهوری اسلامی، تجارت فلزات گرانبها، مانند طلا، فروش و تحویل فلزات خام یا نیمه ساخته مانند آلومینیوم و فولاد به جمهوری اسلامی، و برخی از داد و ستدهای مالی جمهوری اسلامی مشمول تحریم شد.

دولت ترامپ درنظر دارد در دور بعدی تحریم‌ها در ۴ نوامبر (برابر با ۱۳ آبان)، صادرات نفت و گاز، و داد و ستد مالی با بانک مرکزی جمهوری اسلامی را هدف قرار دهد.

دولت پرزیدنت ترامپ بارها اعلام کرده است که واشنگتن به دنبال تغییر رژیم جمهوری اسلامی نیست و هدف تغییر رفتار حکومت ایران است و مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا نیز پس از اعلام خروج کاخ سفید از برجام، شروط ۱۲ گانه برای رسیدن به توافق جدید با جمهوری اسلامی را اعلام کرد.

نیکی هیلی پیشتر در چهاردهم شهریور اعلام کرده بود آمریکا قصد دارد همزمان با برگزاری نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد، که قرار است اواخر سپتامبر در نیویورک برگزار شود، نشست ویژه ای را در شورای امنیت درباره جمهوری اسلامی به ریاست پرزیدنت ترامپ برگزار کند.

به گزارش صدای آمریکا؛ رئیس جمهوری آمریکا در بخش دیگری از پیام خود با اشاره به مذاکرات با رهبر کره شمالی، ابراز امیدواری کرد که کیم جونگ اون به توافقات صورت گرفته پایبند باشد و خلع سلاح اتمی کامل شبه جزیره کره نیاز به یک سیستم راستی آزمایی کامل دارد.